Visual menu

EFDN - European Football for Development Network

Wat is EFDN?

Club Brugge Foundation is één van de leden van EFDN - the European Football for Development Network. EFDN is een netwerk voor professionele voetbalclubs en hun respectievelijke communitywerkingen waarin voetbal gebruikt wordt als een middel voor maatschappelijke ontwikkeling.

Visie

Gebruik maken van de kracht van voetbal als tool voor sociale ontwikkeling en voor een meer sociale maatschappij, gericht op internationale, nationale en lokale community programma's voor zowel jong als oud over heel Europa.

Missie

  • de kwaliteit van nieuwe en bestaande communitywerkingen verbeteren
  • ondersteuning bieden aan community-gerichte voetbalclubs
  • Europese voetbalclubs kennis en vaardigheden laten uitwisselen met elkaar

Doelstelling EFDN

EFDN heeft als doel om een sterk netwerk tussen voetbalclubs te vormen waarin uitwisseling van kennis en ervaring vooropstaan. Deze internationale samenwerking biedt kansen om samen oplossingen aan te reiken voor problemen op vlak van educatie, sociale inclusie, gezondheid en (jeugd)-tewerkstelling. Aan de hand van gezamenlijke Europese projecten, uitwisselingsprogramma’s voor medewerkers, vrijwilligers en deelnemers wordt de kwaliteit van de lokale projecten en activiteiten versterkt. Één van de pan-Europese projecten van EFDN is the European Legends, waaraan Club Brugge Foundation ook deelneemt met het wandelvoetbalteam de ‘Club Brugge Legends’. Voor meer informatie kan je terecht op www.efdn.org

Changing Lives Through Football

De kracht van sport en in het bijzonder voetbal, kan een waardevolle tool zijn voor een duurzame ontwikkeling van de maatschappij. Tal van problematieken kunnen aangepakt worden zoals rasicme, werkloosheid, gezondheidsproblemen,... 

Voetbal kan levens veranderen, het kan bijdragen aan een betere gezondheid en zorgen voor een positief effect op het welzijn van mensen. Het kan mensen inspirerenmotiveren en laten participeren.

86 members

Club Brugge is één van de full members van EFDN. Ieder jaar sluiten meer en meer clubs zich aan bij de organisatie. Topclubs zoals FC Barcelona, Juventus FC, SL Benfica, Chelsea FC, Tottenham Hotspur FC, PSV Eindhoven,… maken deel uit van de in totaal 86 leden van EFDN.

Facts & Figures

  • Club Brugge is één van de full members van EFDN
  • Netwerk van 86 voetbalclubs over heel Europa
  • In samenwerking met CAFE, ECA, European Union, UEFA Foundation for Children,…

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in