Visual menu

SFCB ON WHEELS

SFCB on wheels is de officieel erkende supportersclub voor Clubfans met een beperking. De supportersclub verleent service bij thuis -en uitwedstrijden van Club Brugge.

 

Voetbal toegankelijk maken voor iedereen

Met de supportersclub SFCB on wheels wil Club Brugge Foundation voetbal in zijn geheel toegankelijker maken en zich aanpassen aan de noden van andersvaliden. Zij moeten volledig kunnen participeren aan het voetbalgebeuren zowel bij Club Brugge, als op verplaatsing.

Met SFCB On Wheels wordt bijgedragen aan de erkenning van deze supporters van Blauw-Zwart. Een gezamenlijke stem bij Club Brugge is wat telt. Het Jan Breydelstadion is uitgerust met 3 aparte zones voor supporters in een rolstoel (manueel of elektrisch). In totaal zijn er 70 plaatsen voor rolstoelgebruikers.

Rolstoelzone voor thuis -én uitploeg

Voor de Clubsupporters zijn er 2 rolstoelzones voorzien. Eén zone in de westtribune aan de rand van het veld, net voor het vak 116 (55 plaatsen, waarvan 27 overdekt) en één rolstoelzone in de noordtribune voor vak 211 (15 plaatsen). Beide zones zijn bereikbaar via een aparte inkom met hellend vlak via de Noord-Westhoek. Deze ingang is vlak naast de aangepaste toiletten voor andersvaliden.

Voor de supporters van de bezoekende ploeg zijn er 15 aangepaste rolstoelplaatsen voorzien. Deze bevinden zich in de Zuid-Oosthoek, net onder de overige bezoekende supporters. Vlakbij is er één aangepast toilet.

Andersvaliden (vak 115 en 116)

Supporters met een mentale en/of fysieke beperking (zonder rolstoel) kunnen in het Jan Breydelstadion terecht in vakken 115 en 116. De stewards die dit vak coördineren hebben een speciale opleiding gevolgd om de nodige aangepaste service en begeleiding te voorzien. De stewards staan steeds ter beschikking om de nodige hulp te verlenen.

Persoonlijke begeleiders

Andersvaliden die een persoonlijke begeleider wensen mee te nemen naar de thuiswedstrijden kunnen voor hun begeleider eveneens een abonnement aankopen aan hetzelfde geldende voordeeltarief (max. 1 begeleider per andersvalide abonnee).

Voor meer informatie hierover kan je terecht op askclub.be

Facts & Figures

  • 70 rolstoelabonnees bij Club Brugge
  • Iedere thuis -en uitwedstrijd
  • In samenwerking met Inter Vlaanderen, Supportersfederatie Club Brugge

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in