Speeldag 15

4 - 2
95'

Club doet dus wat het moet en laat in de achtervolging geen steek vallen, al blijft de achterstand op leider nog steeds acht punten. Komende dinsdag trekt Blauw-Zwart naar Leverkusen voor de afsluitende wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, heel graag tot dan!

95'

Het hoeft niet meer voor scheidsrechter Staessens, Club heeft het zichzelf in de tweede helft nog moeilijk gemaakt maar wint uiteindelijk toch met 4-2 van staartploeg Oostende.

93'
Gele kaart
Albanese
90'

We krijgen nog minstens vijf minuten toegevoegde tijd.

87'

Op rechts kan McGeehan ontsnappen en centraal voor doel geven maar de inlopende Hornby trapt over het doel, bovendien vertrok McGeehan blijkbaar vanuit buitenspel.

84'
Wissel
CaponGovaers
84'
Wissel
VanakenAudoor
84'
Wissel
NielsenBalanta
84'
83'
Gele kaart
Buchanan
80'
(Own)Goal
Katelaris
-
GOOOOOAAAAALLLLL - Lijkt de wedstrijd nu wel helemaal gespeeld? Vanaf de rechterkant kan Sowah voorzetten richting Lang die de bal niet goed raakt maar via de ongelukkige Katelaris gaat de bal toch over de doellijn.
77'
Wissel
AtangaBätzner
77'
Wissel
BoonenD'Haese
77'
Wissel
JutglaLarin
73'
Goal
Nielsen
-
Na een nieuwe interventie vanuit Tubeke krijgt Club een tweede strafschop na voorafgaand buitenspel. Ditmaal neemt Nielsen zijn verantwoordelijkheid maar ook hij ziet zijn strafschop in eerste instantie gered, gelukkig kan hij in de rebound toch scoren!
67'
Wissel
NusaLang
65'
Goal
Hornby
-
Het is de avond van Boyata niet. Nadat hij de 2-1 inluidde, begaat hij nu de fout bij McGeehan. Op aangeven van de VAR gaat de bal op de stip en vanaf elfmeter faalt Hornby niet. Zonder zelf voor gevaar te hebben gezorgd, scoren de bezoekers toch tweemaal.
60'
Wissel
OsifoRocha
59'

Net voordat Nielsen tegen geel aankijkt, kan Vanaken in de tweede zone op doel koppen maar de Limburger knikkert echter naast.

59'
Gele kaart
Nielsen
57'
Goal
Hornby
-
En plots staat het helemaal uit het niets 2-1. Een slordige laterale inspeelbal van Boyata wordt zomaar opgepikt door Hornby die de aansluitingstreffer onder en voorbij Mignolet in doel trapt.
56'

Een fel storende Nielsen kan op de middenstrook de bal afsnoepen en na samenspel met Jutgla haalt hij de achterlijn, zijn voorzet vindt echter geen medemaat, bovendien gaat de vlag de lucht in wegens buitenspel.

52'

Nusa glipt door de Oostendse defensie maar wordt in de zestien gehaakt door Sakamoto, scheidsrechter Staessens wijst naar de stip maar de bezoekende doelpunt pakt de strafschop van Jutgla, het blijft 2-0.

50'

Bij Oostende leveren ze de bal snel in en Vanaken krijgt plots een zee aan ruimte, hij trapt met links op doel maar besluit echter op de buitenkant van de paal.

48'

Buchanan kan net voor de eigen zestien de bal heroveren en inspelen tot bij Onyedika, de Canadees zet het echter op een lopen maar in de bezoekende zestien glijdt hij evenwel uit.

46'
Wissel
WylinAlbanese

De bal rolt weer op Olympia, wat brengt ons de tweede helft nog? Bij Oostende heeft Vanderhaeghe een eerste keer ingegrepen, hij brengt Albanese in plaats van Wylin.

45'

Na exact 45 minuten fluit scheidsrechter Staessens de eerste helft af. Club beet lange tijd zijn tanden stuk op een stug Oostende maar dankzij goals van Vanaken en Jutgla mag het toch met een 2-0 voorsprong de rust in.

44'

Net voor de rust wordt Nielsen in de zestien knap vrijgespeeld, hij bedient meteen de vrijstaande Onyedika maar die besluit echter over, bijna een doelpunt volgens het boekje.

42'

Bij een voorzet vanaf de linkerkant kan diezelfde Jutgla centraal op doel koppen maar ditmaal mist zijn poging het kader, KVO ontsnapt aan een derde Brugs doelpunt voor de rust.

39'
Goal
Jutgla
-
GOOOOOAAAAAALLLLL - Geen 1-1 maar wel 2-0. Capon krijgt een diepe voorzet met het hoofd niet goed weg en Jutgla neemt de bal meteen op de slof, de Oostende doelman staat als aan de grond genageld, een typische spitsendoelpunt van de Catalaan!
37'

Door de achterstand moet Oostende de pure defensieve intenties wat achterwege laten en Sakamoto kan gevaarlijk voor doel brengen, daar komt Hornby goed ingelopen maar met een sublieme redding houdt Mignolet zijn netten schoon, klasse alweer van de Rode Duivel!

34'
Goal
Vanaken
-
GOOOOOOAAAAAAALLLLLL - Net na het halfuur breekt Club dan toch de ban. Na prima samenspel met Sowah kan Vanaken de nodige meters maken om vervolgens de bal heel subtiel in de benedenhoek te plaatsen, voor de Brugse captain meteen zijn vijfde competitietreffer!
32'

Net na het halfuur probeert Onyedika het vanuit de tweede lijn maar zijn schot zwaait helemaal af, het is een beetje typerend voor het niveau van de wedstrijd.

29'

Nadat Jutgla een bal te makkelijk laat wegspringen kan Sowah uithalen maar zijn schot zoeft over het doel van Phillips.

26'

Het blijft wachten op een flits van creativiteit bij de thuisploeg wanneer Sowah plots knap inspeelt bij de lopende Vanaken maar die ziet zijn schot in hoekschop gekeerd, ook die levert de Bruggelingen verder niks op.

23'

Via Sowah valt de bal voor de voet van Meijer, die haalt meteen uit maar ziet zijn schot afgeblokt, ook bij de daaropvolgende hoekschop sluipt er heel wat slordigheden in het spel.

22'

Club blijft zoeken naar de opening maar het tempo ligt te laag, Mechele probeert Nusa te bereiken maar opnieuw schiet de bal door, we hopen op beterschap.

20'
Gele kaart
Katelaris
19'

Aan de achterlijn wordt Meijer door Wylin foutief afgestopt maar de daaropvolgende vrije trap van Nielsen lijkt nergens op en gaat aan alles en iedereen voorbij.

16'

Het blijft wachten op de eerste mogelijkheid van de partij, Meijer zwiept een voorzet de zestien in maar via Sakamoto kan Phillips de bal pakken.

12'

Opnieuw gaat een diepe bal richting Jutgla maar tussen twee Oostendenaars kan de Catalaan zich niet doorzetten, Tanghe kan ontzetten.

10'

Is dit het sein voor Club om het gaspedaal wat steviger in te drukken? Jutgla kan met links op doel knallen maar vindt evenwel de vuisten van Phillips, ook in de rebound kan Nielsen de score niet openen.

8'

Van een blitzstart kunnen we allerminst spreken, Oostende staat met een dubbele afweergordel en Club zoekt geduldig naar de opening. Vanaken denkt die gevonden te hebben bij Nusa maar de Noor komt een fractie te laat, doelman Phillips kan pakken.

1'

Na welgeteld 36 seconden verstuurt Vanaken een eerste diepe bal richting Jutgla maar de bezoekende doelman heeft het zaakje onder controle.

1'

We konden genieten van een prachtige nazomerdag, kunnen we ons ook opwarmen aan een lekkere pot voetbal? We zijn alvast begonnen, het zijn de bezoekers uit Oostende die hebben afgetrapt.

Na een mooi ingetogen moment ter ere van de All Blues Days betreden de beide teams de grasmat, we zijn er bijna helemaal klaar voor.

De West-Vlaamse streekderby tussen Club Brugge en KV Oostende werd toegewezen aan de 26-jarige Brent Staessens. Hij zal hierin worden bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Dirk Gilon en Koen Thijs en vierde official Ken Vermeiren. Vanuit Tubeke moet videoref Erik Lambrechts een oogje in het zeil houden.

Hierdoor moet coach Carl Hoefkens zijn elftal op een aantal posities herzien. Zo krijgt Simon Mignolet een driemansdefensie voor zich, bestaande uit Dedryck Boyata, Brandon Mechele en Bjorn Meijer. Aan het drietal Raphael Onyedika, Casper Nielsen en Hans Vanaken wordt niet geraakt terwijl Tajon Buchanan en Antonio Nusa op de flanken uit de voeten moeten. Voorin worden Ferran Jutgla en Kamal Sowah andermaal aan elkaar gekoppeld.

Club moet het vanavond alvast doen zonder Abakar Sylla, die een tweede schorsingsdag uitzit na zijn rode kaart uit bij Anderlecht. Ook Clinton Mata en Andreas Skov Olsen zijn er wegens lichte blessures niet bij, Roman Yaremchuk haalde de selectie niet.

Geprangd tussen twee Europese opdrachten ontvangt Club vanavond in eigen huis de bezoekers uit Oostende. Kan Blauw-Zwart de zware nederlaag tegen FC Porto doorslikken met een prima prestatie tegen de ploeg van coach Yves Vanderhaeghe?

Goedenavond en welkom vanuit het Jan Breydelstadion voor de wedstrijd tussen Club Brugge en KV Oostende, op speeldag 15 van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League.

  • 4 - 2

Club verslaat KV Oostende met 4-2

Club Brugge heeft op eigen veld een 4-2 overwinning geboekt tegen KV Oostende. Blauw-Zwart leek bij de rust zijn schaapjes op het droge te hebben na goals van Vanaken en Jutglà, maar na de pauze bracht Hornby met twee goals de stand weer in evenwicht. Club hield uiteindelijk toch de drie punten thuis dankzij een doelpunt van Nielsen en een owngoal van Katelaris.

Carl Hoefkens koos tegen KVO voor een 4-3-3 en posteerde Tajon Buchanan als rechtsachter. Achterin kwamen ook Boyata en Meijer in de ploeg, terwijl voorin Jutglà het gezelschap kreeg van Nusa en Sowah. In vergelijking met de match van woensdag tegen Porto verdwenen Odoi, Lang, de geschorste Sylla en de geblesseerde Skov Olsen uit de basis. Door de gewijzigde opstelling was het voor de Bruggelingen even zoeken naar automatismen. Het eerste gevaar kwam er na een kleine tien minuten: Vanaken lepelde de bal over de KVO-defensie, maar Nusa kwam een teenlengte te kort om het leer binnen te duwen.

Dé kans op de 1-0 volgde direct daarna: doelman Phillips devieerde een schot van Jutglà in de voeten van Nielsen, maar die was te verrast om het leer binnen te duwen. Daarna viel het echter stil. Club speelde te slordig en kon daardoor het compacte blok van Oostende niet uit verband spelen. Blauw-Zwart kwam dan ook niet verder dan twee afgeblokte schoten van Meijer en Vanaken, terwijl een poging van Sowah hoog over doel verdween.

Tien minuten voor de rust brak de wedstrijd plots toch open. Na een één-twee met Sowah kon Hans Vanaken zich centraal doorzetten en de 1-0 binnentrappen. De reactie van de bezoekers liet echter niet lang op zich wachten: Mignolet moest uitpakken met een geweldige reflex om een kopbal van Hornby uit zijn doelvlak te ranselen. Een flinke waarschuwing voor Club, dat direct daarna genadeloos toesloeg: Capon kopte een voorzet van Vanaken in de voeten van Jutglà en die pegelde de 2-0 staalhard in doel. Blauw-Zwart was nu echt op dreef en verzuimde KVO nog voor rust af te maken: een kopbal van Jutglà ging net voorlangs en na een voorzet van Nielsen trapte Onyedika het leer van dichtbij over de deklat.

Direct na de pauze kregen de Bruggelingen opnieuw een uitstekende kans: na een combinatie door het centrum kreeg Vanaken plots zeeën van ruimte, maar zijn schot ging tegen de buitenkant van de paal. Enkele minuten later volgde een nog grotere kans: na een fout op Nusa wees ref Staessens naar de stip. Na de penaltymissers van Vanaken en Lang tegen Porto was het deze keer Jutglà die zijn kans ging, maar de Spanjaard trapte de elfmeter binnen het bereik van doelman Phillips. Even later haalde Nielsen knap de achterlijn, maar de Deen kon Vanaken niet meer bereiken.

Het bleken dure missers, want in een mum van tijd stond het plots 2-2. Boyata wou Onyedika aanspelen, maar trapte het leer pardoes in de voeten van Fraser Hornby. Die nam het cadeau in dank aan en gaf Mignolet het nakijken. Tot overmaat van ramp veroorzaakte Boyata even later ook een strafschop. De Rode Duivel was net te laat met zijn tackle en bracht zo McGeehan ten val op de rand van de zestien meter. Na tussenkomst van de VAR wees Staessens naar de stip. Hornby kende geen genade en trapte de elfmeter feilloos binnen.

Carl Hoefkens gooide direct daarna Noa Lang in de strijd en die lag meteen aan de basis van de 3-2. Na een doorsteekpass van de Nederlander beroerde Tanghe de bal met de hand en dus wees de ref opnieuw naar de stip. Deze keer was het Casper Nielsen die zijn verantwoordelijkheid nam. Ook zijn penalty werd gepareerd door Phillips, maar de Deense middenvelder kon wel zelf de rebound binnentikken. De definitieve beslissing viel uiteindelijk tien minuten voor tijd: Lang devieerde een voorzet van Sowah richting doel en daar duwde verdediger Katelaris het leer onhandig voorbij zijn eigen doelman. 4-2 dus, waardoor de achterstand van acht punten op leider Genk ongewijzigd blijft.

 

Jupiler Pro League – Speeldag 15
Toeschouwers:
26.000 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter: Brent Staessens
Club Brugge: Simon Mignolet – Tajon Buchanan (85’ Denis Odoi), Dedryck Boyata, Brandon Mechele, Bjorn Meijer – Casper Nielsen (85’ Éder Balanta), Raphael Onyedika, Hans Vanaken (85’ Lynnt Audoor) – Antonio Nusa (67’ Noa Lang), Kamal Sowah, Ferran Jutglà (77’ Cyle Larin). Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol en Cisse Sandra. Coach: Carl Hoefkens.
KV Oostende: Dillon Phillips – Fanos Kastelaris, Anton Tanghe, Brecht Capon - Siebe Wylin (46’ Alessandro Albanese), Manuel Osifo (61’ Kenny Rocha), Cameron McGeehan, Indy Boonen (78’ Robbie D’Haese), Tutsuhiro Sakamoto – Fraser Hornby, David Atanga (78’ Nick Bätzner). Coach: Yves Vanderhaeghe.
Gele kaarten: Katelaris, Nielsen, Buchanan, Albanese.
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 34’ Vanaken (1-0), 39’ Jutglà (2-0), 58’ Hornby (2-1), 65’ Hornby (penalty, 2-2), 73’ Nielsen (3-2), 80’ Katelaris (owngoal, 4-2).

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in