Clinton Mata: “Als klein jongetje droomde ik van Real Madrid”

Clinton Mata speelde opnieuw een ijzersterke wedstrijd op de rechtsachter. De Angolese Belg liep zich de longen uit het lijf en was enorm blij met de kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League.

Text: 

“Het is zoals verwacht een erg fysieke wedstrijd geworden”, waren de eerste woorden van het Brugse nummer 77. “Ons objectief was heel simpel, namelijk winnen, maar we wisten dat het niet zonder slag of stoot zou lukken. Zo zie je nog maar eens hoe belangrijk een uitdoelpunt is, want hoe langer het 0-0 bleef, hoe meer de tijd in ons voordeel speelde. Na die stomme penalty en de 1-1 hebben we zeker niet gepanikeerd. Het liep enkele minuten iets minder, maar van paniek was er hoegenaamd geen sprake. We zijn altijd in onszelf blijven geloven. De 1-1 viel een beetje ongelukkig, maar even later werd Linz tot tien man herleid en namen we opnieuw het spel in handen.“

Clinton Mata
Clinton Mata

Club Brugge schreef met de kwalificatie voor de poules van de Champions League geschiedenis en dat had niemand bij de start van het huidig seizoen verwacht. “Dat klopt”, aldus Mata. “Niemand was zich daar bewust van dat het kon, maar nadat we Kiev in de vorige ronde hadden uitgeschakeld, begon het bij ons te dagen en zie ons hier nu staan. Ik vind het alleszins formidabel dat we dat kunnen en mogen meemaken en dat we morgenavond de loting voor de Champions League mogen meevolgen. Voor mij mag het gerust Real Madrid worden, want daar droomde ik als klein jongetje altijd van.” (FDC)

Related articles