Club verslaat Kortrijk met 3-0

Club Brugge heeft KV Kortrijk vlot met 3-0 opzij gezet. Arnaut Danjuma zette Blauw-Zwart op weg met twee vroege treffers en op het uur zorgde Siebe Schrijvers met een wereldgoal voor de beslissing.

Text: 

Ivan Leko voerde drie wijzigingen door aan het team dat vorige zondag Moeskroen versloeg. Stefano Denswil nam achterin de plaats in van de vertrokken Alexander Scholz, terwijl Dion Cools zijn knappe invalbeurt beloond zag worden met een basisplaats. Ivan Tomečak verdween daardoor naar de bank. Voorin nam Siebe Schrijvers de plaats in van Wesley. Voor de jonge Limburger was het zijn eerste basisplaats bij Blauw-Zwart.

Arnaut Danjuma zette Club op rozen met twee vroege goals
Arnaut Danjuma zette Club op rozen met twee vroege goals

Club schoot als een komeet uit de startblokken en stond na acht minuten zowaar al 2-0 voor. Arnaut Danjuma zette na amper twee minuten zijn tegenstander in de wind, sneed naar binnen en knalde het leer prachtig in de verste hoek. Kort daarop pakte de Nederlander uit met identiek dezelfde actie en deze keer rolde de bal door een bos van benen in doel. Een droomstart dus voor Blauw-Zwart, dat daarna rustig achterover kon leunen.

Siebe Schrijvers zorgde met een knappe goal voor de 3-0
Siebe Schrijvers zorgde met een knappe goal voor de 3-0
Text: 

Kortrijk probeerde te reageren, maar geraakte niet verder dan twee schuchtere pogingen van Lepoint en Mboyo. Met de rust stilaan in zicht duwden de Bruggelingen het gaspedaal opnieuw in. Een vrije trap van Vanaken scheerde de deklat, een schot van Poulain werd afgeblokt, een afgeweken vrije trap van Denswil ging net naast en op slag van rust kon Kaminski met de vingertoppen nog net redding brengen op een lage schuiver van uitblinker Danjuma.

Ook na de pauze bleven de Bruggelingen duidelijk baas. De eerste kans was ook voor Club, maar Vossen kon Vanaken net niet bereiken. Aan de overkant kon ook Chevalier dreigen, maar het schot van de Fransman werd afgeblokt. Blauw-Zwart kwam niet in de problemen en kon kort voor het uur de match definitief beslissen. En hoe! Siebe Schrijvers pakte immers uit met een staaltje van absolute klasse. De jonge aanvaller dribbelde voorbij Lepoint en knalde de 3-0 enig mooi in de winkelhaak.

Text: 

Kortrijk was daarna niet bij machte om nog tegen te prikken. Het was daarentegen Club dat nog dicht bij een vierde doelpunt kwam. Na een ongelukkige terugspeelbal lanceerde Mboyo Vossen, maar Kagelmacher was goed teruggekeerd en kon de Limburger het scoren beletten. Kort daarop ging ook Schrijvers opnieuw zijn kans, maar zijn poging verdween naast de kooi van Kaminski.

Loïs Openda maakte zijn debuut voor Blauw-Zwart
Loïs Openda maakte zijn debuut voor Blauw-Zwart

Tien minuten voor tijd mocht ook Loïs Openda zijn debuut maken voor Blauw-Zwart. De achttienjarige spits zag een schot afgeblokt worden, terwijl een poging van Vanaken hetzelfde lot beschoren was. In de slotfase konden zowel Vormer als Tomečak hun pogingen niet kadreren. Het bleef dus 3-0, waardoor Club Brugge de competitie aanvat met een puike negen op negen.

Jupiler Pro League – Speeldag 3

Toeschouwers: 27.000 – Jan Breydelstadion

Scheidsrechter: Wim Smet

Club Brugge: Karlo Letica – Benoît Poulain, Matej Mitrović, Stefano Denswil – Dion Cools (69’ Ivan Tomečak), Ruud Vormer, Mats Rits, Hans Vanaken, Arnaut Danjuma (75’ Emmanuel Dennis) – Jelle Vossen (80’ Loïs Openda), Siebe Schrijvers. Bank: Ethan Horvath, Luan Peres, Saulo Decarli en Brandon Baiye. Coach: Ivan Leko.

KV Kortrijk: Thomas Kaminski – Petar Golubovic, Gary Kagelmacher, Brendan Hines-Ike - Idir Ouali (46’ Larry Azouni), Abdul Ajagun (79’ Kanu), Hannes Van der Bruggen, Christophe Lepoint, Kristof D’Haene – Teddy Chevalier (74’ Jovan Stojanovic), Ilombe Mboyo. Coach: Glen De Boeck.

Gele kaarten: Van der Bruggen, Cools.

Rode kaarten: geen

Doelpunten: 3’ Danjuma (1-0), 8’ Danjuma (2-0), 57’ Schrijvers (3-0).

 

Tekst: Steven Floin

Club Brugge - Kortrijk 10-08-2018

Related articles