zondag 21 januari 2018 17:15

Ivan Leko: “Middenveld werd goed vastgezet”

Ivan Leko zag zijn team zich 89 minuten lang de tanden stuk bijten op de Antwerpse organisatie, maar in de absolute slotfase sleepte Club alsnog een 2-2 gelijkspel uit de brand. Opnieuw een toonbeeld van mentale weerbaarheid.

“Het werd de wedstrijd die we verwacht hadden”, aldus Leko. “We wisten dat Antwerp een tegenstander is die heel moeilijk is om tegen te spelen: fysiek sterk en een goede organisatie. Zeker hier op dit veld zijn ze heel moeilijk te kloppen. We hadden wel veel balbezit, maar er waren te veel horizontale passes. Ons middenveld werd immers goed vastgezet en bovendien kwamen de bewegingen niet op het juiste moment. Daarna probeerden we er alles aan te doen: andere spelers, andere tactiek, maar toch leek het niet te lukken. Op het einde hebben we echter gezien waarom voetbal zo interessant is. Vanuit een verloren positie kwamen we terug en dus blijkt nog maar eens dat in voetbal alles kan. In totaliteit denk ik wel dat het een terechte uitslag was. We probeerden ons voetbal te spelen en Antwerp was goed op hun manier. Het is echter heel belangrijk dat als het niet goed genoeg is, je altijd op mentaal of fysiek vlak iets kan forceren. Dat gebeurde ook vandaag en dus is dat punt verdiend.”

Ivan Leko
Ivan Leko

De Kroaat liet Vladimir Gabulov en Ivan Tomečak debuteren en beide spelers deden het niet onaardig. “Vladimir was goed. Hij kon zich niets verwijten bij de twee tegendoelpunten. Hij had présence en dat is altijd belangrijk voor een doelman. Ivan Tomečak is in de eerste plaats rechterwinger, maar hij heeft zich goed uit de slag getrokken op de linkerflank. Hij heeft veel energie en kon uiteindelijk nog een doelpunt maken.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in