Beloften kegelen Cercle uit de beker

In stormachtige weersomstandigheden speelden de beloften in Beker van België tegen de buren. In een mindere match kwamen onze youngsters tweemaal op voorsprong via De Kuyffer en De Wolf. Cercle milderde tweemaal, maar Club plaatste zich na een spannende penaltyreeks.

Op de vooravond van de echte stadsderby in de Pro League speelden de beloften voor de tweede maal tegen Cercle in de U21 beker. In de poulefase van deze bekercompetitie eindigde de wedstrijd op een gelijkspel. Onze youngsters hebben een bekerreputatie hoog te houden en waren vastbesloten om door te stoten naar de volgende ronde. De wedstrijd verliep echter moeilijker dan verwacht, ondanks een eerste snelle uitbraak, waarbij Van Oudenhove net niet Van Der Brempt kon bedienen. Nadien was het wachten tot aan de rust toen Club eindelijk via een vlotte actie Declerck voor doel bracht. Hij schoot echter rakelings naast. Cercle speelde met volle inzet, combineerde efficiënter en doelgerichter, maar de afwerking was ondermaats. Doelman Lammens moest eenmaal zijn klasse tonen en verhinderde een achterstand.

 

Coach De Mil greep bij aanvang van de tweede helft in en verving Declerck en Asoma door Ugur en Osei-Berkoe. Club was gretiger en drukte Cercle achteruit. Toen de snelle Osei-Berkoe opnieuw zijn tegenstanders achter zich liet, crosste hij de bal naar De Cuyper, die de bal voor doel bracht. Onze spits De Kuyffer stond klaar om makkelijk binnen te tikken. 1-0.  Cercle was niet onder de indruk en trof kort erna de deklat. Het spel ging vlot over en weer. Kapitein Schoonbaert vond de bezoekende doelman op zijn weg naar doel na een hoekschop. Aan de overzijde moest hij aan de noodrem trekken net voor het strafschopgebied. Cercle trapte de vrijschop mooi voorbij doelman Lammens. 1-1, alles was te herdoen. De immer hardwerkende Voet lanceerde kort erna De Wolf, die op zijn beurt eerst een mooie individuele actie uit zijn schoenen toverde en dan koelbloedig de 2-1 nette. De Kuyffer kreeg nog de kans om Cercle definitief uit te schakelen op voorzet van De Cuyper, maar hij trapte over het doel. Cercle mikte het leder in de 90ste minuut net over de deklat. Het venijn zat in de staart. De scheidsrechter liet doorspelen tot de 95ste minuut, waardoor Cercle nog heel diep in blessuretijd de gelijkmaker kon maken. Strafschoppen zouden beslissen wie doorgaat in de beker en in de volgende ronde Genk in de ogen mocht kijken. Het werd een echte thriller, maar Club trok uiteindelijk het laken naar zich toe met 6-5 in de strafschoppen. Doelman Lammens pakte twee penalty’s. Een zucht van verlichting bij het blauw-zwarte legioen toen Van Oudenhove de beslissende penalty scoorde.

 

Club Brugge: Lammens, Schoonbaert, Fuakala, Voet, De Cuyper, Asoma (46’ Ugur), Van Der Brempt, Van Oudenhove, De Kuyffer, Declerck (46’ Osei-Berkoe), De Wolf.

Doelpunten: 54’ De Kuyffer 1-0, 80’ x 1-1, 82’ De Wolf 2-1, 95’ x 2-2.

Penalty’s: x 0-1,  De Cuyper 1-1, x 1-1 (Lammens pakt), Schoonbaert 2-1, x 2-2, De Kuyffer mist 2-2, x op deklat 2-2, Ugur mist 2-2, x 2-3, Fuakala 3-3, x 3-4, Van Der Brempt 4-4, x 4-5, Voet 5-5, x 5-5 (Lammens pakt), Van Oudenhove 6-5.      

BvB Beloften Club Brugge - Cercle Brugge