Alle nieuws

Reacties na Club Brugge – Eupen

Jupiler Pro League

Na de wedstrijd tegen Eupen sprokkelden we reacties van Casper Nielsen, Bjorn Meijer en coach Ronny Deila.


Casper Nielsen: “Goeie prestatie van het hele team“

Een behoorlijk zwaar gehavend Club Brugge won verdiend van Eupen. Casper Nielsen zette Blauw-Zwart rond het kwartier op weg naar een duidelijke zege tegen de Panda’s.

“We begonnen goed aan de wedstrijd en dan is het zaak om vroeg op voorsprong te komen. Dat lukte ons en van daaruit konden we de voorsprong stelselmatig uitbouwen. Aan de rust was de partij min of meer al gespeeld, al moet ik toegeven dat het laatste kwartier van onze eerste helft eigenlijk niet zo goed was”, stak de Deen meteen van wal. “Doordat een aantal basisspelers er niet bij waren, was het aanvankelijk toch een beetje zoeken maar de vervangers deden het meer dan behoorlijk. Zelf scoorden we viermaal terwijl we geen tegendoelpunten hebben geslikt. Ik kan enkel maar trots zijn op de jongens want het was uiteindelijk wel een goeie ‘team performance’. En dit op een veld dat er toch niet echt schitterend bij ligt. Maar goed, de buit is binnen en dat is uiteraard het allerbelangrijkste.”

Op de vraag hoe belangrijk de stadsderby van volgende week is, had de middenvelder meteen een gevat antwoord klaar. “Iedere wedstrijd is van groot belang en al zeker in de positie waarin we verkeren. We moeten mogelijk puntenverlies echt wel tot een strikt minimum beperken. Het komt er gewoon op neer om het wedstrijd per wedstrijd te bekijken, de volledige focus te behouden en telkens voor de zege te blijven gaan.” (MV)


Bjorn Meijer: “We moesten winnen met 6-0 of 7-0”

Bjorn Meijer scoorde bijna de derde Brugse treffer deze avond, maar de dwarsligger hield de Nederlandse verdediger van een doelpunt. Club won uiteindelijk vlot met 4-0 tegen KAS Eupen.

“Het is de drie punten pakken en weer doorgaan. Het is een degelijke overwinning, niet heel spannend, maar voor ons prima. We misten vandaag wat spelers met kwaliteiten, maar hun vervangers hebben die ook. Je weet niet hoe het zou zijn met hen, maar ik heb het niet gemerkt. De tweede fase van de eerste helft werd het wat slordiger. Als je naar de wedstrijd kijkt, dan moet je eigenlijk met 6-0, 7-0 winnen in plaats van 4-0. Nu komen er weer belangrijke wedstrijden en dat is het mooiste van voetbal. We kijken ernaar uit. Het is wel leuk als Brandon scoort, het is een rustige jongen. Je ziet dat hij heel blij is als hij scoort en zo word je ook blij voor hem. Het is ook goed voor Nusa om gewoon weer te voetballen. Ik ben blij dat hij weer op het veld staat, maar ik zag niet dat hij een lastige periode had.” (KN)


Ronny Deila: “Ik zag veel mooie acties”

Coach Ronny Deila blikte tevreden terug op de wedstrijd die Blauw-Zwart met 4-0 won van KAS Eupen.

“Het was een moeilijke wedstrijd. We speelden afgelopen woensdag nog een belangrijke partij en nu moesten we weer aan de bak, dat betekende drie matchen in zes dagen. We hebben te kampen met veel blessures en misten nog andere spelers ook. Er was wat nervositeit voor de wedstrijd, maar de spelers begonnen goed. We kregen enkele kansen en scoorden ook vrij snel de 1-0. We konden meer scoren, maar dit was voldoende om de drie punten thuis te houden en we hebben een clean sheet, dat is ook belangrijk. De laatste tijd leek alles binnen te vliegen wat richting ons doel getrapt werd, maar dat was vandaag gelukkig niet het geval.”

Na affluiten was er heel wat te doen over een fase in het begin van de wedstrijd met Mignolet. “Ik heb de fase nog niet gezien, dus ik kan er niets over zeggen. Wat ik wel kan zeggen, is dat er vreemde zaken gebeuren, elke week. Zowel voor als tegen ons, maar ook bij andere teams. Ik vraag me soms af of ze andere wedstrijden zien, zeker wanneer je een VAR hebt. Normaal zeg ik weinig over de arbitrage omdat je eens een beslissing mee hebt en eens tegen, maar sinds december heb je veel rare fases over alle matchen heen. Daar moet eens over nagedacht worden, in het belang van ons voetbal. Over deze bewuste fase kan ik echter weinig kwijt, wan ik moet ze nog bekijken.”

Met Skóraś en Nusa kwamen twee spelers aan de aftrap die de laatste tijd niet altijd veel minuten maakten. De coach was zeer tevreden. “Ik zag veel mooie acties. Michał startte voor het eerst sinds lang en heeft snelheid, techniek en een groot loopvermogen. Nusa speelde op een voor hem minder bekende positie als spelverdeler. Hij speelde daar wel al in het verleden en zei me dat hij het kon, dus heb ik hem gezet. Ik heb er ook over nagedacht om met Homma te starten op die positie, maar koos dus uiteindelijk voor Nusa. Daarin schuilt ook zijn talent: hij deed het ook goed in een volledig andere rol. We blijven met hem werken. Hij voelt zich momenteel goed in zijn vel en is blij met de antwoorden die hij kreeg. Ook Jutglà deed het goed en scoorde weer. Nu kijken we uit naar de match tegen Cercle van volgende week.” (EV)


Herbekijk hier de persconferentie: