Alle nieuws

Club verslaat Charleroi met 4-2

Jupiler Pro League

Club Brugge heeft op eigen veld een zwaarbevochten 4-2 zege geboekt tegen Charleroi. Blauw-Zwart kwam tot twee keer toe op achterstand, maar zorgde nog voor de rust voor de gelijkmaker dankzij Thiago en Mechele. Het duurde uiteindelijk tot enkele minuten voor tijd vooraleer Nusa Club dan toch op voorsprong kon brengen. Jutglà zorgde in de slotseconden voor de definitieve beslissing.

Ronny Deila voerde drie wijzigingen door aan het team dat twee weken geleden onderuit ging tegen AA Gent. De geblesseerde Buchanan werd op de rechtsachter vervangen door Kyriani Sabbe, terwijl ook Jorne Spileers opnieuw aan de aftrap verscheen ten nadele van Boyata. Voorin kwam Andreas Skov Olsen terug in de ploeg, waardoor Antonio Nusa na zijn succesvol debuut bij de Noorse nationale ploeg vrede moest nemen met een stekje op de bank. Charleroi had in zes competitiematchen slechts vier keer gescoord, maar ging wel meteen op zoek naar een doelpunt. Schoten van Zorgane en Guiagon ging eerst nog naast, maar na goed vijf minuten was het wel raak: Parfait Guiagon krulde de bal perfect in de verste hoek.

Club was meteen wakker geschud en greep daarna de Zebra’s bij het nekvel. Een kopbal van Zinckernagel ging over doel, Koffi had een prima reflex in huis op een afgeweken schot van Vetlesen en na een scrimmage voor doel werd een schot van Zinckernagel afgeblokt. De Bruggelingen drukten de bezoekers volledig weg, maar een doelpunt bleef uit. Even later ging een kopbal van Thiago naast, terwijl ook Onyedika zijn poging niet kon kadreren. Aan de overkant hobbelde een poging van Zorgane voorlangs. De verdiende gelijkmaker viel uiteindelijk kort voor het half uur. Skov Olsen bediende Igor Thiago en de Braziliaan trapte de 1-1 overhoeks binnen.

Blauw-Zwart bleef het gaspedaal stevig induwen om zo nog voor de rust op en over Charleroi te gaan. Een vluchtschot van Vanaken zoefde naast en een goede voorzet van Sabbe werd net voor de aanstormende Thiago weggewerkt. In plaats van 2-1 werd het echter 1-2. Een schot van Vetle Dragsnes week af op de rug van Spileers en dwarrelde zo over Mignolet in doel. Club bleef niet bij de pakken zitten en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Met succes: Kyriani Sabbe schilderde de bal voor doel en daar kon Brandon Mechele het leer binnenkoppen. In de slotseconden van de eerste helft vloog een afgeweken schot van Thiago nog in het zijnet.

Na de pauze dwong Club al in de eerste minuut een prima kans af: Zinckernagel sneed goed naar binnen, maar het schot van de Deen zoefde over de deklat. Charleroi was niet onder de indruk en reageerde tot drie keer toe via Oday Dabbagh. Eerst redde Mignolet een schot van de Palestijn met de voet en daarna kon hij twee pogingen van de aanvaller uit de korte hoek wegduwen. Tussendoor werd een voorzet van Sabbe net voor Thiago weggekopt, terwijl Koffi redding bracht op een kopbal van Zinckernagel.

De tijd begon te dringen en dus greep Ronny Deila in: Nielsen en Nusa kwamen in de plaats van Vetlesen en Zinckernagel. Het waren echter de Zebra’s die opnieuw konden dreigen: Mignolet moest redding brengen op een schot van ex-Bruggeling Badji. Aan de overkant vloog een harde knal van Skov Olsen recht op Koffi. Tien minuten voor tijd kwamen ook Boyata en Jutglà in de ploeg en schakelde Deila over op een 3-5-2 met Jutglà naast Thiago in de spits en met De Cuyper en Nusa op de flanken. Een kopbal van Thiago en een lage knal van De Cuyper die centimeters naast ging leverden echter geen succes op.

Het duurde uiteindelijk tot drie minuten voor tijd vooraleer het Jan Breydelstadion ontplofte. Nusa probeerde Thiago of Jutglà te bereiken, maar het voorzet-schot van de Noor vloog rechtstreeks binnen. Direct daarna kon Thiago alleen doorgaan, maar de Braziliaan zag zijn stifter gered worden door Koffi. Die misser werd nog bijna afgestraft, maar Mechele kon een schot van Heymans nog van de doellijn wegvegen. Diep in de blessuretijd zorgde Ferran Jutglà uiteindelijk voor de definitieve verlossing: de Catalaan kapte zijn verdediger uit en poeierde het leer met links staalhard binnen.

Jupiler Pro League – Speeldag 7
Toeschouwers: 26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Bram Van Driessche
Club Brugge: Simon Mignolet – Kyriani Sabbe (79’ Dedryck Boyata), Brandon Mechele, Jorne Spileers, Maxim De Cuyper - Hugo Vetlesen (67’ Casper Nielsen), Raphael Onyedika, Hans Vanaken – Andreas Skov Olsen (79’ Ferran Jutglà), Igor Thiago (91’ Denis Odoi), Philip Zinckernagel (67’ Antonio Nusa). Bank: Nordin Jackers, Argus Vanden Driessche, Michal Skóras en Eder Balanta. Coach: Ronny Deila.
Sporting Charleroi: Hervé Koffi – Jonas Bager (90’ Mitchy Ntelo), Damien Marcq, Stelios Andreou, Vetle Dragsnes – Adem Zorgane (81’ Adrien Trebel), Marco Ilaimaharitra, Zan Rogelj, Parfait Guiagon (70’ Youssouph Badji) – Isaac Mbenza (81’ Daan Heymans), Oday Dabbagh. Coach: Felice Mazzu.
Gele kaarten: Stelios, Bager, Vanaken, Onyedika.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 6’ Guiagon (0-1), 27’ Thiago (1-1), 42’ Dragsnes (1-2), 45’ Mechele (2-2), 87’ Nusa (3-2), 95’ Jutglà (4-2).