Beloften naar finale Beker van België

Na de competitiezege nu ook de bekeroverwinning. De Brugse beloften hebben in één week tijd Anderlecht 2 keer verslagen. Via Openda en Ngonge werd de derde Bekerfinale in 5 jaar tijd verwezenlijkt.

Coach De Mil stuurde een jonge ploeg het veld op in het oefencomplex van Anderlecht te Neerpede. Anderlecht startte het sterkst en stelde doelman Alfieri enkele keren op de proef. Na een kwartier prikte Cornette tegen met een poging net over doel, maar paars-wit bleef druk zetten. Club hield stand en herstelde gaandeweg het evenwicht. Baiye lanceerde Openda op links, die bediende Van Oudenhove, maar hij besloot voorlangs. Even voor rust was het toch raak voor Club: Openda ontfutselde de bal net voor het strafschopgebied en pegelde beheerst binnen.

 

De tweede helft bracht en gefocust en sterk Club. Schoonbaert kopte over doel, Ngonge trapte op doelman Delmotte. Op het uur lanceerde Tanghe met een verre bal Openda die schitterend de bal doorgaf aan Ngonge. Hij miste niet en Club kwam verdiend op 0-2. De Brugse verdediging neutraliseerde elke poging van de Brusselaars, maar kwam wel met 10 te staan toen Tanghe aan de noodrem ging hangen om een gevaarlijke doorbraak te verhinderen. Anderlecht rook zijn kans: het trof de paal en scoorde via Bukari de aansluitingstreffer een kwartier voor tijd. Met Bloed, Zweet en Tranen vocht Club voor wat het waard was en hield het de 1-2 eindstand op het bord. De beloften van Club Brugge spelen zo opnieuw de finale van de U21 beker van België, thuis tegen Genk dat Standard uitschakelde.

 

Anderlecht Delmotte, Bornauw, Cools, Amrani, Dewaele – Amuzu, Corryn, Bukari, Bernier – Azevedo, Kayembe.
Club Brugge Alfieri, Karkache, Schoonbaert, Tanghe, Cornette, Van Oudenhove,  Matondo, Declerck, Baiye, Openda, Ngonge (87’ De Kuyffer).
Doelpunten 41’ Openda (0-1), 59’ Ngonge (0-2), 76’ Bukari (1-2).

 

Louis Declerck: "Niets mooier dan hier winnen"

De jonge Louis Declerck was opgetogen met de winst na een moeilijke wedstrijd. "Niets mooier dan winnen op Anderlecht natuurlijk. We lagen wel onder in de eerste helft, maar op mentaliteit en inzet kan je ook een match winnen. Het was een lange weg naar de finale, nu kunnen we deze maar beter winnen ook!" Declerck moest mee verdedigen toen Club met 10 viel. "Het is een moeilijke keuze, laat je de tegenstander gaan of niet... maar je moet dan blijven werken voor elkaar, dan krijg je de beloning."

Lucas Alfieri: "In de finale hopelijk met steun van de fans"

Doelman Alfieri keepte een beresterke wedstrijd en hield Anderlecht meermaals van een zeker doelpunt. "We zijn allemaal blij na zo'n moeilijke match. De hoge pressing van Anderlecht, de rode kaart in de tweede helft, de tegengoal... maar we zijn in blok blijven spelen en hebben stand gehouden. Ik had een goede avond, daar ben ik ook tevreden mee. Tegen Genk zal het opnieuw moeilijk worden, ze hebben ons thuis verslagen, maar hopelijk kunnen we ditmaal thuis wel winnen, met de steun van de fans."

BvB Anderlecht Beloften - Club Brugge Beloften

Related articles