Ivan Leko: “Dit was bijna de perfectie”

Ivan Leko zag zijn team opnieuw een uitstekende wedstrijd spelen. Club speelde Standard volledig van de mat en pakte intussen een knappe negen op negen in Play-Off 1.

Text: 

“Ik ben supertrots”, aldus Leko. “We waren van de eerste tot de laatste minuut erg sterk tegen een goede tegenstander die ook al twee keer gewonnen had. Deze wedstrijd was bijna de perfectie. We hebben op Anderlecht geschiedenis geschreven, maar daarna komt meestal nonchalance. Maar dat was vandaag absoluut niet het geval. We wisten dat het moeilijk zou worden, want Standard kan altijd gevaarlijk uit de hoek komen. Met Michel (Preud’homme, nvdr) als trainer en met zo’n goede spelers, weet je dat je altijd rekening moet houden met Standard. Wat mij betreft zijn ze absoluut titelkandidaat.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Ondanks de fantastische start in Play-Off 1 houdt de Kroaat beide voeten op de grond. “Het is genieten, maar er volgen nog zeven wedstrijden. De realiteit is dat we drie fantastische wedstrijden gespeeld hebben, maar wel nog steeds een punt achter Genk staan. We moeten gewoon alles of niets blijven spelen, elke wedstrijd opnieuw. We hebben geen ander plan. We zullen dan wel zien op 19 mei waar we stranden. Ik geloof in elk geval dat mijn ploeg alles heeft om kampioen te worden. Maar Standard en Genk hebben zeker ook de kwaliteiten om kampioen te spelen.”

 

Blauw-Zwart telde tal van uitblinkers, maar dé man van de match was misschien wel Emmanuel Dennis. De Nigeriaan was niet af te stoppen en zette met een knappe kopbalgoal de kers op de taart. Leko had ook lovende woorden voor zijn flankspeler. “Het verschil tussen de Dennis van vandaag en die van drie maanden geleden, is dat hij na twintig of dertig minuten nog in turbo blijft spelen. Hij kan zich extra motiveren voor topwedstrijden, maar in het verleden stopte hij na één goal of assist soms met voetballen. Dat is nu niet meer het geval. Of hij ooit het niveau van Messi of Ronaldo zal kunnen halen? Hij heeft veel talent, maar zal toch nog veel boterhammen moeten eten.” (SF)

Related articles