Ruud Vormer: "Resultaat van deze middag werkte motiverend"

Kapitein Ruud Vormer bracht weer het nodige geloof in zijn team na zijn prachtige vrije trap waar doelman Penneteau geen verhaal tegen had. Club ging daarna in negen minuten tijd van een 1-0 achterstand naar een 1-3 voorsprong.

Text: 

"Het was onterecht dat we aan de rust met 1-0 in het krijt stonden. Ze hadden nog geen kans gehad en ik denk dat wij toch wel redelijk voetbalden, gekruid met enkele kansen. Dan gaan die er niet in en dan denk je bij jezelf ‘we gaan het hier toch niet verpesten?’ Wij waren gewoon beter en dat hebben we al een paar keer getoond aan iedereen. Gelukkig kwam dat de tweede helft tot uiting. Het resultaat van deze middag werkte zeker motiverend, omdat je weet als je hier won nog één punt nodig hebt tegen Standard. Daarom baalde ik ook zo dat we hier achter stonden. De invallers waren zeker belangrijk net als de rest van het team en we mogen zeker Ethan niet vergeten.”

Ruud Vormer
Ruud Vormer

Blauw-Zwart kan zondag op Sclessin kampioen spelen. “Nu kunnen we iets relaxter naar Standard gaan, maar er komt sowieso altijd een beetje stress bij kijken. Nu gaan we gewoon op afzondering zaterdag, focussen op de match van zondag en gewoon proberen die drie punten binnen te halen. We moeten gewoon voor winst gaan en niet teveel speculeren op een gelijkspel. Dat ligt ons gewoon niet, gewoon vol gas ertegenaan. Het was trouwens ook weer geweldig door hoeveel supporters we hier vandaag aangemoedigd werden, dat werkt alleen maar motiverend voor ons. Mijn goal is trouwens trainbaar. Als je daar iedere dag op werkt, dan vallen ze wel eens binnen, zoals vandaag." (MDK)

Related articles