DIT IS CLUB BRUGGE FOUNDATION

Club Brugge vervult als topclub niet enkel een sportieve, maar ook een bijzonder grote sociale rol. Het maakt gebruik van zijn grote impact op de samenleving om een '+' te betekenen voor de samenleving en een positieve bijdrage te leveren op maatschappelijk gebied. Met het bestuur en alle medewerkers van Club Brugge streven wij samen naar een toegankelijke Club, die voor iedereen openstaat en bereikbaar is, ongeacht iemands afkomst, overtuiging of sociale achtergrond. Zodat iedereen Club Brugge kan leven en beleven.

  MISSIE

  Club Brugge neemt met Club Brugge Foundation zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid op in de gemeenschap, zowel lokaal, nationaal als grensoverschrijdend. Deze verantwoordelijkheid voeren we uit door – met de kracht van Club Brugge – jaarlijks projecten te realiseren op vlak van sport, sociale integratie, gezondheid en educatie. Dit zowel op nationaal als internationaal vlak. Voor iedereen, met speciale aandacht voor kansengroepen.

  VISIE

  Club Brugge wil met Club Brugge Foundation de toonaangevende voetbalclub in België zijn op vlak van sociale community werking en dit vanuit een sterke autonome werking die zowel intern en extern breed gedragen wordt. Het wil hiermee Club Brugge als belangrijke sociale partner in de samenleving verankeren.

  KERNWAARDEN

  De baseline van Club Brugge Foundation is 'No Heart No Glory'. Onze kernwaarden zijn:

  • Hulpvaardig
  • Eerlijk
  • Ambitieus
  • Respectvol
  • Teamwork

  Medewerkers Foundation

  Club Brugge Foundation heeft 3 medewerkers in dienst die instaan voor het dagelijks beheer en uitvoering van de Foundationwerking. Zij sturen een netwerk aan van meer dan 120 vrijwilligers en projectpartners die binnen de diverse Foundationprojecten actief zijn en hun kennis, expertise en engagement bijbrengen.

  • Head of Foundation: Peter Gheysen
  • Foundation Marketing Officer: Ruth Desmyter
  • Foundation Project Officer: Barbara Lezy

  Stuurgroep Foundation

  De dagelijkse werking wordt mee richting gegeven en geëvalueerd door een team van experten binnen de Stuurgroep Foundation. Deze denk-en werktank zorg mee voor inspraak in de Foundationwerking vanuit verschillende stakeholders. Volgende personen en organisaties zijn vertegenwoordigd in de Stuurgroep Foundation:

  • Voorzitter Stuurgroep ere-bestuurder Chris Caestecker
  • Dagelijkse werking Club Brugge Foundation
  • Academische sector: Machteld De Metsenaere
  • Onderwijs & jeugdvoetbal: Philippe Servais
  • Medische sector: Richard Neirynck
  • Milieusector: Danny Wille
  • Sportdienst Brugge: Niek Vanderispaillie
  • Supportersfederatie: Johnny Wauters
  • Industrie: Corey Verstraete
  • Gezondheidssector: Guido Poppelier
  • Fundraising: Geert Dobbelaere
  • Bedrijfswereld: Geert Roelens

  Vrijwilligers

  Club Brugge Foundation kan rekenen op de hulp van meer dan 120 vrijwilligers die samen met ons geloven in de kracht van voetbal. Zij dragen wekelijks de No Heart/No Glory-boodschap uit door voetbaltraining te geven aan kinderen, rondleidingen te begeleiden, mee te helpen op wedstrijddagen, activiteiten in de community uit te voeren,... 

  Wil jij jouw steentje bijdragen en vrijwilliger worden? Vul dan dit formulier in.

  Stagiairs bij Club Brugge Foundation

  Club Brugge Foundation stelt jaarlijks enkele stageplaatsen beschikbaar aan studenten van diverse opleidingen om een boeiende en gevarieerde stage te volgen bij onze Foundationwerking. Zo hebben er afgelopen jaren studenten stage gevolgd bij Foundation vanuit de opleidingen Bedrijfsmanagement, Sportmarketing & Sportmanagement, Sport & Bewegen, LO & Bewegingswetenschappen, Communicatiemanagement, KMO-management, Marketing, Social Werk,... 

  Heb jij interesse om een stage te volgen bij Club Brugge Foundation? Vul dan dit formulier in.

  In samenwerking met

  STAD BRUGGE

  Brugge is de hoofdstad van de Belgische provincie West-Vlaanderen. Het historische centrum is opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. De belangrijkste werkverschaffers zijn de zeehaven van Brugge en het toerisme. De stad Brugge heeft heel wat sportaccommodaties onder zijn hoede. Zo kunnen de inwoners op een optimale manier hun favoriete sport beoefenen. Daarnaast geeft Brugge ook tal van subsidies en premies aan diverse sportverenigingen.

  www.brugge.be & www.facebook.com/SportdienstBrugge/

  PRO LEAGUE+

  Vanuit zijn maatschappelijke rol ondersteunt de Pro League de profclubs bij het uitbouwen van hun communitywerking, hun sociale werking. Dit gebeurt via tweemaandelijkse commissies, constante informatieuitwisseling, jaarlijkse bijscholingen en begeleidingsprogramma’s voor de clubs in samenwerking met de academische wereld.

  G-SPORT VLAANDEREN

  Sport Vlaanderen steunt sportclubs die al geruime tijd investeren in een goed uitgebouwd, duurzaam en kwaliteitsvol G-sportaanbod. Zo willen we een extra kwaliteitsimpuls bieden.

  www.sport.vlaanderen/g-sport-in-vlaanderen 

  Main partner

  Premium partner, Official partner & Official supplier

  join the club

  Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

  WORD LID

  Download onze app

  Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

  BLIJF OP DE HOOGTE

  Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

  Schrijf je in