dinsdag 27 september 2016 19:15

Reacties na beloftenmatch tegen Kopenhagen

Na de wedstrijd in de UEFA Youth League sprokkelden we reacties van Jens Teunckens, Niels Verburgh en coach Sven Vermant.

Jens TEUNCKENS

“We kunnen met vertrouwen afreizen naar Portugal”

Doelman Jens Teunckens kreeg best wel wat werk op te knappen, maar kon toch de nul houden. Dat leverde Blauw-Zwart uiteindelijk een punt op. “De clean sheet hebben we, maar ik had toch liever een goaltje binnen gehad en dat wij er twee scoorden. Ik pakte liever hier de drie punten mee, maar een clean sheet is toch mooi voor mij. De 0-0 is een terechte uitslag, maar gezien de omstandigheden mogen we blij zijn met dat punt. Voorlopig hebben we vier op zes. Dat is zeker niet slecht. We kunnen met vertrouwen afreizen naar Portugal.”

Niels VERBURGH

“Ander niveau dan de Belgische competitie”

Niels Verburgh hield samen met zijn collegaverdedigers de nul op het bord. “We kwamen niet echt in ons spel, maar tegen een sterk Kopenhagen hebben we uiteindelijk een punt kunnen pakken en een paar kleine kansjes gehad. We kunnen naar Brugge terugkeren met een tevreden gevoel. Kopenhagen was een sterke ploeg, maar we hielden de organisatie en gaven weinig weg, behalve een paar hete standjes voor doel. Maar er waren ook oplossingen voor ons in de eerste helft op de counter, al hebben we die jammer genoeg niet kunnen benutten. Dit is toch een ander niveau dan de Belgische competitie, maar tegen een sterke tegenstander leer je het meest. Alles gaat immers sneller. Ikzelf speelde een goede wedstrijd en we zien nu wel naar de volgende match toe. Ik hoop alvast dat de A-kern vanavond de drie punten pakt.”

Sven VERMANT

“Dit zijn belangrijke leermomenten”

Beloftencoach Sven Vermant kon vrede nemen met het gelijkspel van zijn team. "Het kon beter en we hebben al betere wedstrijden gespeeld dan vandaag, maar je mag niet vergeten dat we tegen een goed Kopenhagen speelden. De uitslag in Portugal (4-1 verlies op Porto, nvdr) gaf een vertekend beeld van hun kwaliteiten als ploeg. We hadden het moeilijk met de vele positiewissels van hen en raakten niet in ons eigen spel.  Dit zijn belangrijke leermomenten. Het belangrijkste dat ik onthoud, is dat we de nul hielden en op het einde nog bijna een doelpunt scoorden. Op verplaatsing een punt halen, dan mag je niet klagen. Als coach ga je met heel veel intensiteit in een wedstrijd, net als de spelers, en dan moet je er mee kunnen leven dat niet alles lukt zoals het in andere wedstrijden wel lukt. De jongens hebben alvast iets om overeind te blijven, namelijk de manier van voetballen, de manier van verdedigen en vooral de manier van werken."
De beloftencoach keert alleszins met een tevreden gevoel terug naar huis. "We moeten tevreden naar huis gaan. We hebben vier op zes en dan mag je niet ontevreden zijn met je start in de Youth League. De volgende match zal weer op zich staan. Porto is de beste ploeg in deze groep qua naam en verleden. Dat wordt een vette kluif."

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in