Philippe Clement blikt vooruit naar Zulte Waregem – Club

“Ik verwacht hen in Play-Off 1” Een hapklare brok wordt de uitwedstrijd van Club Brugge aan de Gaverbeek niet. Het team van coach Dury boekte tot nu toe in de thuiswedstrijden een 13 op 15. “Onze tegenstander is versterkt uit de transferperiode gekomen”, repliceert Philippe Clement hierop. “Dit team is goed bezig en precies daarom verwacht ik hen dit seizoen als een deelnemer van Play-Off 1.”

Philippe Clement over….Odilon Kossounou

De Brugse coach selecteerde 23 spelers voor de verplaatsing naar Zulte Waregem. Verrassend in de groep is de aanwezigheid van Clinton Mata. Is zijn opgelopen blessure tegen de Rouches dan toch zo erg niet zoals aanvankelijk gevreesd ? “We bekijken het op een rustige manier”, lichtte Philippe Clement toe. “Over zijn paraatheid wordt er pas op de wedstrijddag beslist.” De mogelijkheid is wel reëel dat er in vergelijking met de match tegen Standard enkele wissels in de ploeg mogen verwacht worden. “Met drie wedstrijden in zeven dagen voor de boeg zou dat niet onlogisch zijn”, merkte de blauw-zwarte coach op. “We willen vooral spelers aan de aftrap brengen die fris zitten. Odilon Kossounou heeft me in dit verband tegen Standard geenszins ontgoocheld. Hij is voor mij geenszins een ontdekking. De 18-jarige Ivoriaan verdiende zijn invalbeurt. Er steekt veel potentieel in die jongen. We laten hem op het juiste ogenblik stappen zetten.”

Philippe Clement over…Eder Balanta

In het kader van opeenvolging van wedstrijden komt de paraatheid van Eder Balanta net op tijd. De Columbiaan bewees tegen Standard zijn toegevoegde waarde. Balanta beschikt bovendien over de extra troef zowel op het middenveld als in de verdediging geposteerd te kunnen worden. “Vergeet niet dat Eder laat bij ons is toegekomen. Zijn start was veelbelovend, maar nadien verdween hij uit beeld door een blessure. Hij is nu weer topfit. Niet-onbelangrijk, want de positie die zowel Mats Rits als hijzelf bekleedt, vergt enorm veel energie. Toen de vraag aan Clement werd voorgelegd hoe het komt dat Club een beter uit- dan thuisrapport kan voorleggen, werd er lachend gereageerd. “Er is daar geen verklaring voor. Meer zelfs, indien Sobol zondag geen twee centimeter buitenspel had gestaan, zou deze vraag vandaag nooit gesteld geweest zijn.”

Philippe Clement over…27 op 33

Club Brugge voert terecht de rangschikking van de Jupiler Pro League aan. 27 op 33 zijn cijfers die gezien mogen worden. Mits de inhaalwedstrijd tegen RSC Charleroi na de jaarwisseling tot een goed einde wordt gebracht, kan de huidige suprematie enkel maar aan waarde winnen. “We hadden bij de seizoenstart met ons allen voor zo’n oogst na elf speeldagen willen tekenen”, aldus Philippe Clement. “Er mag evenwel niet gedacht worden dat we voor de rest van het seizoen over onze tegenstanders zullen heen lopen. Zulte Waregem wordt een moeilijk karwei om te klaren. Club heeft het daar nog nooit onder de markt gehad. Deze club en ploeg zitten weer volledig op de juiste rails. Ze bouwden de afgelopen weken en maanden met de behaalde 13 op 15 een goede thuisreputatie op. Er steekt met De fauw, Deschacht en Seck ook veel ervaring in dit elftal. De dynamiek is er aanwezig om het iedereen lastig te maken.”

Related articles