You are here

CLUB BRUGGE YOUNITED

Wekelijkse voetbaltrainingen

Club Brugge gelooft in de kracht van het voetbal om dak- en thuislozen een betere toekomst te geven. Club Brugge Younited brengt daklozen, mensen in thuislozenzorg en personen met een drugs- en of alcoholverslaving wekelijks samen om te voetballen. Ook personen in asielprocedure uit de diverse asielcentra in de buurt kunnen deelnemen aan deze trainingen.

 

De wekelijkse voetbaltrainingen en teambuildingsactiviteiten geven de spelers een structuur waarop ze kunnen bouwen. Club Brugge tracht op die manier hun re-integratie te bevorderen. Daarnaast is het ook een sportieve uitlaatklep voor deze doelgroep.

YOUNITED BELGIUM

De sociale partner van de Pro League is sinds kort van naam veranderd. In plaats van de Belgian Homeless Cup (BHC), spreken we vanaf het seizoen 2019-2020 over Younited Belgium. Dit is een voetbalcompetitie voor mensen die te maken hebben met dak- of thuisloosheid. In totaal zijn er 21 teams actief in deze nationale competitie. Ook Club Brugge neemt jaarlijks deel aan Younited Belgium. Een jury beoordeeld de ploegen op hun integratietraject. Dit tornooi bepaalt welk team België mag vertegenwoordigen op de internationale Homeless World Cup.

 

Facts & Figures

  • 20 dak -en thuislozen uit Brugge
  • Wekelijkse trainingen op maandagavond
  • Maandelijkse sociale activiteiten
  • Deelname aan Younited Belgium
  • Samenwerking met Buurtsport Brugge, OCMW, CAW ‘t SAS (+26 jaar) & ‘t Salon (-26 jaar)