Alle nieuws

Reacties na Club Brugge – KV Kortrijk

Jupiler Pro League

Na het gelijkspel tegen KV Kortrijk verzamelen we reacties van Hans Vanaken, Brandon Mechele en Ronny Deila.


Hans Vanaken: “We hadden genoeg kansen om te winnen”

Hans Vanaken baalde na de late gelijkmaker van Kortrijk diep in blessuretijd. Club had voldoende kansen om deze wedstrijd te winnen, maar het slikte te makkelijk drie tegendoelpunten.

“Dit zijn twee vergooide punten, aan de rust moest deze wedstrijd al gespeeld zijn. Het kon makkelijk 3-0 geweest zijn halfweg als we efficiënt zouden geweest zijn. We gaven het weg uit het niets. Als je drie doelpunten zo cadeau doet, dan heb je het niet goed gedaan. Ze kwamen om tijd te rekken en een puntje mee te pakken, uiteindelijk is hen dat gelukt. Als je deze match nog tien keer speelt, dan win je ze allemaal. Qua inzet zat het wel goed, we moesten gewoon meer gescoord hebben. Het zat soms echt niet mee, het geluk dat ontbrak. Maar uiteindelijk hadden we genoeg kansen om deze match te winnen. Toen het 2-2 werd, voelde je dat er nog iets zat aan te komen. Dat gebeurde ook met die kopbalgoal van Thiago, maar dan moet je de match kunnen uitspelen. Het frustreert wel dat er zeven minuten bijkwamen voor een ploeg die tijdrok. Als scheidsrechter moet je dit meer aanvoelen, de voetballende ploeg wordt zo benadeeld.”

Club heeft al veel punten laten liggen dit seizoen. “Het zijn van die matchen in een seizoen die je altijd moet winnen, maar waar het geluk ontbreekt, de afwerking mankeert of waar je doelpunten weggeeft. Het is een klotegevoel, maar hier moeten we snel over. Hard werken dus om zondag terug te winnen. Het was niet nodig, twee doelpunten waren balverlies op eigen helft. Dat moet beter. We moeten doorgaan op ons goede elan van de voorbije weken nu zondag op de Bosuil en terug aanknopen met een overwinning. We hebben goede dingen laten zien de voorbije weken en zoveel matchen op rij niet verloren.” (KN)


Brandon Mechele: “Dom puntenverlies“

Net als tegen Sporting Charleroi pikte Brandon Mechele ook tegen KV Kortrijk zijn doelpunt mee, maar ditmaal was het niet voldoende voor de volle buit. De centrale verdediger stond de pers dan ook zwaar ontgoocheld te woord.

“Dit is dom puntenverlies, vooral omdat je er vanuit mag gaan dat je thuis altijd de zege moet behalen. Maar nogmaals is bewezen dat voetbal heel verrassend kan zijn”, stak de Bredenaar meteen van wal. “Het is eigenlijk onwaarschijnlijk dat we vandaag drie doelpunten slikken van een ploeg die voorheen slechts vijfmaal buitenshuis wist te scoren. Ik weet niet wat er in de slotminuut precies verkeerd loopt maar we zakten helemaal in, terwijl zij uiteraard alles op alles speelden. En dan valt de bal voor ons wel heel slecht.”

“Eigenlijk begonnen we vrij goed aan de partij, creëerden we heel wat kansen maar lieten we na om de voorsprong verder uit te bouwen. Aan de rust hebben we ons met die 1-0 te karig beloond. En dan wordt het uit het niets 1-1 en sluipt er zowaar wat lichte paniek binnen onze rangen. Na balverlies op het middenveld kijk je plots tegen een achterstand aan en wordt de opdracht er niet makkelijker op. Wanneer het dan toch 3-2 wordt, dan denk je de wedstrijd nog op een rustige manier te kunnen uitspelen maar het mocht vanavond blijkbaar niet zijn.”

Op de afsluitende vraag of dit gelijkspel nu een mentale tik is, hield de onlangs jarige Mechele de boot af. “Dit puntenverlies is uiteraard heel zuur. Vooral omdat we nog heel wat moeten inhalen en ons een moeilijk programma wacht. Anderzijds hebben we nog tal van matchen voor de boeg, er kan dus nog van alles gebeuren. Nu komt het er op aan om lessen uit deze wedstrijd te trekken en op naar de volgende.” (MV)


Ronny Deila: “We moeten hier lessen uit trekken”

Club Brugge kreeg tal van kansen tegen KV Kortrijk, maar moest uiteindelijk vrede nemen met een punt. Een opdoffer voor Blauw-Zwart en coach Ronny Deila.

“Dit is uiteraard een ontgoocheling. We brachten best mooi voetbal en creëerden ook veel kansen. We hadden de wedstrijd echter al veel eerder moeten afmaken. Ook in de tweede helft begonnen we goed, maar we brachten onszelf in de problemen. Na de 1-2 toonden we een goede teamspirit en leken we alsnog te winnen. Maar de manier waarop de 3-3 viel was een grote ontgoocheling. We moeten hier lessen uit trekken. KV Kortrijk had een goede spirit en mentaliteit, maar wij hadden de kansen om het al eerder af te maken. We wisten nochtans dat we moesten opletten voor de tegenaanval. We moeten deze ontgoocheling nu achter ons laten, want zondag volgt er een belangrijke wedstrijd tegen Antwerp.” (SF)


Herbekijk hier de persconferentie: