Speeldag 6

1 - 3
94'

Einde van de wedstrijd. Club wint met 1-3 in en tegen Charleroi na goals van Jutglà en Nielsen. Blauw-Zwart had het bij zowel de start van de eerste als de tweede helft moeilijk met een snedig Charleroi, maar erna kon het steeds goed het evenwicht herstellen. Ook in de tweede helft toen Casper Nielsen uit het niets uitpakte met een grondscherend schot waar Koffi geen antwoord op had. Daarna had Club nog enkele kansen om de score uit te diepen, maar ook Charleroi maakte het bijna nog spannend. Uiteindelijk bleef het 1-3, Club neemt 3 punten mee naar Brugge en pakt zo 9 op 9. Op naar de volgende match tegen Cercle!

93'

Sowah krijgt de bal aan de rand van de zestien op aangeven van Larin, maar hij krult de bal over en naast de goal van Koffi.

90'

We krijgen minstens vier minuten toegevoegde tijd.

88'

Sylla schiet zijn eerste goal voor Club tegen de touwen, maar wordt teruggefloten voor buitenspel. Wat een moment zou het geweest zijn voor de 19-jarige verdediger uit Ivoorkust.

87'
86'

De laatste vijf minuten van de reguliere speeltijd zijn ingegaan. Club probeert de match dood te maken, maar Charleroi wil er maar wat graag terug leven in blazen. Wat krijgen we nog in dit slot?

85'
Wissel
Joris KayembeLoïc Bessilé
85'
Wissel
Ferran JutglàCyle Larin
83'

Mignolet voorkomt dat het hier nog spannend wordt in het slot. Hij pakt uit met een uitstekende parade op de ingeving van Mbenza.

82'

Bjorn Meijer lijkt niet verder te kunnen na die botsing of wordt in bescherming genomen door coach Hoefkens. Lynnt Audoor is zijn vervanger.

82'
Wissel
Bjorn MeijerLynnt Audoor
79'

Daar is het debuut van Dedryck Boyata! De Rode Duivel mag nog ruim tien minuten komen meedoen, Skov Olsen gaat naar de kant.

78'
Wissel
Skov OlsenDedryck Boyata
76'

Botsing met het hoofd tussen Meijer en Tchatchoua. Ref Vergoote laat meteen de verzorgers het veld op.

74'

Casper Danish Dynamite Nielsen

68'
Wissel
Ryota MoriokaMarco Ilaimaharitra
68'
Wissel
Daan HeymansYoussouph Badji
66'

Skov Olsen pakt uit met een harde lage voorzet die maar net weggewerkt kan worden door de Charleroi-defensie. In de tweede beurt kan Vanaken net niet bij de bal.

59'

Jutglà zet zijn lichaam heel goed en weet ook dat Casper Nielsen rechts van hem gaat opduiken. Hij legt de bal zachtjes opzij en de Deense middenvelder pakt uit met een poeier van formaat. Een grondscherend schot dat Koffi geen enkele kans laat, 1-3!

58'
Goal
Casper Nielsen
-
57'
55'

Daar is Charleroi alweer. De ingevallen Ali Gholizadeh kapt naar binnen naar zijn linker en krult de bal naar de verste paal, maar de bal gaat net naast de kooi van Mignolet.

54'

Heymans scoort bijna de 2-2! Eerst knalt hij tegen de paal, daarna kan Sylla de bal niet goed ontzetten waardoor hij de bal terug in de voeten krijgt. Hij schiet, maar Mignolet ligt goed in de korte hoek.

50'

Zien we een kopie van de eerste helft? Opnieuw is het Charleroi dat heel snedig uit de kleedkamer komt, Club Brugge probeert het commando over te nemen.

47'

Skov Olsen wordt meteen hard onderuit getrokken door Heymans, maar hij krijgt er geen gele kaart voor. De Deen begrijpt er helemaal niks van.

46'
Wissel
Ahmed BenboualiAli Gholizadeh
46'

De balt rolt opnieuw in het Stade du Pays. De troepen van Carl Hoefkens spelen nu richting de eigen fans. Kan Club de de tweede helft aanvatten zoals het de tweede helft eindigde?

46'

46'

46'

46'

Ref Vergooten maakt meteen een einde aan de eerste helft. Charleroi kwam heel snedig uit de kleedkamer en werd daar ook voor beloond met een goal van Morioka. Blauw-Zwart kwam na die tegengoal meteen met het antwoord. Eerst waren er enkele kansen voor Skov Olsen en Nielsen, maar dan sloeg Jutglà twee keer op korte tijd toe. Club ging van geen tijd van 1-0 naar 1-2 en duikt nu ook met die score de rust in.

46'

Benbouali kan een goede voorzet niet helemaal goed inkoppen, waardoor Mignolet de bal kan klemmen. Het is meteen het eerste wapenfeit van de eerste helft.

45'

We krijgen nog één minuutje toegevoegde tijd.

43'

Skov Olsen kan naar binnen kappen en besluit te trappen. De Deen pakt uit met een grondscherend schot, maar dat zoeft een metertje naast de goal. Koffi stond aan de grond genageld.

40'

Jutglà zet Club snel terug op voorsprong met zijn twee goals.

37'

Daar is Jutglà alweer! Sowah gaat vlotjes zijn flank af en speelt de Spanjaard aan die niet meteen een aanspeelpunt. Hij beslist dan maar om zijn man uit te kappen en de bal voorbij Koffi te knallen, 1-2!

36'
Goal
Ferran Jutglà
-
34'
Gele kaart
Ahmed Benbouali
32'
Goal
Ferran Jutglà
-
30'

Vanaken was heel dicht bij de gelijkmaker, maar raakt de lat

27'

Vanaken raakt de lat! Hij pakt uit met een heel precies en stijlvol schot, maar zijn poging gaat er net niet in. Blauw-Zwart verdient nu echt wel die gelijkmaker.

25'

Een ingestudeerde corner van Blauw-Zwart gaat richting het halve maantje waar Casper Nielsen klaarstaat. Hij pakt uit met een afstandschot, maar ziet Koffi de lat van onder de bal zweven. Knap schot en dito redding.

25'

Jutglà houdt zijn mannetje goed aan de praat en laat de bal aan de instormende Skov Olsen die Koffi vanop afstand op de proef stelt. Corner voor Club!

22'

Goede voorzet van Skov Olsen richting de meegestormde Mechele, maar hij schampt de bal met zijn hoofd en schouder.

20'

Vanaken glijdt weg voor het nemen van zijn voorzet, maar haalt er wel nog een corner uit. Levert dit iets op voor Club?

19'
15'

Skov Olsen leest het mistasten van Kayembe heel goed en ziet Jutglà de diepte in spurten. De Spanjaard kan de bal niet helemaal goed meenemen en zo is de kans weg.

12'

Meteen het antwoord van Club! Skov Olsen krijgt de bal op de rechterflank na een knappe actie in het midden, maar de Deen botst op doelman Koffi. Hij wordt ook nog hard onderuit gehaald, maar de VAR komt niet tussen.

10'

Mignolet bokst de inzet van Mbenza nog goed weg, maar Morioka is goed gevolgd om de 1-0 binnen te tikken.

9'
Goal
Ryota Morioka
-
6'

Sowah zet de statistici aan het werk met het eerste schot op doel.

4'

Charleroi-spits Benbouali gaat fors langs achteren door op Nielsen, maar bezeert zichzelf daarbij. Nielsen komt er gelukkig zonder kleerscheuren van af. Ref Vergooten ziet er geen kaart in.

2'

De eerste bal tussen het kader is een feit. Sowah kan gaan aanleggen van aan de rand van de zestien, maar hij kraakt zijn schot waardoor Koffi niet bedreigd wordt.

1'

Kick-Off! Club heeft de aftrap gegeven nadat aanvoerder Hans Vanaken de toss gewonnen heeft. De bal rolt in het Stade du Pays de Charleroi!

Daar is de verdiende gelijkmaker! Sowah maakt handig gebruik van een foute pass achterin om Vanaken te vinden. Die zet in één tijd Jutglà vrij voor Koffi en die faalt niet, 1-1. De Spanjaard scoort in zijn derde match op rij.

De spelers staan op het veld, we zijn enkele seconden verwijderd van de aftrap. Wat kan Club Brugge in en tegen Charleroi?

De opwarming zit erop en de spelers gaan naar binnen, waaronder ook nieuwkomer Dedryck Boyata. Krijgen we vandaag al de eerste speelminuten van de Rode Duivel te zien?

Blauw-Zwart kan vanavond zijn derde wedstrijd op rij winnen nadat het Leuven en Kortrijk over de knie kon leggen. Het moet dan wel winnen op het veld van Charleroi, wat al vaker een lastige verplaatsing is gebleken. Als het vanavond wint, pakt het 9 op 9 en mag het stilaan beginnen denken aan een reeksje.

De thuisploeg laat voorlopig geen verkeerd rapport aantekenen, 9 op 15. De troepen van Edward Still wonnen hun laatste twee wedstrijden tegen Zulte-Waregem en Seraing, het kon eerder ook al winnen van Eupen op de eerste speeldag. De andere twee matchen gingen verloren tegen respectievelijk Union en Oostende.

De scheidsrechter van vanavond is Jasper Vergoote. Zijn lijnrechters zijn Michael Geerolf en Martijn Tiesters. De vierde man is Brent Staessens en de VAR wordt geleid door Bert Put.

Club begint aan de wedstrijd van vanavond met dezelfde elf spelers als tegen KV Kortrijk en OH Leuven. Mignolet krijgt steun van Mata, Mechele en Sylla. Op de flanken vinden we Skov Olsen en Meijer terug. Het middenveld wordt ingevuld door Odoi, Vanaken en Nielsen. De vlotscorende Jutglà krijgt Sowah in steun.

Welkom in het Stade du Pays de Charleroi voor de eerste match van speeldag 6 tussen Sporting de Charleroi en Club Brugge.

  • 1 - 0
  • 1 - 3
  • 0 - 0

CLUB WINT MET 1-3 OP HET VELD VAN CHARLEROI

Voor de openingswedstrijd van speeldag 6 trok Club Brugge naar Mambourg voor een confrontatie met Charleroi. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong via Morioka, maar dankzij twee goals van Jutglà ging Club met 1-2 rusten. Na de rust kon Nielsen met een harde knal de 1-3 eindstand vastleggen.

Blauw-Zwart pakte de voorbije twee wedstrijden een deugddoende 6 op 6. Bijgevolg had coach Carl Hoefkens geen redenen om zijn basiselftal te wijzigen. We noteerden dus dezelfde elf starters als in de matchen tegen OH Leuven en KV Kortrijk. Onze nieuwste aanwinst Boyata zat meteen in de selectie, maar begon dus op de bank. Bij de thuisploeg was de opvallendste wijziging de eerste basisplaats voor Mbenza en Gholizadeh verdween op die manier naar de bank.

Beide ploegen begonnen vrij voorzichtig aan de wedstrijd en keken dus wat de kat uit de boom. Zowel Sowah als Tchatchoua probeerden wel op doel te trappen, maar kraakten allebei hun schot en dus geen probleem voor de doelmannen. Na deze studiefase brak de match op minuut 9 open. Mbenza kan zich doorzetten en zet de bal voor doel. Mignolet kon de bal wegboksen, maar in de voeten van Morioka. Die laatste twijfelde niet en plaatste de bal tegen de netten. Club reageerde meteen via Skov Olsen, maar zijn poging vanuit een schuine hoek werd gepareerd door Koffi. Bij de thuisploeg bleef de snelle Mbenza de gevaarlijkste man. In een sprintduel met Mata was hij sneller op de bal, maar miste dan zijn schot. De wedstrijd bleef wel goed op en neer gaan met dreiging langs beide kanten. Kayembe probeerde het vanuit een schuine hoek, maar dat vormde geen probleem voor Mignolet.

Aan de overzijde was Nielsen dichter bij de gelijkmaker, maar zijn knappe poging werd nog net van onder de lat getikt door Koffi. De bezoekers werden steeds sterker en enkele minuten later vond Skov Olsen met een mooie pass Vanaken. De captain twijfelde niet en devieerde het leer meteen met de binnenkant van de voet. Jammer genoeg stond deze keer de lat in de weg. De gelijkmaker hing dus in de lucht en net voorbij het halfuur was het zover. Vanaken vond met een mooie pass Jutglà in de zestien en die trapte het leer tegen de netten. Blauw-Zwart was nu helemaal ontketend en enkele minuten later was het diezelfde Jutglà die heel knap met zijn tweede van de avond Club op voorsprong bracht. Daarna konden Skov Olsen en Sowah nog dreigen, maar Blauw-Zwart ging rusten met 1-2.

De eerste dreiging na de pauze kwam van de thuisploeg. Heymans had veel ruimte, maar zijn schot ging hoog over en naast het doel van Mignolet. In minuut 53 kwam Club met de schrik vrij. Een vloeiende aanval van Charleroi belandde uiteindelijk bij Heymans en die krulde het leer tegen de paal. Meteen daarna was het dan Gholizadeh die de bal net naast de verste paal krulde. Net wanneer Charleroi aan het komen was, sloeg Blauw-Zwart aan de overkant ongenadig toe. Skov Olsen legde de bal met een tikje opzij voor Nielsen en die twijfelde niet om het leer onhoudbaar voorbij Koffi te knallen. Het was duidelijk dat Club de match nu wel onder controle had. Gholizadeh probeerde het wel nog eens met een poging vanop afstand, maar de bal ging hoog over doel.

Na de goal van Nielsen controleerde Club de wedstrijd en vielen er aan beide kanten eigenlijk nauwelijks nog kansen te noteren. Nieuwkomer Boyata kreeg zijn eerste speelminuten bij Club en enkele minuten na zijn invalbeurt was het wel nog even schrikken voor Club. Een voorzet kwam aan de tweede paal bij Mbenza en die trapte in één tijd op doel. Mignolet redde knap met een beenreflex en voorkwam zo de aansluitingstreffer. Op het einde van de reguliere speeltijd toonden de bezoekers zich toch nog eens. Larin kan alleen op Koffi af, maar twijfelde te lang en zo was de kans verkeken.

Kort daarna trilden de netten wel, maar de mooie goal van Sylla werd jammer genoeg (terecht) afgekeurd wegens buitenspel. Zo pakte Club de belangrijke drie punten en werd de opmars verdergezet. Volgende week wacht de Brugse derby tegen Cercle!

 

Jupiler Pro League – Speeldag 6
Toeschouwers: 15.000 – Stade du Pays de Charleroi
Scheidsrechter: Jasper Vergoote
RSC Charleroi: Hervé Koffi – Jonas Bager, Stelios Andreou, Joris Kayembe (84’ Loïc Bessilé) – Ken Nkuba, Ryota Morioka (69’ Marco Ilaimaharitra), Adem Zorgane, Jackson Tchatchoua – Daan Heymans (68’ Youssouph Badji), Isaac Mbenza, Nadhir Benbouali (46’ Ali Gholizadeh).
Bank: Pierre Patron, Loïc Bessilé, Ali Gholizadeh, Youssouph Badji, Damien Marcq, Marco Ilaimaharitra, Martin Wasinski.
Coach: Edward Still.
Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Abakar Sylla – Andreas Skov Olsen (79’ Dedryck Boyata), Casper Nielsen, Denis Odoi, Hans Vanaken, Bjorn Meijer (81’Lynnt Audoor) – Kamal Sowah, Ferran Jutglà (85’ Cyle Larin).
Bank: Senne Lammens, Nick Shinton, Owen Otasowie, Noah Mbamba, Dedryck Boyata, Lynnt Audoor, Cisse Sandra, Cyle Larin, Antonio Nusa.
Coach: Carl Hoefkens.

Gele kaarten:  Benbouali
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 9’ Morioka (1-0), 32’ Jutglà (1-1), 36’ Jutglà (1-2), 58’ Nielsen (1-3)

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in