All news

Club wint oefenpot van Seraing met 2-0

Tijdens de laatste interlandbreak van het jaar, oefende Club in Westkapelle tegen Seraing. Club had de volledige wedstrijd het overwicht en won met 2-0 na doelpunten van Thiago en Barberá.

Club startte gretig aan de wedstrijd en trok het openingskwartier volledig naar zich toe. De eerste grote kans kwam na 13 minuten voetballen. Balanta speelde de bal naar De Cuyper, die vanop links de bal meegaf met Vanaken. De kapitein dribbelde de zestien in en kon trappen, maar de keeper van Seraing zat er nog net bij.

Club bleef goed georganiseerd spelen en had het overwicht in balbezit. Net voor het einde van de eerste helft kon Seraing opzetten, maar Mechele zat er goed tussen. Daarop volgde een nieuwe tegenaanval van Club: via De Cuyper ging het naar Barberá, maar hij trapte net naast doel.

Club ging rusten met een 0-0 tussenstand.

Tweede helft

Club begon stevig aan de tweede helft en zorgde meteen voor gevaar. Na een mooie actie van Nielsen en Thiago, kwam Homma heel dicht bij de 1-0, maar eerst zat de paal in de weg en in de rebound kon Mvoué het doelpunt nog verhinderen.

Na 55 minuten kwam Club verdiend op voorsprong via Thiago. Hij zette de penalty zelf om nadat de fout op hem gemaakt was. Hij trapte hard naar links en zo buiten het bereik van de doelman. In de 65ste minuut volgde een eerste echte tegenprik van Seraing. Bayo kwam alleen oog in oog te staan met Jackers, maar die voorkwam de gelijkmaker met een knappe redding.

Club bleef in de tweede helft goed voetballen en zorgde vaak voor gevaar. De Cuyper zette de bal vanaf de linkerflank voor naar Barberá, waarop de Spanjaard de bal onder de doelman schoof en zo de 2-0 op het bord zette na 72 minuten spelen.

Club won de oefenpot uiteindelijk met 2-0.

Club Brugge (1ste helft): Jackers, Yameogo, Mechele, Willems, De Cuyper, Balanta, Nielsen, Skoras, Vanaken, Barberá & Thiago.

Club Brugge (2de helft): Jackers, Yameogo, Mechele, Willems, De Cuyper, Balanta, Nielsen, Skoras, Homma, Barberá & Thiago.

Doelpunten: Thiago (’55) & Barberá (’72)

Wissels: Homma voor Vanaken (’46), Goemaere voor Mechele (’62), Da Silva, Lund Jensen en Granados (’79) voor Balanta, Thiago en De Cuyper, Bisiwu voor Barberá (‘81).