Alle nieuws

Club Brugge Foundation gastheer International Seminar Football for Climate Justice

Duurzaamheid

Afgelopen dagen kwamen de verschillende Europese projectpartners van het project Football for Climate Justice, waar onze Foundation deel van uitmaakt, naar Brugge afzakt voor het 4de International Seminar.

‘Football for Climate Justice’ is een Europees project onder de coördinatie van het European Football Development Network (EFDN) en financieel ondersteund door de Europese Commissie binnen het Erasmus+ programma.

Binnen dit project, dat loopt tot juni 2025, onderneemt Club Brugge Foundation, samen met 9 andere Europese clubs & organisaties, verschillende acties en initiatieven omtrent de bewustwording van de ecologische voetafdruk binnen het voetbal. Ter opvolging van het gezamenlijk project kwamen de projectpartners deze week samen in Brugge om de volgende fase van het project voor te bereiden.

Officieel ontvangst in stadhuis

Op dinsdagavond werd de delegatie door Schepen van Klimaat, Energie en Milieubeleid Minou Esquenet uitgenodigd voor een officieel ontvangst in het stadhuis: “Club Brugge is al jaren een krachtige internationale ambassadeur voor onze mooie stad. Iedere Europese thuiswedstrijd ontvangen we steeds het bestuur van de tegenpartij in ons stadhuis. We zijn trots dat we dit nu ook kunnen doen voor de partners van dit waardevolle project van Club Brugge Foundation. We zijn zeer tevreden dat Club Brugge Foundation hun steentje wil bijdragen om de belangrijke klimaatuitdaging mee te ondersteunen.”


Peter Gheysen Head of Foundation: “Voetbal is niet zomaar een sport; het is een passie, een universele taal die mensen samenbrengt, ongeacht hun achtergrond, overtuiging of afkomst. Voetbalclubs kunnen deze kracht inzetten om miljoenen mensen te inspireren en te mobiliseren om onze planeet voor toekomstige generaties te beschermen. We zijn bij Club Brugge overtuigd dat we onze invloed kunnen aanwenden om een ​​positieve impact te maken. Daarom participeren we in dit project en zijn we trots dat we gastheer mogen zijn voor deze internationale meeting.”

De andere deelnemende Europese voetbalclubs die met hun Foundationwerking in dit project participeren zijn Werder Bremen (Dui), FC Twente (Ndl), Sankt Pauli (Dui), Real Betis Balompie (Sp), Bohemian FC (Ier) en Ferencvárosi TC (Ho) en de Spaanse La Liga. Ze worden in dit project bijgestaan door het onderzoeksbureau TASC en het European Football Development Network.