zaterdag 11 december 2021 14:45

Club NXT U21 speelt 1-1 tegen leider RC Genk

Na het pijnlijke verlies in PSG stonden onze youngsters oog in oog met competitieleider Genk. Onder het welziend oog van coach Philippe Clement startten Otasowie, Persyn, Lammens en Pérez van het eerste elftal.

Beide teams hielden elkaar van bij de start goed in evenwicht. Een vrijschop van Aelterman verdween in het pak, maar niemand kon verlengen in doel. Verdediger Sylla rukte mee op in de aanval en gaf een knappe doorsteekpass doorheen de Genkse defensie, maar kapitein Blomme kon er net niet bij. Bij een tegenaanval van de Limburgers gleed Hautekiet uit, waardoor Abid alleen op het Brugse doel kon afstormen. Doelman Lammens probeerde tevergeefs de 0-1 te verhinderen.  Gelukkig kon Blauwzwart snel de gelijkmaker netten. De Roeve lanceerde Persyn. Hij knalde keihard op doel, de Genkse goallie loste de bal. Pérez was goed gevolgd en trapte de 1-1 binnen. John Kelvin kopte nadien een Genkse poging naast doel. Aan de overzijde trapte Nusa na een mooie individuele actie hoog over de deklat. De zeer bedrijvige De Roeve zag zijn poging op slag van rust gestopt door doelman Chambaere. De gelijke stand half time was een juiste weergave van de wedstrijd. 

De eerste kans na de rust was voor Genk. Diawara knalde gelukkig over het doel van Lammens. De Roeve tackelde nadien perfect in het strafschopgebied en lanceerde een mooie aanval van Club NXT. Hij gaf een assist aan Nusa die helaas werd afgeblokt op weg naar de 2-1. Balverlies op het middenveld liep bijna fataal af. Doelman Lammens redde op de doellijn. Kort nadien trapte Genk het leer in het zijnet. Club NXT had het even moeilijk, maar herstelde een kwartier voor tijd het evenwicht en ging zelf op zoek naar de winnende treffer. Doelman Lammens trapte ver uit richting Nusa die de aartsvlugge Persyn bediende. Hij werd echter onterecht afgevlagd voor buitenspel. Genk kon nog eenmaal dreigen maar gelukkig ging het leer net naast de paal buiten. De ingevallen Vermant zag Pérez vrij staan, maar de Venezolaan werd ultiem afgeblokt waardoor hij zijn tweede van de avond net niet kon scoren. Club NXT kreeg naar het einde van de wedstrijd een aantal hoekschoppen. Scoren lukte helaas niet. De Genkse goallie verhinderde een aantal maal dat blauwzwart alsnog de driepunten thuis hield. Zo eindigde de wedstrijd op een 1-1 gelijkspel. Het eerste puntenverlies voor de leider. Voor Club NXT een mooi resultaat na de ontgoocheling in Parijs. De volgende wedstrijd van onze youngsters is de bekerwedstrijd in Charleroi op maandag 20 december. De competitie wordt pas na nieuwjaar hervat 

Club Brugge: Senne Lammens, Tibo Persyn, Ibe Hautekiet, Abakar Sylla, Kyriani Sabbe, Ebeguowen Otasowie (51’ Engels), Antonio Nusa, Daniel Pérez, Xander Blomme, Denzel De Roeve, Noah Aelterman (65’ Vermant).
Coach: Rik De Mil.

RC Genk: Vic Chambaere, Yentl Van Genechten, Matisse Didden, Wout Coomans (46’ Lucas Beerten), Tuur Rommens, Maarten Swerts, Pius Kelvin John, Kamiel Van De Perre, Sekou Diawara (89’ Dario Cutillas-Carpe), Bilal El Khannouss (78’ Arne Cuypers), Adnane Abid. 
Coach: Hans Somers.

Doelpunten: 15’ Abid 1-0, 20’ Pérez 1-1.

Gele kaarten: Van De Perre.

Stadion: The Nest Roeselare.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in