dinsdag 7 april 2015 11:30

Blinden beleven topper Club-Standard door ogen van ander

Tijdens enkele play-offwedstrijden in onze Belgische voetbalcompetitie worden er opnieuw blindentribunes georganiseerd. Drie commentatoren zorgen er via een koptelefoon voor dat de blinden en slechtzienden écht van de wedstrijd kunnen genieten. Wij namen naast hen plaats voor de eerste POI-topper tussen Club Brugge en Standard.

Zondagmiddag 14.07 uur. De eerste blinde en slechtziende Club Brugge-fans nemen hun plaatsen in de tribune in. Commentator Filip Ghys geeft de supporters allemaal hun eigen radio-ontvanger met koptelefoon. "Het is nu het vijfde seizoen dat we hier kunnen luisteren naar de commentaar, speciaal voor blinden en slechtzienden", vertelt supporter Kris Vangramberen (48) uit Boutersem.

Kapsel

Ook Clubfan Dieter Dhanys (33) uit Brugge geniet met volle teugen. "Dankzij de commentaar, geregeld door Intro vzw (vereniging die zich onder meer inzet voor blinden en slechtzienden, nvdr.) kan ik toch goed volgen. Het is helemaal niet hetzelfde als ik de wedstrijd volg via de radio. Dan mis je de sfeer en details." De kleur van schoenen, de vaak extravagante kapsels van spelers. Werkelijk àlles krijgen de supporters mee. Minuut 2: Standard scoort. "Ik word er wat onrustig van maar heb er goeie hoop in", spreekt supporter Kris profetische woorden. Refaelov scoort nog twee keer van op de stip en Club wint. "Ik was er echt gerust in hoor, Refaelov is mijn lievelingsspeler", vertelt Kris. Ondertussen juicht en viert iedereen mee. "Wat we hier kunnen beleven is onbeschrijfelijk. Ik leerde hier ook nieuwe mensen kennen dus dat is ook mooi meegenomen", besluit de slechtziende supporter Christof Dewit (37) uit Brugge. (MVHB)

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elke reproductie dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap Reprocopy: info@reprocopy.be

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in