Waldemar Sobota voor vier jaar naar Club

Waldemar Sobota (26) van Slask Wroclaw ondertekende vandaag een 4-jarig contract bij Club Brugge. Dat gebeurde na het afleggen van zijn medische tests in het AZ St-Jan. “Ik ben super blij met mijn nieuwe club”, liet Sobota bij de afronding van de onderhandelingen heel gemeend optekenen. Schalke 04 en het Italiaanse Chievo stonden eveneens met stip genoteerd om de 6-voudige international aan te trekken.

De nieuwe aanwinst van Club stond al een tijdje op het blauw-zwarte verlanglijstje. 

Sobota (1,75m groot) werd op 19 mei 1987 in het Poolse Ozimek geboren. Het was in zijn geboortestad dat Waldemar in 2002 bij het lokale Malapanew zijn eerste voetbalstappen zette. Nadien volgden transfers naar KS Krasiejöw (2005-2007) en MKS Kluczbork (2007-2010).

Waldemar Sobota ontpopte zich het voorbije seizoen tot de smaakmaker van Slask Wroclaw. Sobota heeft 6 selecties en drie doelpunten voor de nationale ploeg op zijn naam staan.
“Er is met de afronding van mijn transfer naar Club Brugge een groot gewicht van mijn schouders gevallen”. De maand augustus was hectisch. Het was niet alleen druk door de vele wedstrijden in binnen- en buitenland. Er stonden bovendien drie clubs (Club, Schalke en Chievo) in de rij om me aan te trekken. Club Brugge volgde me al een tijdje en de eerste contacten dateren al van in juni. Ik ben ervan overtuigd met Club Brugge de juiste keuze gemaakt te hebben. Ik kom met volle overtuiging. Ik kijk nu al uit naar het weerzien met de blauw-zwarte fans. Ze maakten tijdens de return enkele weken geleden al indruk. Vooral hun niet aflatende steun was opmerkelijk.”

Waldemar Sobota keert morgen naar zijn thuisland terug om zich voor te bereiden met de nationale ploeg voor de interlands tegen Montenegro (vrijdag in Polen) en volgende week dinsdag in San Marino. Zijn eerste werkdag op Brugse bodem is voor woensdag 11 september voorzien.

Related articles