Vormer nipt onderuit met Nederland, Amrabat ziet Marokko winnen

Na het debuut van Hans Vanaken voor de Rode Duivels, stonden zaterdag en zondag nog 2 wedstrijden met inzet op het programma voor de Club-internationals. Sofyan Amrabat speelde met Marokko thuis tegen Malawi, Vormer ging met Oranje op bezoek bij Wereldkampioen Frankrijk.

Amrabat begon op de bank bij Marokko, dat met Nabil Dirar en Mbark Boussoufa enkele bekende namen in de selectie had. Het was echter een Marokkaanse spelers uit de Nederlandse competitie die de hoofdrol opeiste: Hakim Ziyech zorgde al snel voor de 1-0, waarna Youssef En-Nesyri de 2 volgende goals voor zijn rekening nam. Amrabat kwam niet van de bank.

 

Ruud Vormer zat dan weer op de bank na zijn basisplaats tegen Peru. Nederland kwam al snel op achterstand tegen de regerende Wereldkampioen, maar vocht zich terug in de wedstrijd via Babel. Giroud kon met een knappe goal de Fransen weer op voorsprong brengen, waarna Vormer het laatste kwartier mocht invallen. De Bruggeling probeerde wel, maar raakte niet door de stevige Franse defensie. Oranje haalt geen punten, maar mag wel tevreden zijn over de prestatie tegen Frankrijk.

Related articles