Alle nieuws

Club NXT U23 speelt 1-1 in oefenpot op Lokeren-Temse

Op de fandag van fusieclub Sporting Lokeren-Temse speelde Club NXT U23, aangevuld met enkele A kernspelers, 1-1 gelijk. Bij Blauw-Zwart startten onder andere Boyata, Sandra, Homma, Ordoñez, Sabbe en doelman Shinton. Victor Barbera maakte zijn debuut. Bij de thuisploeg speelde met Yannick Reuten een oud speler van Club NXT. Ook de coach van de Waaslanders was met Hans Cornelis een oude bekende. Voor sommige spelers van Club NXT betekende de terugkeer naar Daknam een herinnering aan hun debuut als profvoetballer toen Club NXT als eerste beloftenelftal aantrad in 1B drie seizoenen geleden.

De eerste helft had Club NXT het meeste balbezit. De thuisploeg speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen op Daknam en verdedigde zich met veel inzet voor de ruim opgekomen thuisaanhang. Club NXT bleef rustig combineren en zocht geduldig naar een gaatje in de defensie. Toen Lenn De Smet op snelheid twee tegenstrevers voorbij snelde zette hij perfect voor doel. De debuterende Barbera scoorde meteen zijn eerste doelpunt in Blauw-zwart shirt . Doelman Shinton voorkwam nadien nog de gelijkmaker met een knappe redding. We gingen rusten met een verdiende 0-1 voorsprong.

Tijdens de tweede helft wisselde de thuisploeg quasi zijn ganse elftal. Ook bij Club NXT werden gaandeweg spelers vervangen. Lokeren kwam sterker voor de dag. De wedstrijd was meer in evenwicht. Blauw-Zwart kwam echter niet echt in de problemen. Doelman Shinton en de verdediging hielden makkelijk stand. Toen een lichte penalty toegekend werd na een duwfout op Gil Van Moerzeke kon Sam Van Aerschot de 1-1 in de rechter benedenhoek voorbij de Brugse goallie knallen. Beide teams maakten er verder nog een leuke wedstrijd van, maar scoren lukte niet meer. Voor Club NXT resteren nu nog twee weken om zich klaar te stomen voor de start van de competitie. Volgende oefenmatch is aanstaande vrijdag tegen AZ Alkmaar.

Club NXT: Nick Shinton, Kyriani Sabbe (75’ Jesse Bisiwu), Dedryck Boyata (46’Amine Et-Taïbi), Joel Ordoñez (75’ William Simba), Joaquin Seys (60’ Wout Verlinden), Liam De Smet, Cisse Sandra (75’ Jessi da Silva), Victor Barbera (46’ Daniel Pérez), Mohamed Salah, Shion Homma (75’ Maxime Wameso), Lenn De Smet. Bank: Axl De Corte, Kaye Furo. Coach: Niki Hayen.

Sporting Lokeren-Temse (1e helft): Jelle Merckx, Soufiane El Banouhi, Arne Cassaert, François Kompany, Naim Boujouh, Toon Janssen, Yannick Reuten, Alexander Maes, Zakari Lambo, Gil Van Moerzeke, Simon Vermeiren.

Sporting Lokeren (2e helft): Jonathan De Bie, Christian Bello Rivero, Gianni De Neve, Jeovanni Dianganga, Naim Boujouh (‘60 Arne Ongena), Allan Tshimanga, Gert Van Walle, Sam Van Aerschot, Yassin Ben Omar, Yan Brachet, Gil Van Moerzeke (‘60 Fousseni Ouro-Sama). Coach: Hans Cornelis.

Doelpunten: 34’ Barbera 0-1, 60’ Van Aerschot 1-1 (penalty).

Scheidsrechter: Ruben Calluy.

Stadion: Daknam Lokeren.