donderdag 17 september 2015 15:00

Club Brugge steunt Vrienden der Blinden

Club Brugge Foundation gaat samenwerken met 'Vrienden der Blinden.' In het kader van deze samenwerking gaat Club Brugge Foundation zich engageren om plastiek dopjes in te zamelen ten voordele van de dopjesactie van Vrienden der Blinden.

Dopjesactie Vrienden der blinden 
Vrienden der blinden Koksijde is een opleidingscentrum voor blindengeleidehonden. Deze honden worden gratis ter beschikking gesteld aan de gebruiker, maar de opleiding kost al vlug 25.000 EUR per hond. De helft van de kosten wordt gedragen door het Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap (VAPH). Voor de andere helft moet de organisatie echter zelf instaan.

1 blindengeleide hond = 83.333 kg dopjes
Dit doet het onder andere aan de hand van een inzameling van plastiek dopjes die dan gerecycleerd worden om hergebruikt te worden. 1 kg dopjes brengt de organisatie 30 eurocent op. Er zijn dus heel wat dopjes nodig. Voor de volledige opleiding van een geleidehond is er 83.333 kg nodig.

Club Brugge wil hier graag zijn steentje aan bijdragen. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Alle supporters die dopjes verzamelen kunnen deze vanaf vandaag binnen brengen in het FCB kaffee in het Jan Breydelstadion. Let op: Je kan je ingezamelde dopjes elke weekdag binnenbrengen uitgezonderd op maandag en wedstrijddagen!

Enkele instructeurs kwamen samen met de opgeleide honden een inzamelton overhandigen aan Eva Coens van Club Brugge Foundation

Welke dopjes worden aanvaard?

  • Alle plastic dopjes van mineraal- en spuitwater, frisdranken, fruitsap en melk.
  • Doppen van vloeibare wasmiddelen, wasverzachters, spuitbussen.
  • Ook deksels van choco, pindakaas en speculaaspasta mits het papiertje aan de binnenkant er uit is.

De blindentribune van Club Brugge Foundation

Club Brugge Foundation levert momenteel met zijn blindentribune reeds heel wat inspanningen om blinde-en slechtziende supporters volop te laten meegenieten van de thuismatchen in het Jan Breydelstadion.

Iedere thuiswedstrijd ontvangt Club Brugge supporters met een visuele beperking die via aangepaste hoofdtelefoons in contact staan met 2 speciaal opgeleide commentatoren die vanuit de perstribune de ganse wedstrijd gedetailleerde beschrijving van wat er zich op het veld afspeelt voorzien. De hoogtepunten, de goals en de emoties maken zij op die manier mee vanop de eerste rij zonder de sfeer van het voetbalstadion te moeten missen.

Club Brugge Foundation nodigde bij de start van deze nieuwe samenwerking 10 blinden & slechtzienden uit via de organisatie 'Vrienden der blinden' om mee te genieten van de service van de blindentribune tijdens de wedstrijd Club Brugge - Waasland Beveren van komende zondag.

Meer info over de blindentribune kan je hier terugvinden.

 

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in