Alle nieuws

Club verliest in extremis op Antwerp

Jupiler Pro League

Club Brugge heeft de topper op het veld van Antwerp met 2-1 verloren. Maxim De Cuyper bracht Blauw-Zwart kort na de rust op voorsprong, maar in het absolute slot van de partij slikte Club nog twee goals van Corbanie en Ondrejka.

Ronny Deila koos voor hetzelfde elftal als dinsdag tegen KV Kortrijk. Club greep de thuisploeg vanaf de openingsminuut bij de keel en dat resulteerde al vlug in enkele prima kansen. Een afgeweken schot van Skov Olsen ging na vijf minuten een metertje naast, maar direct daarna stond het ei zo na 0-1. Meijer kopte een hoekschop richting doelmond, maar Janssen kon het leer nog net op de lijn ontzetten. Even later leverde een goede interceptie van Thiago niets op, aangezien de Braziliaan Zinckernagel net niet kon bedienen.

Aan de overkant kon de Brugse defensie een voorzet richting Ilenikhena tijdig ontzetten. Club reageerde met een gevaarlijke voorzet van Nielsen, die Zinckernagel net niet kon verzilveren. De wedstrijd werd vooral gekenmerkt door veel intensiteit, maar weinig uitgespeelde kansen. Ekkelenkamp kon een voorzet van Skov Olsen onderscheppen, terwijl een harde knal van Alderweireld via Vanaken naast ging.

In het slot van de eerste helft kon Blauw-Zwart opnieuw dreigen via een hoekschop. Doumbia devieerde het leer richting eigen doel, maar Janssen kon het leer net voor Vetlesen wegtrappen. Een schot van Janssen ging daarna over doel, terwijl een harde knal van Thiago in het zijnet strandde. De beste kans voor Antwerp viel op slag van rust: Ilenikhena kon Spileers van zich afschudden aan de middellijn, stormde op doel af, maar trapte het leer over de deklat.

Na de pauze kwam Balanta in de plaats van Vetlesen. Net als in de eerste helft ging Club ook nu weer direct op zoek naar een doelpunt. Na een dikke minuut spelen volgde al een prima kans, toen Meijer een hoekschop van De Cuyper een halve meter over de deklat kopte. Na een kleine tien minuten kreeg Blauw-Zwart dan toch loon naar werken. Na een voorzet van Nielsen pareerde Butez een schot van Skov Olsen, maar Maxim De Cuyper was goed gevolgd en kon aan de tweede paal de rebound binnenduwen.

Club bleef ook daarna baas en kreeg zelfs bijna een tweede goal cadeau, toen een terugspeelbal van Wijndal net niet in eigen doel ging. Direct daarna kon Meijer opnieuw dreigen op een hoekschop van De Cuyper, maar het leer werd weggewerkt. Twintig minuten voor tijd viel Zinckernagel geblesseerd uit. Boyata kwam hem vervangen, waardoor Club met drie centrale verdedigers ging spelen om het Antwerpse slotoffensief op te vangen. Toch waren het de Bruggelingen die het gevaarlijkste bleven: een harde knal van Vanaken ging over doel en een schot van Nielsen ging hoog over.

Blauw-Zwart leek op weg naar een belangrijke driepunter, maar het venijn zat in de staart. Vijf minuten voor tijd pakte de ingevallen Kobe Corbanie uit met een zondagsschot dat vanop ruime afstand in doel vloog. Club probeerde te reageren, maar een volley van Nielsen werd afgeblokt. Diep in de blessuretijd viel Maxim De Cuyper nog uit met een zware blessure en tot overmaat van ramp slikte Club in de 99ste minuut nog de 2-1 toen Jacob Odrejka een vrije trap binnenschoot. In het tumult na de wedstrijd kreeg Hans Vanaken nog rood wegens protest aan het adres van scheidsrechter Vergoote.