Simon Mignolet: “Lessen trekken uit deze wedstrijd”

Simon Mignolet keepte een uitstekende partij, maar ondanks tal van prima reddingen moest de Limburger zich toch vijf keer gewonnen geven.

Text: 

“Het is lang geleden dat ik nog eens zoveel werk had. Al had ik wel verwacht dat ik vanavond wat ballen zou moeten pakken. Op het moment dat wij een beetje in de match kwamen, pakken we echter rood en een penalty. Het was een menselijke reactie van Simon om die bal eruit te houden. Je kan hem dat niet kwalijk nemen, het kan bij iedereen gebeuren. Het had uiteraard een grote invloed op de wedstrijd. Zij komen 1-0 voor en kunnen daarna vrijuit voetballen. We probeerden er het beste van te maken, maar zij hebben getoond dat ze de betere ploeg waren. We kunnen lessen trekken uit deze wedstrijd. Sommige zaken kunnen we zeker gebruiken in onze wedstrijden in België. Door deze uitschakeling wordt het programma de komende weken toch iets lichter, waardoor we de batterijen wat kunnen opladen. We kenden vanavond een aantal blessures en een schorsing, en dat weegt toch op de groep.”

Simon Mignolet
Simon Mignolet

Voor de voormalige doelman van Liverpool was het een frustrerende terugkeer naar Engeland. “Je wil je natuurlijk op het hoogste Europese toneel tonen, maar dat is niet gelukt. Het is niet gemakkelijk, want veel jongens zullen gedacht hebben dat ze hun droom zouden kunnen realiseren. Ook voor mij is het altijd leuk om in zo’n stadion en op zo’n grasmat te spelen. Maar het is niet belangrijk wat er in mijn hoofd speelt, het is de groep die resultaten moet boeken. Vandaag is dat niet gelukt, dus we zullen dat dit weekend wel proberen te doen.“ (SF)

Related articles