Wat is EFDN?

Club Brugge Foundation is één van de leden van EFDN - the European Football for Development Network. EFDN is een netwerk voor professionele voetbalclubs en hun respectievelijke communitywerkingen waarin voetbal gebruikt wordt als een middel voor maatschappelijke ontwikkeling.

Changing Lives Through Football

De kracht van sport en in het bijzonder voetbal, kan een waardevolle tool zijn voor een duurzame ontwikkeling van de maatschappij. Tal van problematieken kunnen aangepakt worden zoals rasicme, werkloosheid, gezondheidsproblemen,... 

Voetbal kan levens veranderen, het kan bijdragen aan een betere gezondheid en zorgen voor een positief effect op het welzijn van mensen. Het kan mensen inspirerenmotiveren en laten participeren.

 

Visie

Gebruik maken van de kracht van voetbal als tool voor sociale ontwikkeling en voor een meer sociale maatschappij, gericht op internationale, nationale en lokale community programma's voor zowel jong als oud over heel Europa.

Missie

 • De kwaliteit van nieuwe en bestaande communitywerkingen verbeteren
 • Ondersteuning bieden aan community-gerichte voetbalclubs
 • Europese voetbalclubs kennis en vaardigheden laten uitwisselen met elkaar

 

Doelstelling 

EFDN heeft als doel om een sterk netwerk tussen voetbalclubs te vormen waarin uitwisseling van kennis en ervaring vooropstaan. Deze internationale samenwerking biedt kansen om samen oplossingen aan te reiken voor problemen op vlak van educatie, sociale inclusie, gezondheid en (jeugd)-tewerkstelling. Aan de hand van gezamenlijke Europese projecten, uitwisselingsprogramma’s voor medewerkers, vrijwilligers en deelnemers wordt de kwaliteit van de lokale projecten en activiteiten versterkt. Voor meer informatie kan je terecht op www.efdn.org

  130 EFDN leden

  Club Brugge is één van de full members van EFDN. Ieder jaar sluiten meer en meer clubs zich aan bij de organisatie. Topclubs zoals FC Barcelona, Juventus FC, SL Benfica, Chelsea FC, Tottenham Hotspur FC, PSV Eindhoven, etc. maken deel uit van de in totaal 130 leden van EFDN.

  Facts & Figures

  • Club Brugge is één van de full members van EFDN
  • Een netwerk van 130 voetbalclubs over heel Europa
  • In samenwerking met CAFE, ECA, European Union, UEFA Foundation for Children,…

  Voor meer informatie hierover kan je terecht bij askclub.be

  Main partner

  Premium partner, Official partner & Official supplier

  join the club

  Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

  WORD LID

  Download onze app

  Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

  BLIJF OP DE HOOGTE

  Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

  Schrijf je in