Alle nieuws

Vincenzo Italiano over Club - Fiorentina

UEFA Conference League

Daags voor de halve finale tegen Fiorentina hielden ook de Italianen een persconferentie. Lees hieronder wat de Florentijnse coach Vincenzo Italiano te zeggen heeft over de belangrijke terugwedstrijd. 


Heel wat Italiaanse journalisten op Jan Breydel en zij waren uiteraard benieuwd naar wat Italiano te zeggen had. Het verlies tegen Hellas Verona afgelopen weekend en de uitschakeling in de bekercompetitie tegen Atlanta liggen nog vers in hun geheugen, maar volgens Italiano is zijn ploeg klaar voor het duel tegen Blauw-Zwart: “In kleinere wedstrijden durven we onszelf soms wat laten hangen, maar dit is Europa dus dat zal niet gebeuren. Net als tegen Atlanta starten we met een kleine bonus aan de wedstrijd (toen werd Fiorentina in Bergamo nog uitgeschakeld in de halve finale van de Coppa Italia na een 4-1-nederlaag), maar het wordt opnieuw een moeilijke wedstrijd waarin alles kan gebeuren. Het is zaak 100% gefocust te zijn en geen kansen weg te geven”.

De Italianen wonnen de heenwedstrijd met 3-2, maar weten dat het nog niet gespeeld is: “De twee tegendoelpunten in Firenze waren onze fout, maar over het algemeen hebben we goed gespeeld. Het was ons doel deze return aan te vatten met een voorsprong, want in eigen huis zal Club Brugge zeker klaar zijn. In Europa spelen clubs thuis altijd iets anders, aan een hoger tempo en met meer druk naar voren”.

Italiano weet dat Club een thuisvoordeel heeft: “We zagen dat de fans een tifo hebben voorbereid. Het wordt een grote wedstrijd met veel fysieke strijd. We mogen geen fouten maken en Club zo een voordeel geven. Het is aan ons om goed te verdedigen, om te spelen met meer focus en kwaliteit”.

FINALE VORIG SEIZOEN

Met Fiorentina behaalde Italiano vorig seizoen al eens de finale van de Conference League: “We speelden al ongeveer 30 wedstrijden in deze competitie, tegen heel wat goede tegenstanders. We hebben dus wel al wat ervaring in deze competitie. We staan op 90 minuten van een finale en die opnieuw bereiken zou heel mooi zijn voor mezelf en de club. De hele stad leeft mee met ons Europees parcours, dat voelde je vorig seizoen ook al”.

Tot slot ging de Italiaanse coach nog één keer dieper in op Club: “We zijn voorbereid op hun spel. We weten hoe ze verdedigen en vooral ook aanvallen. Ze zullen gelijkaardig spelen zoals vorige week, maar aan een hoger tempo om het ons zo moeilijk te maken”, aldus Italiano, “zij moeten iets forceren om dat eerste doelpunt te maken en dan moeten wij rustig blijven. In wedstrijden als deze maken details vaak het verschil, dus we mogen geen seconde de focus verliezen en ons voor de volle 100% geven”.