Dopjes inzamelen t.v.v. Vrienden Der Blinden

Sinds 2015 heeft Club Brugge Foundation een samenwerking met Vrienden der Blinden, het opleidingscentrum voor blindengeleidehonden in Koksijde. Dankzij de organisatie kunnen de honden gratis ter beschikking gesteld worden aan de gebruiker. De opleiding van een hond (van pup tot superheld) kost al vlug 25.000 euro. Hierbij willen wij, met de Foundation van Club Brugge, een handje toesteken.

Jij kan Vrienden der Blinden helpen door plastic dopjes te verzamelen! Club Brugge verzamelt de dopjes en bezorgt ze aan Vrienden der Blinden. Zij verkopen de plastic dopppen dan weer door als grondstof aan een recyclagebedrijf. Voor de volledige opleiding van een geleidehond is er 83.333 kg aan plastic dopjes nodig. Dat is heel wat dus jouw hulp kunnen we zeker en vast gebruiken!

Alle supporters die thuis dopjes verzamelen kunnen deze binnen brengen in het FCB Kaffee in het Jan Breydelstadion. Dit kan elke weekdag met uitzondering op maandagen en wedstrijddagen.

Welke dopjes worden aanvaard

Alle plastic dopjes van mineraal- en spuitwater, frisdranken, fruitsap en melk kunnen gespaard worden, net als doppen van vloeibare wasmiddelen, wasverzachters en spuitbussen. Daarnaast worden ook deksels van choco, pindakaas en speculaaspasta aanvaard, mits het papiertje aan de binnenkant er uit is.

Wil je meer weten over deze inzamelactie, lees hier meer.