Opleidingscentrum Vrienden der Blinden

Al sinds 2015 heeft Club Brugge Foundation een samenwerking met Vrienden der Blinden, het opleidingscentrum voor blindengeleidehonden in Koksijde. Dankzij de organisatie kunnen de honden gratis ter beschikking gesteld worden aan de gebruiker. Alleen is er één belangrijk detail. De opleiding van een hond (van pup tot superheld) kost al vlug 25.000 euro. De helft van deze kost wordt gedragen door het Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap (VAPH). Voor de andere helft moet de organisatie zelf instaan. Hierbij willen wij, met de Foundation van Club Brugge, een handje toesteken. 

Dopjes inzamelactie

Jij kan Vrienden der Blinden helpen door plastic dopjes te verzamelen! Club Brugge verzamelt de dopjes en bezorgt ze aan Vrienden der Blinden. Zij verkopen de plastic dopppen dan weer door als grondstof aan een recyclagebedrijf. De opbrengst van de dopjes wordt uitgedrukt per kg. Eén kilo brengt ongeveer 0.30 euro op, dat is omgerekend 300 euro per 1.000kg. Voor de volledige opleiding van een geleidehond is er 83.333kg aan plastic dopjes nodig. Dat is heel wat dus jouw hulp kunnen we zeker en vast gebruiken!

Alle supporters die thuis dopjes verzamelen kunnen deze binnen brengen in het FCB Kaffee in het Jan Breydelstadion. Dit kan elke weekdag met uitzondering op maandagen en wedstrijddagen.

Welke dopjes worden aanvaard

Alle plastic dopjes van mineraal- en spuitwater, frisdranken, fruitsap en melk kunnen gespaard worden, net als doppen van vloeibare wasmiddelen, wasverzachters en spuitbussen. Daarnaast worden ook deksels van choco, pindakaas en speculaaspasta aanvaard, mits het papiertje aan de binnenkant er uit is.

Wil je meer weten over deze inzamelactie, lees hier meer.

Blindentribune Club Brugge

Met de Foundationwerking van Club Brugge steunen en ondersteunen we dit initiatief met veel plezier. Als topsportclub met een maatschappelijke voorbeeldfunctie vinden we het belangrijk om sociale thema’s aan te kaarten, bespreekbaar te maken en te implementeren in onze werking.

Zo wil Club Brugge supporters met een visuele beperking volop laten meegenieten van de thuismatchen. We geven via aangepaste hoofdtelefoons een gedetailleerde beschrijving van wat er zich op het veld afspeelt. Supporters kunnen op die manier alle hoogtepunten, goals en emoties meemaken vanop de eerste rij. Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met de vzw Intro, een organisatie die evenementen toegankelijk maakt voor personen met een beperking. Lees hier meer over de blindentribune van Club Brugge.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in