Alle nieuws

Reacties na Club - Union

Croky Cup

Na de wedstrijd tegen Union verzamelden we reacties van Ferran Jutglà & Casper Nielsen.

Ferran Jutglà: “Hard gewerkt de voorbij periode”

Met een doelpunt en een assist had Ferran Jutglà een groot aandeel in deze 2-1 overwinning in de halve finale van de Beker van België. Club speelde een mature wedstrijd en heeft alles in eigen handen om het af te maken in de terugwedstrijd.

“Het is lang geleden dat ik mocht starten in de basis. Ik heb de voorbij periode hard gewerkt en wachtte geduldig mijn kans af. Ik ben blij dat mijn werk loont voor de ploeg om te winnen. Deze assist en dit doelpunt geeft me vertrouwen in mijn kwaliteiten. Ik moet zo blijven verder werken om een prijs te pakken met de ploeg dit seizoen. Mijn afwerking was niet goed de voorbije weken en hierdoor voelde ik me slecht. Je wil scoren als aanvaller. Maar de ploeg won wel en dat maakte me weer blij. Het is verder blijven trainen om deze avonden te krijgen. We hebben nu het voordeel om door te stoten naar de finale, maar de tegentreffer op het einde was wel een domper. Dit moeten we corrigeren want dit kan het verschil maken in de terugwedstrijd.”

Jutglà was een lange tijd slechts invaller. “Door de concurrentie met Thiago moet ik tevreden zijn met een invallersrol. Ook dat is onderdeel van het voetbal. Maar we kunnen zeker samenspelen en onze kwaliteiten samenvoegen. Vanop de bank help ik de ploeg op een andere manier en als ik mag invallen, geef ik me 100% voor de ploeg. Ik speelde vandaag op de flank, maar ik mocht ook de ruimte centraal opzoeken en dichtbij Thiago komen. Ik voel me comfortabel rond hem. Hij knapt veel werk op en ik kan in de ruimte spelen.”

De Spaanse aanvaller lijkt nu terug volledig fit te zijn. “Vorig seizoen speelde ik veel wedstrijden en het was mijn eerste volwaardig seizoen op hoog niveau. Dat was ik niet gewoon. Dit zorgde voor kleine kwaaltjes, maar die zijn nu van de baan.” (KN)

Casper Nielsen: “We wonnen na een solide prestatie”

Casper Nielsen hield samen met Balanta goed het middenveld van Union onder controle. Club won verdiende de heenwedstrijd in deze halve finale van de Beker van België en mag nu zijn voorsprong gaan verdedigen in Brussel.

“Ik ben wat teleurgesteld. We hadden de wedstrijd volledig onder controle. De 3-0 hing meer in de lucht dan de 2-1. Het is nu zo, we wonnen na een solide prestatie. Zo kunnen we met vertrouwen uitkijken naar de terugwedstrijd in Brussel om het af te maken. We doen er alles aan om geen late tegentreffers te krijgen. Vorige week op Antwerp werden we ook zo gestraft. Plots scoorden ze uit het niets. We beseffen het en we proberen het simpel te houden om dit verder te voorkomen.” (KN)