donderdag 9 december 2021 15:00

Terugblik op heenronde Community Champions League

In het scholenproject "Community Champions League" is de winterstop aangebroken en zit de heenronde erop. Het ideale moment om even terug te blikken naar hoe onze ploegen presteerden tijdens deze eerste helft van het Community Champions League seizoen!

Kick-Off in Sport Vlaanderen Brugge

Woensdag 15 september ging het seizoen van start met een spetterend kick-off event in de sportinnovatiecampus van Sport Vlaanderen Brugge. Alle deelnemende ploegen konden genieten en proeven van verschillende sporten. Freerunning en archery tag, of liever pannavoetbal? Er was voor elk wat wils. Net als de leerkrachten genoten de deelnemende ploegen kenbaar van hun woensdagnamiddag.

Een kick-off event, de ideale manier om de tegenstander te leren kennen en tegelijk de energie te doen stromen!

Intensieve eerste speeldag

Na de kick-off was het twee weken vol ongeduld wachten op de eerste speeldag van de Community Champions League. Op woensdag 29 september werd de scholenvoetbalcompetitie dan na lang wachten officieel afgetrapt. Zes van de zeven schoolploegen kwamen die namiddag in actie.

Uiteindelijk werden het drie intense matchen niet alleen op, maar ook naast het veld. Alle spelers, coaches, scheidsrechters en supporters verdienen een pluim voor hun mooie prestaties en inzet. Niet alleen tijdens de eerste speeldag, maar alle speeldagen van de heenronde.

Aan alle deelnemers, coaches en supporters bedankt, bedankt om er 7 sportieve speeldagen van te maken!

Buurtbijdrages

Naast het sportieve, zetten de scholen en leerlingen zich ook maatschappelijk in binnen dit project. Dit doen ze door buurtbijdrages te doen, wat in deze heenrond resulteerde in uren vrijwilligerswerk door onze youngsters.

Deze buurtbijdrages moeten aanzetten tot sociale cohesie en/of de lokale omgeving in de buurt van de school verbeteren. Dit kan gaan van afval opruimen, gezelschapsspelletjes spelen in het plaatselijke woonzorgcentrum tot het organiseren van inzamelacties.

Zo gingen veel teams afval ruimen in het kader van World Cleanup Day en werden er Halloween lichtjes en dromenvangers gemaakt om de buurtbewoners van de scholen een warm hart onder de riem te steken tijdens de donkere winterse maanden. Originele acties die aantonen hoe gemotiveerd en enthousiast de teams van de Community Champions League zijn.

Onze rots in de branding: de vrijwilligers

Meer dan 500 vrijwilligers vormen het kloppende hart van Club Brugge. Elke dag staan ze klaar om te helpen waar nodig. Zo ook onze scheidsrechters en wedstrijdbegeleiders. Elke woensdagnamiddag kan je hen op de buurtpleintjes en speelplaatsen van de deelnemende scholen vinden. Met veel passie leren ze de ploegen wat fairplay en respect is en hoe voetbal een spel is voor iedereen.

Aanmoediging van de A-kern spelers

Tot slot zetten we de spelers van de A-kern nog even in de kijker. Ze hebben een goed gevulde agenda, maar motiveren onze deelnemende ploegen met heel veel plezier en toewijding. Simon Mignolet deelt maar al te graag zijn 5 beste tips om een top keeper te worden. Maar ook Ellen Martens van Club YLA en Charles De Ketelaere kwamen in de heenronde aan het woord. Zij legden het belang van fairplay uit en wensten onze teams heel veel succes bij hun matchen.

Naast al deze video’s konden de youngsters ook bijleren van onze professionals. Cisse Sandra en Charles De Ketelaere toonden met veel plezier hun beste trucjes. Oefenen en blijven oefenen is de boodschap. Check al onze video's op ons YouTube kanaal!

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in