Alle nieuws

Philip Zinckernagel: “Ontgoocheld over het resultaat”

Jupiler Pro League

De 155ste Brugse stadsderby op het hoogste niveau eindigde zoals het begon en daar kon Philip Zinckernagel zich niet echt in vinden.

“Het kwam er vandaag op neer om verder te bouwen op datgene wat we afgelopen donderdag tegen Lugano lieten zien. We konden alvast voldoende kansen afdwingen maar ofwel waren we zelf niet dwingend genoeg bij de afwerking ofwel stond hun doelman telkens op de juiste plaats.” En de Deense winger vervolgt : “Uiteraard zijn we ontgoocheld over het resultaat, ondanks dat we ons volledig voor de volle honderd procent hebben gegeven. Maar dit Cercle is geen makkelijke tegenstander om te verslaan, ze staan dan ook niet voor niets mee bovenaan het klassement.”

Op de vraag hoe het kan dat Club in vergelijking met de wedstrijd tegen Union een totaal ander gelaat toonde, was Zinckernagel duidelijk : “Ik besef dat het paradoxaal klinkt wanneer ik zeg dat het soms goed is om een dergelijke wedstrijd te moeten ondergaan, zolang je er maar lessen uit weet te trekken. Tegen Lugano hebben we ons herpakt en ook vandaag kunnen we onszelf niks verwijten en hebben we met heel wat spirit en overgave gespeeld maar het mocht vandaag niet zijn. We zitten in een mindere periode maar ik ben ervan overtuigd dat het tij vroeg of laat zal keren. Hoe? Ik wil het zeker niet als een excuus inroepen maar het feit dat we heel veel matchen na elkaar moeten afhaspelen, speelt in ons nadeel. Op die manier krijgen we de mogelijkheid niet om op bepaalde dingen te oefenen. Maar nogmaals, we zullen de zaken omdraaien, zoveel is zeker.” (MV)