Alle nieuws

Meet our Official Supplier... Cosmogroup!

Partnerships

De komende weken zetten we enkele onmisbare schakels in het Blauw-Zwarte team in de kijker: onze twaalf Official Suppliers. Vandaag maakt u kennis met CosmoGroup!

CosmoGroup is een onderzoeks- en ontwikkelingsorganisatie uit Lievegem en één van de marktleiders op vlak van ‘SportOmics’-analyses en bijhorende gepersonaliseerde voeding en supplementen. SportOmics is een relatief nieuw vakgebied dat sportwetenschap combineert met de studie van genetica en andere biologische gegevens en de manier onderzoekt waarop genen de sportprestaties beïnvloeden.

Door te begrijpen hoe de genen een impact hebben op fysieke activiteit, kunnen trainingsregimes geoptimaliseerd worden en spelers geïdentificeerd worden die risico lopen op blessures. Het werk van CosmoGroup op dit gebied helpt de weg vrij te maken voor een nieuw tijdperk van gepersonaliseerde sportgeneeskunde.

Harder, Better, Faster, Stronger

Als één van de leiders op het gebied van SportOmics en gepersonaliseerde voeding, is CosmoGroup de perfecte partner voor Club. Zo worden alle spelers, vanaf NXT U18 tot het eerste elftal en Club YLA, onderworpen aan analyses om het trainingsproces en de voedingsstrategie specifiek te sturen. Zo is er bijvoorbeeld wekelijks overleg tussen de voedingsdeskundigen en de chef-kok, waarbij het lunchbuffet wordt aangepast aan de specifieke behoeften van de spelers op basis van het training- en wedstrijdschema.

Daarnaast krijgen alle spelers gepersonaliseerde supplementen om de balans te optimaliseren tussen de darmen enerzijds en de immuniteit, algemene gezondheid en het brein anderzijds. “Dankzij de gepersonaliseerde supplementen voel ik mij fitter dan ooit,” zegt Simon Mignolet.

Ontdek het baanbrekende werk van CosmoGroup op hun website!

Naar website