Alle nieuws

Alles over het nieuwe ePro League-seizoen

Esports

Vanaf morgen strijden opnieuw 16 teams voor de Belgische titel in het virtuele voetbalspel FC24, de opvolger van FIFA. Hoe ziet het nieuwe format eruit en vooral: wat valt er te winnen? Een overzichtje!

Wie vertegenwoordigt onze club?

Net als afgelopen twee seizoenen zit Rudi Ekmen opnieuw achter onze knoppen. Zo'n drie jaar terug ging Club in samenwerking met main partner Unibet op zoek naar een nieuwe speler. Ekmen won de finale van een offline toernooi en zette zo zijn eerste stappen in de esportswereld onder de nickname 'Ekmen_JG10'.

In de Belgische competitie strandde de Mechelaar tweemaal in de halve finales. Telkens verloor hij van Gilles Bernard die voor KRC Genk uitkomt. Op internationaal vlak liet Ekmen ook al knappe dingen zien. Zo gingen er vorig jaar in de voorrondes van de eChampions League maar liefst negen spelers voor de bijl en wist hij zich als enige Belg te plaatsen voor de laatste 64. In de beslissende wedstrijd om door te stoten naar de top 32 botste hij op wereldkampioen Tekkz.

Dit seizoen zet hij alles op alles om zijn eerste landstitel te pakken in onze clubkleuren.

Het nieuwe format

De ePro League wordt dit seizoen competitiever, spannender en aantrekkelijker dan ooit tevoren.

In de reguliere competitie treffen alle e-players elkaar eenmaal in 15 wedstrijden. Die 15 wedstrijden worden onderverdeeld in 3 periodes. Sta je bovenaan na een periode en ben je dus periodekampioen? Dan ga je rechtstreeks naar de play-offs eind april.

Naast de 3 periodekampioenen kwalificeren ook de 3 hoogst geplaatste clubs zich voor de play-offs. De zeven teams daaronder krijgen een herkansing in de qualifiers. En wist je dat je dit seizoen zelf kan meedoen aan die qualifiers? De Pro League geeft ook amateurgamers de kans om zich te meten met de top via de ePro League Cup. De winnaar van dat amateurtoernooi vervoegt de 7 profspelers in de qualifiers en de twee beste gamers daarvan stoten uiteindelijk toch nog door naar de play-offs.

Wat staat er op het spel?

Nog mee tot hier? Top! De zes clubs die rechtstreeks gekwalificeerd zijn komen dus samen met de twee teams uit de qualifiers in de play-offs. Eind april trekken de acht ploegen ten strijde tijdens een slotevent. De kampioen vertegenwoordigt onze competitie in de groepsfase van de eChampions League en de EA FC World Cup Play-Ins!

Wil je de wedstrijden van Rudi live bekijken? Dat kan elke woensdag vanaf 18u00 of elke zondag vanaf 11u30 via YouTube, Twitch, de DAZN App én de tv-kanalen van DAZN Pro League. Zo opent hij morgen het seizoen tegen Standard de Liège. Volg zijn avonturen vooral ook via het eClubBrugge Instagram- en Twitterkanaal.


Zijn ideale voorbereidingslijstje? Die werd volledig afgevinkt dankzij Proximus Fiber.