Vanavond om 18 uur: Anderlecht – Club Brugge

Club Brugge en Anderlecht spelen vanavond dé topper van deze speeldag in een uitverkocht Astridpark. De belangen zijn groot want wie wint doet een gouden zaak in de titelstrijd!

PLOEGENNIEUWS

Text: 

ANDERLECHT

Paars-Wit ontvangt vanavond competitieleider Club Brugge en wil ongetwijfeld de drie punten thuis houden. De Brusselaars startten Play-Off 1 met een 0-2 thuisnederlaag tegen KAA Gent, maar behaalden vorig weekend een 1-2 zege op Mambourg. In de openingsfase trapte Liverpool-huurling Markovic de perfecte voorzet voor doel en Morioka tikte het leer simpel voorbij doelman Mandanda. Beide teams speelden goed georganiseerd waardoor de match vrij gesloten bleef. Enkel Morioka en Teodorczyk zorgden voor doelgevaar in de eerste helft, maar zonder succes. Invaller Baby maakte na rust de verdiende gelijkmaker en Charleroi nam de wedstrijd in handen zonder veel doelkansen te creëren. Na een duel tussen Teodorczyk en Zajkov wees scheidsrechter Boucaut naar de stip en de Poolse spits legde met zijn penaltygoal de wedstrijd in een beslissende plooi. De Brusselaars verkleinden hierdoor de kloof met Club tot zes punten en kwamen opnieuw op gelijke hoogte met de Buffalo’s.

 

Hein Vanhaezebrouck mist de geblesseerden Appiah, Kara, Onyekuru, Sowah en Spajic. Saelemaekers en Teodorczyk vermijden best geel, anders missen ze de clash op Standard.

Vanavond om 18 uur: Anderlecht – Club Brugge
Anderlecht
Text: 

CLUB BRUGGE

Club telt 37 punten in het klassement en deed vorig weekend door het 1-0 verlies in de Ghelamco Arena geen goede zaak in het klassement. De Gentenaars namen een verschroeiende start en konden meteen profiteren in de kluts. Kenneth Vermeer pareerde de kopbal van Kalu, maar het leer caprioleerde uiteindelijk toch nog ongelukkig in doel via Brandon Mechele. De thuisploeg was nog gevaarlijk via Gigot, Kalu en Dejaegere, maar slaagde er niet in zijn voorsprong verder uit te bouwen. Halfweg de eerste helft kwam Blauw-Zwart beter in de partij en er volgden nog doelkansen via Abdoulay Diaby, Lior Refaelov en Hans Vanaken. De Brugse druk nam enkel maar toe na de rust. Hans Vanaken zette met een fenomenale dribbel drie tegenspelers in de wind, maar stuitte op Kalinic. Wesley kreeg in de toegevoegde tijd dé kans op de verdiende gelijkmaker, maar zijn poging belandde in het zijnet. Een zure nederlaag want met een tikkeltje meer efficiëntie zat er ongetwijfeld meer in voor de Bruggelingen.

 

Ivan Leko mist de geblesseerden Kenneth Vermeer, Saulo Decarli en Guillaume Hubert en recupereert de opnieuw fitte Anthony Limbombe. Er loopt niemand geel gevaar bij Blauw-Zwart.

 

Dit waren de voorbije vijf duels tussen Anderlecht en Club in het Constant Vanden Stockstadion:

 

05/11/2017 (competitie) 0-0

 

23/04/2017 (Play-Off 1) 2-0

21' Dendoncker (1-0), 34' Kara (2-0)

 

11/12/2016 (competitie) 0-0

 

17/04/2016 (Play-Off 1) 1-0

60’ Tielemans (1-0)

 

25/10/2015 (competitie) 3-1

11’ Okaka (1-0), 47’ De Bock (owngoal, 2-0), 57’ Bruzzese (owngoal, 3-0), 67’ Proto (owngoal, 3-1)

Vanavond om 18 uur: Anderlecht – Club Brugge
Club Brugge

IN DE KIJKER

Text: 

ANDERLECHT - ALEXIS SAELEMAEKERS

Alexis Saelemaekers speelde zich de voorbije weken positief in de kijker bij Anderlecht. De 18-jarige flankspeler haalde zijn eerste basisplaats tegen KAA Gent en maakte een geslaagde vuurdoop in Play-Off 1. De voormalige offensieve middenvelder werd door beloftencoach Emilio Ferrera omgeschoold tot rechtsback en liet zich op deze positie meteen gelden. De Belgische belofteninternational is technisch onderlegd, speelt met veel inzet en laat zich zowel defensief als offensief gelden. Afgelopen weekend werd Saelemaekers door de paars-witte aanhang verkozen tot ‘man van de wedstrijd’ op Mambourg.

Vanavond om 18 uur: Anderlecht – Club Brugge
Alexis Saelemaekers
Text: 

CLUB BRUGGE – ABDOULAY DIABY

Abdoulay Diaby is met elf competitiedoelpunten de topschutter bij Blauw-Zwart. Met zijn snelheid en techniek is de 26-jarige spits een gevaarlijk wapen in de Brugse aanval. De Malinese international toont veel inzet en kan vanuit alle hoeken gevaar creëren. Eerder dit seizoen toonde Diaby zich al bijzonder trefzeker tegen Anderlecht. In de heenmatch van de reguliere competitie tegen Paars-Wit opende hij de score met een rake kopbal en niet veel later verschalkte hij Boeckx opnieuw met een lage schuiver vlak voor rust. Uiteindelijk won Club de partij overtuigend met 5-0.

Vanavond om 18 uur: Anderlecht – Club Brugge
Abdoulay Diaby

SCHEIDSRECHTER - BART VERTENTEN

Text: 

Bart Vertenten leidt vanavond de topper tussen Anderlecht en Club Brugge in goede banen. Lijnrechters van dienst zijn Rien Vanyzere en Thibaud Nijssen. Vierde official is Bert Put. Ook de videoref is aanwezig in het Astridpark. Vertenten floot nooit eerder een duel tussen beide topclubs.

 

Tekst: Vicky Marien

Vanavond om 18 uur: Anderlecht – Club Brugge
Bart Vertenten

Related articles