WIE IS DE G-PLOEG

De Club Brugge G-ploeg Recreas is een aangepaste voetbalploeg voor jongeren vanaf 12 jaar met een fysieke en/of mentale beperking. Onze spelers van de G-ploeg Recreas trainen wekelijks op woensdagnamiddag van 16u30 tot 17u45 en treden ook aan in de West-Vlaamse G-voetbalcompetitie waarin ze het opnemen tegen verschillende andere ploegen. Samen strijden ze om onze Blauw-Zwarte kleuren te verdedigen op en naast het veld. Bij Club Brugge geven we jongeren met een beperking de mogelijkheid om het voetbalspel te beleven binnen hun mogelijkheden, want voetbal is voor iedereen. Wij erkennen hun talenten, zetten ze in de kijker en dankzij verschillende aangepaste spelregels geven we hen zoveel mogelijk kansen om te voetballen.

 

Zo organiseert Club Brugge jaarlijks bijvoorbeeld, als afsluiter van het seizoen, een groot G-voetbaltornooi in samenwerking met Recreas. Meer dan 25 ploegen en 300 jongeren met een beperking geven dan het beste van zichzelf in het Jan Breydelstadion.

 

SELECTIEF SAMENGESTELDE TRAINERSSTAF

Alle begeleiders/trainers zijn opgeleid om steeds gepast in te spelen op de noden van de jongeren. Binnen de G-ploeg staat het spelplezier altijd voorop. Zo werken ook de begeleiders/trainers en scheidsrechters steeds samen om een evenwichtig wedstrijdverloop te garanderen. Het kan dus gebeuren dat een begeleider/trainer meespeelt om de  spelers te begeleiden tijdens de match. Daarnaast staan er minder spelers op het veld en voetballen de jongeren op een kleiner voetbalveld. Kortom, het spelplezier staat op de eerste plaats en de resultaten zijn van ondergeschikt belang!

FACTS & FIGURES

  • Wekelijkse trainingen op woensdagnamiddag
  • 50 G-voetballers vanaf 12 jaar
  • 6 gediplomeerde trainers
  • 3 niveaugroepen
  • Deelname aan talrijke G-tornooien
  • Deelname aan de West-Vlaamse G-competitie

Voor meer informatie hierover kan je terecht bij askclub.be

Meer over onze G-ploeg

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in