Wij en onze fans geven blauw bloed

Het Rode Kruis en Club Brugge bundelen de krachten. Onder het motto “Wij en onze fans geven blauw bloed" engageert Club Brugge zich om zoveel mogelijk supporters en sympathisanten te motiveren om zich te laten registreren als bloeddonor. Met dit project wil Club Brugge zijn supporters duidelijk maken dat bloed -en plasmadonatie noodzakelijk is en levens redtWant Bloed geven doet leven!

Niet alleen voor heel veel zieke mensen is dit extra bloed van levensbelang. Ook na verkeersongevallen, bij operaties of na bevallingen is er vaak heel wat bloed nodig om levens te redden. Daarom is het belangrijk dat het Rode Kruis altijd voldoende bloed in voorraad hebben. Ze staan in voor de continue bevoorrading van ziekenhuizen in Vlaanderen met veilige bloedproducten.

De bloedinzamelingen van Club Brugge gaan telkens door in de spelerstunnel (Westtribune) van het Jan Breydelstadion, waarbij je ook o.a. de kleedkamer van de A-kern kan bezichtigen!

 

Mag ik bloed of plasma geven?

Via volgende link van het Rode Kruis kan je nagaan als je bloed, plasma of bloedplaatjes mag geven: https://www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/geef-bloed-of-plasma/mag-ik-geven/

Facts & Figures

  • 70 % van de bevolking heeft ooit in zijn/haar leven bloed, plasma of bloedplaatjes nodig
  • Slechts 3 % van de Vlamingen geeft bloed
  • 2 x per seizoen bloedinzamelingen bij Club Brugge
  • Samenwerking met het Rode Kruis Vlaanderen

Voor meer informatie hierover kan je terecht bij askclub.be

Meer over onze bloedinzamelingen

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in