Speeldag 26

2 - 2
97'

Door dit gelijkspel ziet Club Standard naderen tot op twee punten, terwijl ook Gent mits een zege tegen OHL dichterbij kan komen. De Buffalo's zijn volgende zondag de komende tegenstander van Blauw-Zwart, heel graag tot dan!

97'

Tot tweemaal toe klom een efficiënt Club op voorsprong via Lang en Nielsen en maar telkens toonde de thuisploeg zich bijzonder veerbaar en antwoordde het via Denkey en Somers.

97'

Na een rommelige fase fluit scheidsrechter Lardot de wedstrijd af. Cercle en Club houden elkaar in evenwicht en daar mag vooral Blauw-Zwart niet bij klagen.

95'

Bij een vrije trap trapt Yaremchuk vanuit de tweede lijn op doel, evenwel te slap en recht in de handen van Majecki.

95'
Gele kaart
Hotic
93'

We zitten halverwege de extra tijd wanneer Club toch nog iets probeert maar de lage voorzet van Nusa wordt door de thuisdefensie weggewerkt.

91'
Gele kaart
Yaremchuk
90'

Net bij het verstrijken van de reguliere speeltijd verslikt Mignolet zich bijna in zijn dribbel bij Hotic maar gelukkig loopt het voor de doelman met een sisser af.

90'

We krijgen minstens zes minuten toegevoegde tijd.

86'
Wissel
SomersDecostere
84'

Bij Club blijven ze hardleers en tot tweemaal toe komen ze goed weg. Eerst kan invaller Kehrer niet vol op doel trappen, meteen daarna duwt Mignolet een knal van Somers in hoekschop.

82'
Wissel
DenkeyVan Der Bruggen
80'
Wissel
BuchananNusa
80'
Wissel
JutglaYaremchuk
79'
Wissel
VanhoutteHotic
79'
Wissel
SiquetKehrer
78'
Goal
Somers
-
Bij de zoveelste hoekschop voor Cercle kan Somers vrij op doel koppen en zijn kopbal valt aan de tweede maal in het zijnet binnen, de bordjes hangen weer gelijk.
75'
73'

Cercle probeert meteen te reageren maar Somers kan onvoldoende kracht zetten bij zijn schot, Mignolet rapt op.

71'
Goal
Nielsen
-
GOOOOOOOAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLL - Net in een mindere periode van de tweede helft slaat Club een tweede maal toe. Na oprukken van Lang legt Buchanan af tot bij Nielsen en met een heerlijke krul in de winkelhaak trapt de Deen Blauw-Zwart opnieuw op voorsprong. Wat een beauty!
66'
Wissel
SyllaMechele
66'
Wissel
OnyedikaSowah
59'

De 2-1 hangt in de lucht en Mignolet moet alles uit de kast halen om Daland het scoren met het hoofd te ontzeggen.

58'
Gele kaart
Odoi
56'

Bij de tweede corner voor Cercle na de rust krijgt men bij Club de bal niet meteen weg en uit de kluts trapt Somers van dichtbij over.

53'

Meteen na de gelijkmaker probeert Lang zich een weg te banen tussen twee verdedigers, de Rotterdammer gaat neer maar Lardot ziet er geen fout in, na enig beraad laat ook de VAR doorspelen.

51'
Goal
Denkey
-
Voorin kan Club de bal niet vasthouden en Cercle kan vanaf de rechterflank oprukken, uiteindelijk is het Denkey die op aangeven van Somers de gelijkmaker voorbij Mignolet in doel trapt, alles is terug te herdoen.
49'

Lardot laat een foutje op Odoi ongemoeid waardoor Somers kan oprukken maar zijn voorzet belandt in de grijpgrage handen van Mignolet.

47'

Bij een vrije trap voor Cercle valt de afvallende bal voor de voeten van Vanhoutte maar zijn schot zwaait volledig af.

46'

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft?

45'
45'

+ 4 : Lardot fluit de eerste helft af en Club mag met een 0-1 voorsprong de rust in, na het enige doelpunt van Lang op aangeven van Jutgla.

45'

+ 3 : Net voor het ingaan van de rust komt Cercle nog eens opzetten wanneer Deman de bal op de slof neemt maar evenwel ook boven het doel van Mignolet.

45'

Net bij het ingaan van de vier extra minuten pompt Lang een vrije trap de zestien in, Odoi kan er zijn hoofd tegen plaatsen maar onvoldoende om Majecki echt aan het werk te zetten.

44'

Aan de zijlijn gaat Jutgla stevig in duel, de invallersbank alsook de supporters van Cercle willen geel voor de Catalaan maar Lardot laat de kaart evenwel op zak.

42'

Somers gaat achter een diepe bal van Siquet aan, hij trapt vanuit een scherpe hoek meteen richting doel maar evenwel ook op Mignolet.

40'
39'
Gele kaart
Deman
37'
Wissel
MeijerMata
31'

Onder het toeziend oog van Tedesco, de nieuwe bondscoach bij de Rode Duivels, is er voorlopig niet echt beterschap bij Club waar Odoi andermaal balverlies moet toestaan waardoor de thuisploeg kan uitbreken via Somers, gelukkig staat Sylla centraal paraat waardoor het gevaar gekeerd wordt.

26'

Cercle leek in eerste instantie toch wel wat aangeslagen maar komt nu opnieuw opzetten. Buchanan levert knullig in en Ueda opent knap tot bij Somers, Mignolet moet zijn schot met de voet in hoekschop verwerken.

24'

Via Hendry dwingt Cercle alweer de zevende hoekschop af en die wordt door de inlopende Ravych boven de dwarsligger gekopt, ondertussen maakt het blauwzwarte legioen achter het doel van Mignolet zich duidelijk hoorbaar.

20'
Goal
Lang
-
GOOOOOOAAAAAALLLLL - Meteen daarna glipt diezelfde Jutgla door de buitenspelval en hij biedt Lang de 0-1 aan, pas na enkele minuten overleg in Tubeke wijst scheidsrechter Lardot naar de middenstip!
16'

Net na het kwartier komt Club dan toch een eerste maal opzetten wanneer een voorzet van Buchanan voor de voet van Jutgla valt maar zijn schot uit de draai wordt nog in hoekschop geduwd door Majecki.

14'

Voorlopig is er bij Club meer vuurwerk in de tribunes dan op het veld, het blijft wachten op een eerste poging tot dreiging vanwege de landskampioen.

12'

Cercle zet Club diep op de eigen helft meteen onder druk en Blauw-Zwart komt maar niet aan voetballen toe, bij een blessurebehandeling voor Lang roept Parker zijn troepen bijeen om een aantal zaken bij te sturen.

10'

Terwijl Nielsen aan de ene kant wordt afgestopt, is daar andermaal de thuisploeg. Ditmaal is er Odoi met onnodig balverlies waardoor Denkey andermaal kan uithalen, via de voet van Sylla en de vingertoppen van Mignolet levert dit een nieuwe hoekschop voor Cercle af.

8'

De openingsfase is helemaal voor Cercle en al zeker wanneer Onyedika net voor de eigen zestien de bal verspeelt, gelukkig voor de middenvelder gaat het schot van Denkey naast.

5'

De thuisploeg toont zich voorlopig veel gretiger dan Club en wist al vier corners af te dwingen, bij de vierde kan Ueda op doel koppen maar Mignolet pakt al bij al makkelijk.

1'

Na een ingetogen moment voor een overleden assistent-scheidsrechter zijn we er eindelijk aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt.

De beide teams stappen de grasmat op, we zijn bijna klaar voor de Brugse derby.

De stadsderby tussen Cercle en Club Brugge werd toevertrouwd aan Jonathan Lardot. Op Olympia zal hij worden bijgestaan door zijn assistenten Florian Lemaire en Quentin Blaise en vierde official Wesli De Cremer. De videoref luistert dan weer naar de naam van Lawrence Visser.

Bij Club zijn er met Lang, Brandon Mechele, Nielsen en Vanaken een viertal spelers met geel gevaar. Kijken ze vanmiddag tegen geel aan, dan missen ze komend weekend de thuiswedstrijd tegen KAA Gent.

Voor de stadsderby tegen Cercle zijn er een aantal wijzigingen. Zo opteert Parker achterin ditmaal voor het centrale duo Jack Hendry en Abakar Sylla, met Denis Odoi en Bjorn Meijer op de flanken. Op het middenveld is er het trio Raphael Onyedika, Nielsen en Hans Vanaken, terwijl voorin Tajon Buchanan en Noa Lang in dienst spelen van diepste spits Ferran Jutgla.

Scott Parker kan evenwel nog steeds geen beroep doen op Skov Olsen. De Deense international trainde ondertussen wel al met de groep mee maar de stadsderby komt evenwel nog te vroeg, ook de naam van Dedryck Boyata zal op het wedstrijdblad ontbreken.

In de heenronde won Club op speeldag 7 met 4-0 van Cercle, na Deense treffers van Andreas Skov Olsen en Casper Nielsen, het allereerste doelpunt van Roman Yaremchuk in Brugse loondienst en een owngoal van Marcelin.

Niettemin heeft Club de statistieken mee want van de vorige 76 duels ‘uit’ bij Cercle, wist Blauw-Zwart er maar liefst 43 te zegevieren, werd er 15 maal gelijk gespeeld en achttien maal verloren.

Vorig seizoen ging Club net voor de winterstop met 2-0 kopje onder tegen de stadsgenoot, het zou tevens de allerlaatste wedstrijd zijn van Philippe Clement als coach bij Blauw-Zwart.

Cercle Brugge van hun kant is na een rampzalig competitiebegin en de trainerswissel opgeklommen naar een knappe achtste plaats en bij de thuisploeg willen ze er alles aan doen om net als vorig seizoen de drie punten aan eigen huis te houden.

In de strijd om een plaats in de top-4 kan Club zich hierbij geen puntenverlies meer veroorloven want door de zege van Standard bij Union, staan de Rouches slechts op één punt van de Bruggelingen en kan Gent mits een overwinning tegen OHL zelfs naast de landskampioen in het klassement komen.

Slechts een aantal dagen na de thuiswedstrijd tegen Benfica, staat er voor Club Brugge met de ‘Brugschen derbie’ alweer een uiterst belangrijke wedstrijd op het programma.

Goeiemiddag en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Club Brugge, op speeldag 26 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 2 - 2

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in