You are here

"Een uniek gezondheidsprogramma voor schoolkinderen van Brugse basisscholen met de spelers van Club Brugge als rolmodel."

Wat is Gezond Scoort!?

Sinds 2011 organiseert Club Brugge Foundation het project Gezond Scoort! In dit gezondheidsprogramma van 20 weken gaat Club Brugge samen met de A-kernspelers, leerlingen en leerkrachten van de deelnemende scholen en hun ouders een gezondheidscontract aan. In dit contract beloven de schoolkinderen om gezonder te eten, meer te bewegen en niet te roken.

 

Tijdens het schooljaar volgt Club Brugge de scholen op en stuurt het videoboodschappen van de spelers om de leerlingen extra te motiveren. Daarnaast komt de mascottebeer Bibi langs met fruitmanden naar de scholen en krijgen de leerlingen de unieke kans om het Jan Breydelstadion te bezoeken voor een gezond ontbijt.

 

Daarnaast komen de leerlingen met de spelersbus van Club Brugge op bezoek naar het Jan Breydelstadion voor een toffe quiz en EHBO-sessie.

 

Gezond Scoort! is een uniek gezondheidsprogramma voor de schoolkinderen waarbij ze op een FUN-manier nadenken over een gezonde levensstijl en dat met de spelers van Club Brugge als rolmodel. Het programma is volledig gratis voor de deelnemende scholen.

    Project binnen Europees netwerk

    Club Brugge is al enkele jaren lid van EFDN (the European Football for Development Network). Dit netwerk bestaat uit meer dan 70 professionele Europese  voetbalclubs en hun respectievelijke community-werkingen. Samen met 6 andere voetbalclubs organiseert Club Brugge Foundation het project van EFDN ‘Scoring for Health’ of ‘Gezond Scoort!’ en deelt het kennis over het project dat het al jaren lang uitvoert. Het programma is medegefinancierd door de UEFA Foundation for Children. De deelnemende voetbalploegen aan 'Scoring for Health' zijn:

    België – Club Brugge / Israël – Hapoel Tel Aviv FC / Polen – Legia Warschau / Verenigd Koninkrijk – Chelsea FC en Brentford FC / Nederland – Feyenoord Rotterdam / Oekraïne – FK Sjachtar Donetsk

     

    Facts & Figures