Alle nieuws

Simon Mignolet: “De Cercledoelman was niet te kloppen”

Jupiler Pro League

Geen winnaars in de derby tussen Club en Cercle want het werd uiteindelijk 0-0. Club had de betere kansen, maar de Cercle-doelman voorkwam een verdiende voorsprong voor Blauw-Zwart. Ondanks de het scoreloos gelijkspel was doelman Mignolet toch tevreden met wat hij gezien had.

“Het was een wedstrijd met veel stress en inzet”, begon de Clubdoelman. “Ik denk dat we vandaag een stap vooruit gezet hebben in vergelijking met enkele voorgaande wedstrijden. In eerste instantie was er veel intensiteit, maar globaal denk ik als je het aantal kansen optelt dat wij verdienden van te winnen. Cercle kreeg één kans tegenover minstens vijf voor ons, maar spijtig genoeg ging geen enkele bal tegen de netten. In dergelijke wedstrijden is het altijd moeilijk om te spelen, maar ik denk met het voetbal dat we wisten te brengen wij toch wel de drie punten verdienden. Uiteindelijk ging geen enkele bal tegen de netten en bleef het uiteindelijk 0-0.”

“Cercle had een kleine vijftien minuten in de tweede helft wat overwicht, maar ik kon hun enige kans onschadelijk maken. Daarna namen wij opnieuw het initiatief over en was er alleen maar dreiging van ons. Jammer genoeg viel er geen doelpunt, maar ik denk dat we positief moeten zijn in die zin en de dingen leren uit deze wedstrijd wat we goed deden. De Cercledoelman was vandaag niet te kloppen, maar dat is nu eenmaal voetbal. We verliezen wel opnieuw twee punten, maar ik ben niet zozeer bezig met het totaal aantal punten. Club moet in principe al zijn thuiswedstrijden winnen, maar vandaag is het niet gelukt, maar er was volgens mij veel positiefs waar we op verder kunnen bouwen in de toekomst.” (FDC)