Alle nieuws

Oud-speler Ulrich le Fèvre (77) overleden

Amper een week na het overlijden van de Deen Jan Sørensen (69) wordt Blauw-Zwart opnieuw in diepe rouw gedompeld. Zijn landgenoot Ulrich le Fèvre (77) overleed afgelopen nacht in zijn woon- en geboorteplaats Vejle na een aanslepende ziekte.

De linkerwinger Le Fèvre was tijdens de glorierijke Happelperiode (de tweede helft van de jaren zeventig) even zeer één van de absolute sterkhouders. Hij begon zijn loopbaan bij de toenmalige Deense eersteklasser Vejle. Ulrich werd er als talent opgemerkt door bundesligaclub Borussia Mönchengladbach. Hij eiste er meteen een hoofdrol op en behaalde met de Borussen menig succes. Het ontging de scouts van Club Brugge niet.

Ulrich le Fèvre speelde vijf seizoenen in Olympia. Hij arriveerde als 26-jarige in de zomer van 1972 en bezorgde tien maanden later Blauw-Zwart onder het bewind van coach Leo Canjels de eerste na-oorlogse titel.

Het was wachten tot Ernst Happel naar Club zou komen totdat le Fèvre opnieuw in de prijzen zou vallen met Club. Zowel in 1976 als 1977 vierde hij de landstitel met Club.

Zijn laatste wedstrijd voor Club was de fameuze "Davies" cup, die Club met 4-3 kon winnen tegen Anderlecht na een 1-3 achterstand. Le Fèvre scoorde de 2-3. Hij speelde 184 matchen voor Club, waarin hij 41 keer tot scoren kwam.

Ulrich sloot zijn loopbaan bij Vejle af. Jan Sörensen volgde le Fèvre op en toeval wil dat beiden resp. de beslissende voorzet afleverden aan René Vandereycken in de heroïsche Europese wedstrijden tegen Ipswich en Juventus.

Aan de familie en nabestaanden bieden we onze innige blijken van deelneming aan.