Speeldag 4

0 - 0
95'

Veel tijd om te genieten, rest er Club evenwel niet want komende zondag trekt het richting Brussel voor de clash met Anderlecht, uiteraard zijn we dan opnieuw van de partij, heel graag tot dan!

95'

Het stadion loopt geleidelijk aan leeg, de spelers op het veld en de Brugse fans in hun vak zetten het feest in : Club behoort na nieuwjaar tot de beste zestien in de Champions League!

95'

Het zit er op, Club behaalt een zwaarbevochten gelijkspel in Madrid en plaatst zich voor het eerst voor de achtste finales van de Champions League!

92'

Het is met veel hangen en wurgen maar andermaal houdt Mignolet de thuisploeg van een doelpunt af, kan Club de laatste stormen doorstaan?

90'
Gele kaart
Mignolet
Terwijl Mignolet op de achterlijn wordt weggeduwd, kijkt hij toch tegen geel aan, het is echt niet te begrijpen. We krijgen overigens nog vijf minuten toegevoegde tijd.
88'

Bij de zesde Spaanse hoekschop na de rust valt de bal voor de voet van Morata, die lijkt te gaan scoren maar Mignolet gooit zich perfect in de baan van het schot, andermaal is de Brugse doelman van goudwaarde, wat een tussenkomst!

86'

Mede door de numerieke minderheid is er de omsingeling vanwege Atlético, een voorzet van Carrasco wijkt via het lichaam van Balanta lichtjes af maar geen gevaar voor Mignolet die makkelijk kan oprapen.

83'
Wissel
BuchananMata
82'
Rode kaart
Kowah
Na een fout van Balanta bij Witsel trekt Makkelie een tweede gele kaart voor Sowah, die volgens de Nederlander de bal wegtrapt, Club moet de slotfase met zijn tienen verder.
80'
Gele kaart
Kondogbia
De spurtende Buchanan wordt langs achteren zwaar aangetikt door Kondogbia, Makkelie toont hem de gele kaart, niettemin blijft de Fransman onbegrijpelijk verder mekkeren.
79'
Wissel
GriezmannWitsel
78'

Tot tweemaal toe komt Club nog eens opzetten, eerst worden zowel Buchanan als Sowah de wacht ontzegd, meteen daarna gaat een poging van Odoi naast, de verdediger claimt hierbij een hoekschop maar Makkelie ziet het anders.

75'

We zitten reeds in het laatste kwartier wanneer Mignolet even zijn doel uit moet om een opkomende Madrileen het scoren te beletten, kan Club standhouden in de Spaanse hoofdstad?

74'
72'
Wissel
JutglaBalanta
72'
Wissel
SaulCunha
71'

Na de fout van Sowah bij Kondogbia verstuurt Griezmann de vrije trap de Brugse zestien in, daar komt Rodrigo aan koppen toe maar zonder echt gevaar voor Mignolet.

63'
60'

Meteen na de driedubbele wissel bij de thuisploeg kan Club opschuiven via Sowah die inspeelt tot bij Jutgla, die haalt meteen uit maar de Catalaan ziet zijn pegel boven de kruising in de tribunes vliegen.

59'
Wissel
SaulRodrigo
59'
Wissel
LemarMorata
59'
Wissel
CorreaCarrasco
55'

Net nadat Nielsen zwaar wordt aangepakt door Kondogbia is daar plots de steal van Sowah maar zijn pass richting Jutgla is te overhaast, meteen daarna wordt er op rechts goed geopend tot bij Buchanan maar de Canadees komt niet aan trappen toe.

54'
52'

Club toont nog eens teken van leven wanneer Jutgla de achterlijn haalt en met links voor doel kan brengen, tussen drie Madrilenen probeert Nielsen het met een soort omhaal maar evenwel recht in de handen van Oblak.

50'
Wissel
Skov OlsenMeijer
49'

Atlético moet winnen en kiest resoluut voor de aanval. Eerst redt Mignolet in twee tijden het schot van Saul, meteen daarna komt de Brugse doelman goed uit bij Griezmann terwijl Correa in de rebound naast besluit, hoe lang kan Club dit overleven?

47'

Net na de herneming scoort Atlético opnieuw maar opnieuw gaat het feestje niet door. Mignolet duwt een schot van Griezmann in de voeten van Correa maar de Argentijn stond eerder in buitenspel.

46'
Gele kaart
Vanaken
Pas afgetrapt kijkt ook Vanaken meteen tegen geel aan wanneer hij ongelukkig in contact komt met een Spanjaard, Makkelie weet van geen ophouden.
46'
Gele kaart
Sowah
De bal rolt weer in het Estadio Civitas Metropolitano, kan Club ook na rust het hoofd koel houden? Blijkbaar keek ook Sowah tegen geel aan, het is helaas aan onze aandacht ontsnapt.
45'

+ 2 : Een irritant fluitende Makkelie maakt een einde aan de eerste helft en Club mag bij 0-0 de rust in. Club tekende voor het eerste gevaar maar daarna nam de thuisploeg het commando over maar ondermeer Griezmann kwam niet tot scoren toe. Een Spaanse doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel terwijl Blauw-Zwart een duidelijke strafschop werd ontzegd.

45'
Gele kaart
Savic
45'

Net bij het ingaan van de twee extra minuten kijkt ook assistent-coach Rik De Mil de gele kaart, de zenuwen staan plots helemaal strak gespannen.

42'
Gele kaart
Buchanan
Club maakt razendsnel de omschakeling via Skov Olsen en Buchanan en Molina haakt de Canadees in de zestien, Makkelie aarzelt niet en wijst meteen naar de stip maar op aangeven van de VAR en het bekijken van de beelden trekt de Nederlander zijn beslissing in. Hier wordt Club een duidelijke strafschop ontnomen, bovendien kijkt Buchanan ook nog eens tegen geel aan. Ongebrijpelijk, wat een schande!
38'

Aangespeeld door zijn landgenoot Nielsen werkt Skov Olsen zich knap voorbij zijn rechtstreekse tegenstander vooraleer hij foutief ten val wordt gebracht, vreemd genoeg ziet de Nederlandse ref er andermaal geen graten in.

36'

De Madrileense storm is wat gaan liggen maar toch kan Griezmann met het hoofd zijn kans wagen, gelukkig mist hij de juiste richting, seconden later gaat een trap van diezelfde Griezmann ruimschoots naast en over. Club moet proberen de rust zonder kleerscheuren te halen.

31'

Mignolet haalt een tweede Spaanse hoekschop makkelijk uit de lucht en lanceert meteen de tegenaanval via Vanaken en Skov Olsen, uiteindelijk kan Jutgla vanuit een scherpe hoek op doel koppen maar Oblak laat zich aan de eerste paal niet verrassen.

29'
28'

Club kan eindelijk nog eens de oversteek maken via Buchanan en de Canadees weet een hoekschop af te dwingen maar die wordt door de thuisdefensie makkelijk weggekopt. Aan de overkant is het alle hens aan dek om een nieuwe aanval vanwege Atlético af te stoppen.

26'

De druk neemt verder toe en na een voorzet van de linkerkant kan de inlopende Griezmann vrij op doel koppen maar met een geweldige redding duwt Mignolet het gevaar van onder de lat in hoekschop, meteen daarna gaat ook een trap van Correa naast.

23'

Halverwege de eerste helft komt Atlético tot scoren maar het Spaanse feest gaat voorlopig niet door wegens voorafgaand buitenspel van Correa, niettemin een nieuwe waarschuwing aan het adres van Club, dat opnieuw voeling met de wedstrijd moet zien te krijgen.

22'

Na een woordenwisseling tussen Vanaken en Makkelie trekt de thuisploeg opnieuw ten aanval en ditmaal is het Lemar die hoopt op succes maar de Fransman ziet zijn schot naast gaan, Blauw-Zwart heeft het de jongste minuten steeds moeilijker.

20'

Atlético probeert de wedstrijd naar zich toe te trekken en de druk op te voeren, na een dubbele één-twee kan Correa vanuit een scherpe hoek op doel knallen maar zijn gekruist schot gaat gelukkig voorlangs, opnieuw ontsnapt Club aan de achterstand.

15'

Seconden later is Griezmann daar opnieuw maar zijn kopbal is te centraal en niet stevig genoeg om Mignolet echt aan het werk te zetten, het blijft 0-0.

13'

Net voor het kwartier komt Club met de schrik wanneer Onyedika zich de bal uit de voeten laat halen door Lemar, hij zet zijn landgenoot Griezmann op weg naar de 1-0 maar eerst vindt hij Mignolet op zijn weg, in de rebound trapt hij in het zijnet.

12'

Nadat eerst Jutgla met beide handen van de bal wordt gezet, gaat ook Buchanan over het been bij Molina, telkens laat Makkelie de gele kaart op zak.

10'

Opnieuw een prima kans voor Club wanneer Onyedika op het middenveld de bal kan afsnoepen en Skov Olsen meteen diep stuurt, die legt perfect af tot bij Jutgla maar zijn pegel mist het kader, Simeone trekt een bedenkelijk gezicht.

8'
7'

Ook de thuisploeg steekt een eerste keer de neus aan het venster maar het schot vanuit de tweede lijn van Kondogbia gaat ver over en naast het doel van Mignolet.

3'

Het eerste gevaar van de partij komt vanwege Club wanneer Skov Olsen achter een diepe bal van Odoi gaat, hij bedient Sowah die meteen op doel trapt maar zijn schot gaat voorlangs buiten, een eerste waarschuwing vanwege Blauw-Zwart.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Kan Club, dat vanavond net als in Porto volledig in het zwart speelt, het hoofd koel houden in de Spaanse heksenketel? Volg het hier op de voet.

Een niet volledig volgelopen maar wel sfeervol Estadio Civitas Metropolitano, waaronder op zijn minst een 2.000 Brugse fans, zien hoe beide teams de grasmat opstappen, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

In het Estadio Civitas Metropolitano zal Makkelie worden bijgestaan door zijn landgenoten en assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries en vierde official Allard Lindhout. Het VAR-duo wordt bevolkt door de Nederlander Pol Van Boekel en de Griek Angelos Evangelou.

Het Spaans-Belgische duel tussen Atlético Madrid en Club Brugge moet in goede banen worden geleid door Danny Makkelie. Deze 39-jarige Nederlander is voor Club alvast geen onbekende want in 2018 floot hij in de Champions League het thuisduel met Borussia Dortmund (0-1). Makkelie heeft op het hoogste niveau ervaring zat want eerder dit seizoen floot hij in de Champions League de wedstrijden Bayern München – FC Barcelona en Chelsea – AC Milan. In 2020 floot hij overigens nog de finale van de Europa League.

Voorts drie wijzigingen in het elftal van Diego Simeone, de Argentijn houdt zowel onze landgenoten Axel Witsel als Yannick Carrasco op de bank, ook Alvaro Morata moet zijn basisplaats afstaan. In hun plaatsen verschijnen Saul Niguez, Geoffrey Kondogbia en Thomas Lemar aan de aftrap.

Bij Atlético viel Marcos Llorente vorige week op Olympia geblesseerd uit, de 27-jarige Spaanse middenvelder is nog niet hersteld en dus afwezig, zijn plaats wordt ingenomen door de Argentijn Angel Correa.

Denis Odoi zit dan weer aan zijn 30ste officiële wedstrijd voor Club. De van Fulham overgekomen Belgische Nigeriaan moet echter wel op zijn tellen letten want net als Sylla en Raphael Onyedika staat hij met geel gevaar achter hun naam; zoniet missen ze het thuisduel met FC Porto.

Hans Vanaken is vanavond aan zijn 60ste Europese wedstrijd toe. Nadat hij met Sporting Lokeren reeds zes Europese duels mocht betwisten, tekent de tweevoudige Gouden Schoenwinnaar voor nummer 54 bij de Belgische landskampioen. Kan de Brugse captain zijn team staande houden in de Spaanse hoofdstad?

In vergelijking met de thuiswedstrijd tegen Atlético wijzigt Hoefkens zijn elftal op één positie : Andrea Skov Olsen komt ten nadele van Bjorn Meijer aan de aftrap. Voorin hoopt de Brugse coach opnieuw op een bevlieging van Kamal Sowah en Ferran Jutgla, die vorige week met een assist en een doelpunt werd uitgeroepen tot ‘Man of the Match’.

Voor de alweer 339ste Europese wedstrijd van Blauw-Zwart doet Hoefkens opnieuw een beroep op Abakar Sylla, Kamal Sowah en Ferran Jutgla, de Spanjaard in Brugse loondienst. Enkel Dedryck Boyata en Mats Rits zijn er wegens blessures niet bij.

Hopelijk kan het team van coach Carl Hoefkens een voorbeeld nemen aan de jonkies van ClubNXT, dat eerder op de middag met 1-2 won van hun Spaanse leeftijdsgenoten. Kaye Furo en Lenn De Smet maakten een snelle Madrileense voorsprong nog ongedaan.

Als Club hierin zou slagen, dan is het pas de derde Belgische ploeg, na RSC Anderlecht en KAA Gent, dat in de Champions League zou overwinteren. De Belgische landskampioen won echter nog nooit eerder op Spaanse bodem, Blauw-Zwart heeft echter niks te verliezen, de druk ligt dan ook volledig bij de thuisploeg.

Na drie speeldagen staat Club met negen op negen helemaal bovenaan het klassement, de Bruggelingen tellen zes punten meer dan de overige teams in Groep B. Als Blauw-Zwart nog minstens een punt haalt uit zijn drie laatste wedstrijden, dan stoot het door naar de achtste finales in de Champions League.

Het is vandaag de nationale feestdag van Spanje maar iedereen die Blauw-Zwart een warm hart toedraagt, hoopt vanavond vooral op een vierde Brugse stunt op rij en een Belgisch feestje in de Spaanse hoofdstad.

Goeieavond en welkom vanuit het imposante Estadio Civitas Metropolitano voor de wedstrijd tussen Club Atlético de Madrid en Club Brugge, op speeldag vier in de groepsfase van de Champions League.

  • 2 - 4
  • 0 - 3
  • 0 - 0

Club pakt een punt in Madrid en dwingt historische kwalificatie af!

Club Brugge heeft na een erg spannende match 0-0 gelijk gespeeld op Atlético Madrid. Dankzij dit punt dwingt Blauw-Zwart een historische kwalificatie af voor de 1/8ste finales van de Champions League. Simon Mignolet ontpopte zich tot matchwinnaar met tal van cruciale reddingen.

In vergelijking met de match van vorige week tegen Atlético voerde Carl Hoefkens één wijziging door: Andreas Skov Olsen, die vorige week verstek moest geven wegens een voedselvergiftiging, verscheen aan de aftrap ten nadele van Bjorn Meijer. De Deen speelde op zijn vertrouwde rechterflank, waardoor Tajon Buchanan doorschoof naar links en daar de plaats innam van Meijer. Atlético trok meteen ten aanval, maar het was Club dat als eerste kon dreigen: Skov Olsen bediende Sowah, maar zijn schot zoefde naast. Aan de overkant ging een poging van Kondogbia hoog over.

De Madrilenen gingen op zoek naar een vroeg doelpunt, maar het was Blauw-Zwart dat na tien minuten opnieuw bijna kon scoren: Jutglà trapte een teruglegger van Skov Olsen in één tijd naast. Atlético schakelde daarna echter een versnelling hoger, met ook enkele kansen tot gevolg: Mignolet had eerst een prima voetreflex in huis op een schot van Griezmann en redde vervolgens ook een kopbal van de Fransman. Even later gingen ook pogingen van Correa en Lemar naast. Halfweg de eerste helft kon Saúl Ñíguez dan toch scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van Correa.

Coach Simeone bleef zijn team vooruit schreeuwen, maar Mignolet weigerde zich gewonnen te geven. De Limburger had opnieuw een uitstekende reflex in huis op een kopbal van Griezmann. Daarna konden ook Correa en opnieuw Griezmann hun pogingen niet kadreren. Tussendoor bediende Skov Olsen Jutglà, die zijn kopbal gered zag worden door Oblak. Op slag van rust leek Club plots een uitstekende kans te krijgen op de 0-1, toen scheidsrechter Makkelie naar de stip wees na een fout van Molina op Buchanan. Op aangeven van de VAR ging de Nederlander echter de beelden bekijken en maakte hij zijn beslissing ongedaan. Buchanan bleek zijn tegenstander op de enkel te trappen en kreeg geel in plaats van een penalty.

Na de pauze ging Atlético Madrid onmiddellijk op zoek naar de openingsgoal. Mignolet redde een schot van Griezmann, maar Correa kon het leer binnenduwen. Weliswaar vanuit buitenspel en dus werd de goal afgekeurd. Even later moest Mignolet opnieuw redding brengen, eerst op een schot van Saúl Ñíguez en daarna op een lob van Griezmann. Bovendien trapte Correa de rebound net naast. Aan de overkant belandde een omhaal van Nielsen recht op Oblak, terwijl Buchanan na een lange rush niet kon besluiten.

Simeone werd ongeduldig en voerde een driedubbele wissel door. Onder meer Carrasco en Morata vielen in, maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk. Club bleef goed de organisatie behouden en liet zich niet uit zijn lood slaan door de lepe Madrilenen. Bovendien kon het via Jutglà nog even dreigen en kon het telkens rekenen op Mignolet: eerst op een kopbal van Savic en daarna op een voorzet van De Paul. 

Acht minuten voor tijd pakte Sowah ongelukkig zijn tweede geel na het wegtrappen van de bal. Voor Club was het vanaf dan pompen of verzuipen. De Bruggelingen vochten voor elke morzel grond en dreven Atlético tot absolute wanhoop. Mignolet bleek onklopbaar en redde ook een schot van Morata met het gezicht en een poging van Cunha met de dij. Het bleef dus 0-0 waardoor Club 10 op 12 pakt. Het dwingt zo een historische kwalificatie af voor de 1/8ste finales van de Champions League.

 

Champions League: Groep B – Speeldag 4
Toeschouwers:
56.000 – Cívitas Metropolitano
Scheidsrechter: Danny Makkelie (Ned)
Atlético Madrid: Jan Oblak – Nahuel Molina, Stefan Savic, José Maria Giménez, Reinildo Mandava – Thomas Lemar (60’ Alvaro Morata), Koke (60’ Rodrigo de Paul), Geoffrey Kondogbia, Saúl Ñíguez (73’ Matheus Cunha) – Antoine Griezmann (79’ Axel Witsel), Angel Correa (60’ Yannick Carrasco). Coach: Diego Simeone.
Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Abakar Sylla – Andreas Skov Olsen (50’ Bjorn Meijer), Casper Nielsen, Raphael Onyedika, Hans Vanaken, Tajon Buchanan (84’ Clinton Mata) – Kamal Sowah, Ferran Jutglà (73’ Éder Balanta). Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol, Noa Lang, Antonio Nusa, Roman Yaremchuk en Cisse Sandra. Coach: Carl Hoefkens.
Gele kaarten: Buchanan, Savic, Sowah, Vanaken, Kondogbia, Mignolet.
Rode kaarten: 82’ Sowah (2x geel).
Doelpunten: geen

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in