Speeldag 25

1 - 1
95'

Veel tijd om na te kaarten rest er Club evenwel niet want komende woensdag is er reeds de heenwedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen het Portugese Benfica, heel graag tot dan!

95'

Veel schieten beide teams met dit gelijkspel niet op, Union kan Genk verder zien uitlopen terwijl Club dan weer zowel Gent als Standard opnieuw dichter kan zien komen.

95'

Meteen nadat Vanaken de laatste hoekschop over het doel kopt, fluit scheidsrechter Boterberg de partij af, Club en Union houden elkaar in evenwicht, het eindigt in 1-1.

93'
Wissel
BuchananNusa
92'
Gele kaart
Nieuwkoop
90'

We krijgen nog minstens 3 minuten toegevoegde tijd.

86'
Wissel
LazarePuertas
85'

Mata kapt en draait zich goed vrij en steekt dan diep voor Lang, evenwel iets te diep waardoor Moris eerder op de bal is.

82'
Gele kaart
Teuma
80'

Kan Club nog eens flitsen of trekt Union aan het langste einde? De Brusselaars lijken alvast de eindsprint in te zetten en kunnen dreigen via Boniface als Nilsson maar een tweede treffer blijft uit.

78'

Op links wordt Buchanan knap vrij gespeeld en die opent tot bij Meijer, zijn strakke voorzet wordt door Burgess net voor de neus van Lang ontzet. Aan de overkant gaat een kopbal van Teuma naast.

76'

We zitten reeds in het laatste kwartier en de wedstrijd kan nog alle kanten uit, Mechele gaat zowaar diep op de Brusselse helft op wandel maar zijn voorzet wordt ontzet.

73'

Via Lazare dwingt Union een tweede hoekschop na rust af en gelukkig krijgt de inkomende Burgess zijn hoofd niet vol tegen de bal.

70'

Een afgeslagen Brusselse hoekschop resulteert in een razendsnelle counter via Buchanan die iedereen het nakijken geeft, via Sowah lijkt Lang te gaan scoren maar de Rotterdammer plaatst zijn poging naast, het blijft 1-1.

68'

Meteen na de eerste wissel bij Union, probeert Nieuwkoop richting Mignolet door te stomen maar hij wordt afgestopt door Hendry en Mata.

67'
Wissel
VertessenNilsson
66'

De invallers tonen zich meteen een eerste keer maar het schot van Sowah mist de juiste richting.

65'
Wissel
RitsNielsen
65'
Wissel
YaremchukSowah
64'

Net voor de dubbele wissel bij Club zwiept Mata de bal de zestien in en Burgess staat met het hoofd een hoekschop toe vooraleer Lang gevaarlijk kan worden. Aan de overkant trapt Boniface in het zijnet.

58'
55'

Na de fout van Mechele bij Boniface, trapt Teuma de vrije trap rechtstreeks op maar ook over doel, niet echt groot gevaar voor Mignolet.

54'
Gele kaart
Mechele
52'

Na balverlies op het Brugse middenveld is daar plots een vlijmscherpe counter vanwege Union maar Lazare plaatst zijn schot rakelings naast, hier ontsnapt Club een tweede maal aan de achterstand.

48'

Net als in de eerste helft krijgt Club ook na de pauze meteen een goeie kans maar Rits kraakt zijn schot en besluit dan ook naast het doel van Moris.

46'

We zijn er opnieuw aan begonnen, wat brengt ons de tweede helft?

45'
45'

+ 1 : Net voor het einde van een toch wel intense eerste helft haalt Vanaken vanuit de tweede lijn plots uit, Moris moet zich helemaal lang maken om de Rode Duivel van zijn negende competitietreffer te houden.

45'
Gele kaart
Lazare
Bij een duel met Onyedika trapt Lazare nog heel even na, scheidsrechter Boterberg geeft hem slechts geel.
43'
Goal
Vanaken
-
GOOOOOOAAAAAALLLLL - Net voor de rust slaat Club eindelijk toe wanneer Vanaken met het hoofd een voorzet van Mata over Moris in doel kan koppen, de bordjes hangen weer gelijk!
38'

Met een knappe doorsteekbal bereikt Lang de infiltrerende Vanaken maar die wordt in de kleine rechthoek nog afgestopt door Moris, ook de daaropvolgende hoekschop levert de thuisploeg verder niks op.

36'

Mede door de tussenstand kan Union nu voluit op de counter speculeren en Vertessen ontsnapt uit de rug van Mechele maar de spits begaat de aanvallende fout bij Mignolet.

34'

Scheidsrechter Boterberg krijgt het Brugse publiek over zich wanneer hij een fout ziet in een nochtans correcte tussenkomst van Hendry, de Schot laat zijn ongenoegen dan ook duidelijk blijken.

32'

Meijer kan een bal onderscheppen en via samenspel met Lang kan de Nederlander voor doel brengen maar Buchanan kan er net niet zijn hoofd tegen plaatsen.

26'

Club probeert meteen te reageren en Nieuwkoop kan een strakke voorzet van Buchanan met heel wat moeite ontzetten, in de daaropvolgende fase kan Vanaken net niet afwerken.

24'
Goal
Lapoussin
-
In tegenstelling tot Club toont Union zich wel efficient in de zestien wanneer Lapoussin al vallend een voorzet voorbij Mignolet in doel kopt.
22'
20'

Na een prima aflegger van Yaremchuk opent Vanaken prima tot bij Buchanan, die ontdoet zich van zijn rechtstreekse tegenstander maar trapt dan evenwel in het zijnet, hier laat de Canadees de 1-0 liggen.

18'

Het hoopgevende begin heeft niet echt een vervolg gekregen, beide teams staan nauwelijks enige ruimte toe waardoor het moeilijk combineren is, kansen zijn dan ook schaars.

13'

Union kan op de counter een eerste maal uitbreken met Vertessen als orgelpunt maar die besluit in de handen van Mignolet.

11'
Gele kaart
Van Der Heyden
10'

De vroege Brugse storm is wat gaan liggen en hiervan kan Union profiteren om beter in de match te komen maar achterin geven ze bij Club geen krimp.

6'

Club is sterk gestart en bepaalt in de vroege openingsfase het tempo in de partij, de twaalfde man kan dit smaken en laat zich luidkeels horen.

2'

De vlam slaat meteen in de Brugse pan wanneer Lang vanuit de tweede lijn op doel trapt, via de vingertoppen van Moris belandt zijn poging op de paal, Club probeert de wedstrijd vanaf de aftrap in handen te nemen.

1'

We zijn er aan begonnen, het is Club dat heeft afgetrapt. Blauw-Zwart speelt wel eerst naar de eigen Kop toe.

Een goed gevuld Jan Breydelstadion ziet hoe beide teams de grasmat betreden, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De clash tussen Club Brugge en Union moet in goede banen worden geleid door de 36-jarige Jan Boterberg. Op Olympia zal hij worden bijgestaan door zijn assistenten Kevin Dhondt en Nick Senecaut en vierde official Kevin Debeuckelaere. In Tubeke is Nicolas Laforge de videoref van dienst.

Bij Club moeten Noa Lang, Hans Vanaken en Casper Nielsen uitkijken voor geel, zoniet missen ze volgend weekend de Brugse derby. Als Nielsen vanavond mag invallen, dan haspelt de Deen uitgerekend tegen zijn ex-club zijn 25ste competitiewedstrijd voor Blauw-Zwart af.

Simon Mignolet krijgt voor de komst van Union een viermansdefensie voor zich, bestaande uit Clinton Mata, Jack Hendry, Brandon Mechele en Bjorn Meijer. Op het middenveld krijgen we het drietal Raphael Onyedika, Mats Rits en Hans Vanaken terwijl voorin diepste spits Roman Yaremchuk wordt bijgestaan door de flanken Noa Lang en Tajon Buchanan.

De Engelse coach moet het evenwel stellen zonder de geel geschorste Denis Odoi en de geblesseerden Ferran Jutgla en Skov Olsen. Hierdoor werden de youngsters Cisse Sandra en Jorne Spileers aan de selectie toegevoegd.

Na eerdere remises tegen zowel Anderlecht als Charleroi hoopt Scott Parker vanavond een eerste thuiszege voor zijn nieuwe werkgever te kunnen boeken en tevens voldoende vertrouwen te tanken voor de komst van Benfica komende woensdag.

Eerder op het seizoen moest Club zich tevreden stellen met een 2-2 gelijkspel in het Dudenpark, nadat het nochtans al heel vroeg een dubbele voorsprong bij elkaar had gevoetbald, na doelpunten van Andreas Skov Olsen en Hans Vanaken. Ondanks een numerieke minderheid sleepten de Brusselaars alsnog een punt uit de brand.

Het wordt voor Club dus andermaal een zoveelste sleutelwedstrijd in de strijd om een plaats bij de top-4 want zowel Gent als Standard volgen slechts op drie punten van de landskampioen.

Samen met leider Genk is Union de ploeg-in-vorm. De Brusselaars zijn reeds zestien wedstrijden in de competitie ongeslagen en behaalden een 42 op 48, waarvan 26 op 36 op verplaatsing. Het is bovendien de enige ploeg die nog op de drie fronten actief is.

Na twee uitwedstrijden en een vier op zes buitenshuis, mag Club opnieuw in eigen huis aantreden en ontvangt het vice-kampioen Union, dat vol vertrouwen naar Brugge afzakt.

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de topper tussen Club Brugge en Royale Union Saint-Gilloise, op speeldag 25 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 1 - 1

Club speelt 1-1 gelijk tegen Union

Club Brugge heeft op eigen veld 1-1 gelijk gespeeld tegen Union Sint-Gillis. Lapoussin kopte de bezoekers op voorsprong, maar Hans Vanaken maakte nog voor de rust gelijk. Na de pauze kregen beide teams nog tal van kansen, maar de score veranderde niet meer.

Door de schorsing van Denis Odoi verscheen Clinton Mata opnieuw in de ploeg als rechtsachter. Hij kreeg achterin het gezelschap van Hendry, Mechele en Meijer. Net als tegen Antwerp bevolkte Mats Rits samen met Onyedika en Vanaken het middenveld. Voorin kreeg Roman Yaremchuk een nieuwe kans als centrumspits. De Oekraïner werd geflankeerd door Buchanan en Lang. Kamal Sowah moest daardoor vrede nemen met een plaatsje op de bank.

Blauw-Zwart drukte vanaf de openingsminuut het gaspedaal stevig in en kwam na amper twee minuten al bijna op voorsprong. Noa Lang sneed naar binnen en haalde staalhard uit, maar zijn knal spatte via de vingertoppen van Moris uiteen tegen de paal. De Bruggelingen zetten hoog druk, waardoor Union er amper uit kon komen. Alleen Vertessen kon zich plots doorzetten, maar Mignolet bracht makkelijk redding. Na twintig minuten lanceerde Vanaken Buchanan, die zijn schot in het zijnet zag belanden.

De bezoekers knokten zich letterlijk en figuurlijk in de wedstrijd en kwamen halfweg de eerste helft zowaar op voorsprong. Na een voorzet vanop rechts kon Loïc Lapoussin de 0-1 overhoeks binnenkoppen. Club probeerde meteen te reageren, maar eerst Lang en daarna Vanaken konden net niet scoren. Aan de overkant was Mignolet net iets eerder op de bal dan Vertessen. Kort voor de rust kon Blauw-Zwart uiteindelijk verdiend gelijk maken. Na een doorsteekpass van Lang kon Moris Vanaken eerst nog afstoppen, maar direct daarna trof de Limburger wel raak toen hij een voorzet van Mata binnenkopte. Even later probeerde Vanaken het met een prachtige volley, maar Moris ging goed plat.

Net als in de eerste helft voetbalde Club na de pauze meteen een dot van een kans bijeen. Een teruglegger van Lang kwam via Yaremchuk bij Rits terecht, maar die knalde het leer net naast. Aan de overkant bediende Boniface Amani, die zijn poging eveneens niet kon kadreren. De wedstrijd bleef ook daarna goed in evenwicht: een voorzet van Mata werd net voor Lang in corner gekopt, terwijl aan de overkant een schot van Boniface naast ging.

Na twintig minuten in de tweede helft gooide Parker Sowah en Nielsen in de strijd. De eerstvolgende kans was echter voor de doorgebroken Nieuwkoop, maar Hendry en Mata deden knap de deur dicht. Direct daarna kwam Club erg dicht bij de 2-1: na een pijlsnelle tegenaanval via Buchanan kwam het leer via Sowah bij Lang terecht, maar de Nederlander lepelde de bal net naast de verste paal. De bezoekers reageerden met drie pogingen: een kopbal van Burgess en een schot van Teuma gingen voorlangs, terwijl een knal van Boniface hoog over ging.

Ook in de slotfase bleef het ongemeen spannend. Een scherpe voorzet van Meijer werd door Burgess net voor de aanstormende Lang weggewerkt en aan de overkant kopte de ingevallen Nilsson een voorzet van Lapoussin een halve meter naast. In de absolute slotseconden ging een kopbal van Vanaken nog over doel, waardoor Club opnieuw vrede moest nemen met een gelijkspel.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 25
Toeschouwers:
26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Jan Boterberg
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Jack Hendry, Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Mats Rits (65’ Casper Nielsen), Raphael Onyedika, Hans Vanaken – Tajon Buchanan (94’ Antonio Nusa), Roman Yaremchuk (65’ Kamal Sowah), Noa Lang. Bank: Josef Bursik, Senne Lammens, Dedryck Boyata, Jorne Spileers, Abakar Sylla en Cisse Sandra. Coach: Scott Parker.
Union Sint-Gillis: Anthony Moris – Ismaël Kandouss, Christian Burgess, Siebe Van der Heyden - Bart Nieuwkoop, Teddy Teuma, Senne Lynen, Lazare Amani (86’ Cameron Puertas), Loïc Lapoussin – Yorbe Vertessen (67’ Gustaf Nilsson), Victor Boniface. Coach: Karel Geraerts.
Gele kaarten: Van der Heyden, Amani, Mechele, Teuma, Nieuwkoop.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 24’ Lapoussin (0-1), 43’ Vanaken (1-1).

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in