Speeldag 12

0 - 1
97'

Komende woensdag moet Club alweer aan de bak, dan ontvangt het in eigen huis de Kanaries uit Sint-Truiden, komende zaterdag trekt het dan opnieuw richting Brussel, dan is Union de tegenstander. Heel graag tot beide afspraken!

97'

Club doet dus wat het moet doen en pakt de volle buit in de hoofdstad, hierdoor blijft de achterstand op leider intact, de Limburgers tellen zes punten meer dan Blauw-Zwart, Anderlecht blijft in de middenmoot achter.

97'

Het zit er op, Club wint met het kleinste verschil op het veld van Anderlecht, met dank aan Nielsen maar ook aan Mignolet!

96'
Gele kaart
Onyedika
94'
Rode kaart
Sylla
Club moet de absolute slotfase nog met zijn tienen verder na een rode kaart voor Sylla.
93'

Anderlecht dwingt een nieuwe hoekschop af maar die wordt door Vertonghen naast gekopt, voor Club is het zaak om te overleven.

90'
Gele kaart
Meijer
Ook Meijer kijkt tegen geel aan na de fout bij Debast, we krijgen overigens nog vijf minuten toegevoegde tijd, kan Club de voorsprong vasthouden?
89'

In de voorlaatste minuut komt Club andermaal goed weg wanneer Silva van dichtbij een voorzet lijkt te verzilveren maar andermaal is daar Mignolet om zijn netten schoon te houden, alweer een cruciale redding vanwege de Rode Duivel.

88'
Wissel
ArnstadEsposito
87'

Club laat in de slotfase na om verder te voetballen en hiervan probeert Anderlecht te profiteren om op te schuiven. Eerst verdwijnt een schot via het lichaam van Sylla in hoekschop, die wordt door Vertonghen naast gekopt.

85'

Het thuispubliek wil een tweede maal een strafschop wanneer Amuzu neergaat maar de invaller laat zich al te nadrukkelijk en te makkelijk vallen, Visser laat zich niet foppen.

84'
Wissel
NielsenBalanta
83'

Mignolet blijft bij de pinken wanneer een voorzet van Verschaeren de juiste richting mist maar juist daardoor heel gevaarlijk wordt, de Brugse doelman redt knap voor de lijn.

81'

We zitten reeds in de laatste tien minuten van de reguliere speeltijd wanneer Hoedt bij een hoekschop vrij op doel kan koppen, hij lijkt de 1-1 te gaan scoren maar net als in Madrid heeft Mignolet een geweldige save in huis, wat een schitterende tussenkomst alweer!

76'
75'
Gele kaart
Vertonghen
73'
Wissel
DiawaraVerschaeren
73'
Wissel
N'DiayeAmuzu
73'
Wissel
OdoiMata
73'
Wissel
Skov OlsenMeijer
73'
Wissel
JutglaYaremchuk
69'
Goal
Nielsen
-
GOOOOOOAAAAAAALLLLLL - Wat Club in de eerste helft niet echt lukte, lukt nu zoveel beter, het kan in de zestien dreigen, Vanaken behoudt knap het overzicht en biedt Nielsen de openingstreffer aan, voor de Deen meteen zijn vierde competitietreffer van het seizoen!
67'

Club probeert de wedstrijd toch weer naar zich toe te trekken en het leer valt voor de voet van Skov Olsen maar die lepelt de bal evenwel naast het doel, ondertussen maakt Meijer zich klaar om in te vallen.

65'
62'

De inbreng van Refaelov geeft Anderlecht de nodige vleugels en het is de Israeli zelf die zich ontdoet van Mechele maar Sylla behoudt het overzicht en onderschept de doorsteekbal richting Silva.

60'

Net na de eerste wissel bij de thuisploeg, trapt Arnstad verrassend op doel maar Mignolet gaat goed plat, ook in de rebound kan N'Diaye niet op doel besluiten.

60'
Wissel
StassinRefaelov
58'

Terwijl Refaelov zich bij de thuisploeg klaarmaakt om in te vallen, is daar de razendsnelle omschakeling bij Club. Jutgla probeert het listig maar Van Crombrugge duwt zijn plaatsbal nog in hoekschop, de daaropvolgende hoekschop wordt door Sylla voorlangs gekopt.

55'

Club heeft een tandje bijgestoken en duwt Anderlecht steeds verder achteruit, het dwingt een eerste hoekschop na de pauze af maar Buchanan laat na om binnen te koppen, bovendien raakt de Canadees de bal ook nog met de hand.

51'

De eerste grote kans na de pauze komt vanwege de bezoekers, Jutgla bereikt met de hak de vrijstaande Sowah maar die trapt evenwel recht op Van Crombrugge, dit was een prima mogelijkheid op de 0-1.

49'

De openingsfase van de tweede helft toont voorlopig weinig beterschap, al verstuurt Nielsen een voorzet de zestien in maar Jutgla begaat een duidelijke duwfout bij Hoedt, eerder liet Visser dan weer een duwfout van Vertonghen bij Nielsen onbestraft.

46'

De bal rolt weer in het Lotto Park, wat brengt ons de tweede helft nog? Er zijn voorlopig geen wissels te melden, al warmde Mata zich wel heel nadrukkelijk op.

45'
45'

+ 2 : Visser maakt een einde aan een vrij kansarme eerste helft, de brilscore aan de rust is dan ook logisch.

45'

Na de fout van Hoedt bij Jutgla, trapt Nielsen de vrije trap van ruim 31 meter rechtstreeks op doel maar het schot van de Deen zoeft naast. We krijgen overigens twee minuten toegevoegde tijd.

39'

Meteen nadat Odoi tegen de eerste gele kaart van de partij aankijkt, waagt Diawara opnieuw zijn kans vanuit de tweede lijn maar andermaal gaat zijn poging ruim naast en over.

39'
Gele kaart
Odoi
38'

Een derde Brugse hoekschop wordt door Van Crombrugge met de vuist weggewerkt maar Odoi probeert op rechts de lopende Skov Olsen te bedienen maar mede door de natte grasmat schiet de bal door.

37'

Ook Vanaken lijdt balverlies op de middenstrook, Arnstad kan met het leer aan de haal maar Odoi houdt hem in de zestien perfect af.

34'

Hoefkens maant zijn team aan tot rust aan de bal, er sluipt inderdaad heel wat afval in het spel van de landskampioen.

32'

Op rechts glipt Murillo door de Brugse defensie, hij viseert centraal Stassin maar met de voet kan Mechele het gevaar neutraliseren.

29'

Terwijl het is beginnen regenen boven Brussel, lijdt Nielsen onnodig balverlies maar vanuit de tweede lijn gaat het schot van Diawara ruim naast.

26'
25'

Anderlecht knokt zich steeds beter in de wedstrijd en komt opnieuw gevaarlijk opzetten maar via Mignolet gaat een schot van dichtbij via de paal buiten, ook de daaropvolgende hoekschop levert de thuisploeg verder niks op.

23'

Stroeykens ontdoet zich knap van Onyedika die meteen de fout begaat, de Brugse middenvelder komt er met een vermaning goed vanaf.

20'

Ook Anderlecht kan een eerste maal dreigen wanneer Silva vanuit een schuine hoek kan aanleggen maar zijn trap gaat voorlangs, hier ontsnapt Club aan de achterstand.

19'

Opnieuw dreigt Brugs gevaar wanneer Jutgla het leer kan meepikken en Hoedt door de benen speelt maar aan de rand van de zestien laat de Spanjaard zich iets te makkelijk vallen, Visser laat terecht doorspelen.

17'

Nadat Odoi een inspeelpass makkelijk kan onderscheppen, is daar de omschakeling bij Club, Sowah heeft een zee aan ruimte maar besluit van ver op doel te knappen, zijn schot mist echter de juiste richting.

14'

Debast gaat nadrukkelijk aan het shirt van Buchanan hangen, de Canadees maakt zich heel even boos, scheidsrechter Visser leest de winger de levieten.

13'
12'

De jongste minuten claimt Club steeds meer het betere spel en Sowah opent op links tot bij Buchanan, de Canadees snijdt naar binnen maar ziet zijn schot dan boven de kruising buiten gaan, aan de overkant kan Silva een hoge bal onvoldoende uit de lucht halen.

9'

Beide teams houden elkaar voorlopig goed in evenwicht, maar de eerste kans is toch voor de bezoekers. Jutgla pikt een diepe bal goed mee maar Debast voorkomt de 0-1, bij de daaropvolgende hoekschop kan Mechele niet echt op doel koppen.

6'

Het thuispubliek wil een strafschop wanneer N'Diaye in de Brugse zestien neergaat maar Visser oordeelt dat hij te makkelijk het contact zoekt, ook de VAR is die mening toegedaan.

1'

Na amper negentien seconden komt N'Diaye een eerste keer driest in bij Nielsen, de Deen heeft de nodige verzorging nodig maar kan gelukkig toch weer verder.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Anderlecht dat heeft afgetrapt. In tegenstelling tot woensdag speelt Club vanavond niet in de zwarte maar wel in de witte away outfit.

Een uitverkocht Lotto Park ziet hoe beide teams de grasmat betreden, we zijn bijna klaar voor deze klassieker uit het vaderlandse voetbal.

De klassieker tussen Anderlecht en Club Brugge werd toevertrouwd aan Lawrence Visser. In het Lotto Park zal hij worden bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Rien Vanyzere en Thibaud Nijssen en vierde official Brent Staessens. Nathan Verboomen is de videoref.

Bij de thuisploeg zijn Kana, Trebel en Duranville er wegens blessure niet bij en stond er wegens ziekte lange tijd een vraagteken achter de namen van Ashimeru en ex-Bruggeling Refaelov. Hierdoor verschijnen zowel Stassin, de 17-jarige topschutter bij de RSCA Futures in 1B, als Stroeykens, die tweemaal scoorde in Mechelen, aan de aftrap.

Voor een vierde maal op rij hield Simon Mignolet in de Champions League zijn netten schoon en kreeg hij terecht alle schijnwerpers op zich gericht. De van Liverpool overgekomen doelman miste, net als Hendrik van Crombrugge bij Anderlecht overigens, nog geen enkele speelminuut in de reguliere competitie.

Voor Hans Vanaken is de partij bij de aartsrivaal vanavond zijn 270ste competitiewedstrijd voor Club, daarmee komt hij bij Blauw-Zwart in de top vijf terecht. In 33 duels scoorde de Limburger ook reeds dertien maal, waarvan tien keer voor Club, tegen Anderlecht, hij ging hierbij legende Raoul Lambert (9) reeds vooraf.

Zoals vooraf verwacht mocht worden, wijzigt Hoefkens zijn elftal niet en gaat hij met dezelfde elf als tegen Atlético Madrid op zoek naar de zege; dus ook met Andreas Skov Olsen en Tajon Buchanan op de flanken.

Voor de trip naar de Brusselse deelgemeente kan coach Carl Hoefkens opnieuw beschikken over Dedryck Boyata, anderzijds haalden Jorne Spileers, Noa Lang en Cyle Larin de selectie niet.

Vorig seizoen kwam Club in de hoofdstad tot tweemaal toe niet verder dan een gelijkspel. In de competitie werd het 1-1, en werd een vroeg doelpunt van Mats Rits teniet gedaan door Benito Raman. In PO1 bleef het dan weer 0-0.

De thuisploeg heeft de statistieken alvast mee want van de vorige 90 duels won Anderlecht er maar liefst 49, werd er 30 maal gelijk gespeeld en wist Club elfmaal te zegevieren. Het is tevens het duel tussen de twee ploegen met de meeste landstitels en hofleveranciers van het meeste jonge voetbaltalent.

Maar ook Anderlecht wil nieuw puntenverlies uitsluiten, de Brusselaars staan momenteel in de middenmoot geparkeerd en willen opnieuw zo snel mogelijk aansluiting vinden bij de subtop en de dubbele nederlaag tegen West Ham in de Conference League doorspoelen.

De landskampioen begint aan de partij met een achterstand van negen punten op de nieuwe leider Genk en acht punten verschil met Antwerp, dat vanmiddag kopje onder ging bij Standard. Club kan het zich evenwel niet veroorloven om nieuw puntenverlies te lijden.

Van Madrid naar Brussel, het is slechts een paar dagen maar evenwel een wereld van verschil. In de Spaanse hoofdstad beukte Club Brugge de poort naar de achtste finales van de Champions League open, in de eigen competitie moet Blauw-Zwart de achtervolging in.

Goedenavond en welkom vanuit het Lotto Park voor de wedstrijd tussen RSC Anderlecht en Club Brugge, op speeldag 12 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 0 - 1

Club wint topper op Anderlecht met 0-1

Club Brugge heeft de topper op het veld van Anderlecht gewonnen met 0-1. Casper Nielsen scoorde twintig minuten voor tijd de enige treffer van de partij, maar het was opnieuw Simon Mignolet die zich tot matchwinnaar kroonde met enkele mirakelreddingen.

Carl Hoefkens koos voor dezelfde elf spelers die woensdag tegen Atlético Madrid de historische kwalificatie afdwongen voor de 1/8ste finales van de Champions League. Bij Anderlecht gunde coach Felice Mazzu de zeventienjarige Lucas Stassin zijn basisdebuut. Club begon het sterkst en had ook het meeste balbezit. Na een kleine tien minuten werd een schot van Jutglà afgeblokt en even later krulde Buchanan het leer naast de verste kruising. Ook Sowah kon daarna zijn afstandsschot niet kadreren.

Na twintig minuten kwam Blauw-Zwart opnieuw dreigen: Jutglà ging knap Hoedt voorbij en kreeg daarna een lichte duw van de Nederlander, maar Visser zag er geen penalty in. Direct daarna volgde ook de eerste kans van Anderlecht: Fabio Silva verscheen plots schuin voor doel en trapte het leer voorlangs. Enkele minuten later kon ook de jonge Stassin voor gevaar zorgen. Na een deviatie van de aanvaller caprioleerde het leer via Mignolet tegen de buitenkant van de paal. Daarna ging een omhaal van Silva over doel.

Club had wel veel balbezit maar kon dat niet omzetten in veel uitgespeelde kansen. Skov Olsen en Buchanan konden zich op de flanken niet doorzetten, terwijl ook de aanvallers Jutglà en Sowah niet op toerental kwamen. Op slag van rust volgde in extremis nog een kans voor Blauw-Zwart: Casper Nielsen trapte een vrije trap vanop ruim dertig meter net naast. Direct na de pauze volgde de grootste kans van de partij: na een prachtige doorsteekpass van Sylla hield Jutglà twee verdedigers aan de praat en speelde daarna knap Sowah vrij met een hakje. De Ghanees trapte het leer echter recht op Van Crombrugge.

Die kans leek Club vleugels te geven, want direct daarna volgden nog verschillende kansen. Na een hoekschop van Vanaken moest Van Crombrugge redding brengen op een deviatie van Buchanan. Direct daarna had de doelman ook een prima reflex in huis op een schot van Jutglà naar de verste hoek, terwijl een kopbal van Sylla hoog over ging. Aan de overkant ging Mignolet goed plat op een lage schuiver van Arnstad.

Twintig minuten voor tijd lukte het dan toch. Skov Olsen kon eerst Van Crombrugge net niet verschalken met een lob, maar direct daarna was zijn Deense landgenoot Casper Nielsen wel succesvol. Na een prachtige aanval bediende Vanaken Nielsen en die trapte de 0-1 feilloos binnen. In de slotfase zette Anderlecht nog alles op alles, maar Club kon opnieuw rekenen op een uitstekende Simon Mignolet. Tien minuten voor tijd pakte de Limburger uit met een fantastische reflex op een kopbal van Hoedt en enkele minuten later kon hij ook een voorzet-schot van Verschaeren uit zijn doelvlak ranselen.

De slotminuten bleven ongemeen spannend. Een schot van Refaelov werd afgeblokt door Sylla, een kopbal van Vertonghen ging over de lat en daarna pakte Mignolet uit met een nieuwe mirakelsave. Na een kopbal van Silva kon hij de bal in twee tijden net voor de doellijn wegwerken. Diep in de blessuretijd kreeg Sylla nog rood na een tackle op Stroeykens, maar de score veranderde niet meer. Club Brugge volgt nu op zes punten van de nieuwe leider KRC Genk.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 12
Toeschouwers:
21.000 – Lotto Park
Scheidsrechter: Lawrence Visser
RSC Anderlecht: Hendrik Van Crombrugge – Zeno Debast, Wesley Hoedt, Jan Vertonghen – Michael Murillo, Kristian Arnstad (88’ Sebastiano Esposito), Amadou Diawara (75’ Yari Verschaeren), Mario Stroeykens, Moussa N’Diaye (75’ Francis Amuzu) – Fabio Silva, Lucas Stassin (60’ Lior Refaelov). Coach: Felice Mazzu.
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi (74’ Clinton Mata), Brandon Mechele, Abakar Sylla – Andreas Skov Olsen (74’ Bjorn Meijer), Casper Nielsen (85’ Éder Balanta), Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Tajon Buchanan – Kamal Sowah, Ferran Jutglà (74’ Roman Yaremchuk). Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol, Antonio Nusa en Cisse Sandra. Coach: Carl Hoefkens.
Gele kaarten: Odoi, Vertonghen, Meijer, Onyedika.
Rode kaarten: 94’ Sylla.
Doelpunten: 69’ Nielsen (0-1).

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in