Alle nieuws

Ronny Deila: “We kregen niet wat we verdienden”

Jupiler Pro League

Club Brugge speelde een goede wedstrijd tegen Cercle, maar werd daar niet voor beloond. Door enkele mirakelsaves van doelman Warleson bleef Blauw-Zwart steken op een 0-0 gelijkspel.

“Er was een goede sfeer”, begon Ronny Deila zijn analyse achteraf. “De fans stonden de hele wedstrijd achter ons. We hebben hen gegeven wat ze willen zien: vechtlust, overgave, kansen, noem maar op. Het is alleen niet te geloven dat we de bal niet tegen de netten kregen. Tegen Union vorige week was het een grote teleurstelling, maar de spelers hebben goed teruggevochten. Ze toonden de goede mentaliteit en ik zag ook meer vertrouwen aan de bal. Het was een intense match, de prestatie was goed, maar we kregen jammer genoeg niet wat we verdienden. Donderdag stond de organisatie goed, maar was het aanvallend te weinig. Vandaag was het aanvallend wel goed, alleen ontbraken de doelpunten. Scoren is dit seizoen niet echt een probleem, het was vooral achterin dat we problemen hadden. We konden nu voor de tweede match op rij de nul houden, dus dat was goed. Zo lang we kansen creëren, is het goed. We hebben spelers die de kwaliteiten hebben om te scoren. Jammer genoeg niet vandaag, want de overwinning zou heel erg deugd gedaan hebben.”

Door het gelijkspel zal Club de concurrentie sowieso weer verder zien uitlopen. “We hebben het goed gedaan in Europa en in de beker, maar in de competitie is het te weinig. De resultaten zijn niet goed genoeg, dat is duidelijk. Maar we hebben vaak meer verdiend dan wat we gekregen hebben. Maar er zijn nog veel wedstrijden. Als we prestaties zoals vandaag neerzetten, dan volgen de punten sowieso. Ik ben sowieso hongerig en was er graag komende donderdag alweer volop tegenaan gegaan. Er is nu een break, maar door dit puntenverlies zouden we binnen twee weken extra hongerig moeten zijn om in Leuven de drie punten te pakken.” (SF)