You are here

HOMELESS TEAM

Wekelijkse voetbaltrainingen

Club Brugge gelooft in de kracht van het voetbal om dak- en thuislozen een betere toekomst te geven. Het Homeless Team van Club Brugge brengt daklozen, mensen in thuislozenzorg en personen met een drugs- en of alcoholverslaving wekelijks samen om te voetballen. Ook personen in asielprocedure uit de diverse asielcentra in de buurt kunnen deelnemen aan deze trainingen.

 

De wekelijkse voetbaltrainingen en teambuildingsactiviteiten geven de spelers een structuur waarop ze kunnen bouwen. Club Brugge tracht op die manier hun re-integratie te bevorderen. Daarnaast is het ook een sportieve uitlaatklep voor deze doelgroep.

De Belgian Homelesss Cup

De Belgian Homeless Cup (BHC) is een voetbalcompetitie voor mensen die te maken hebben met dak- of thuisloosheid. In totaal zijn er 21 teams actief in deze nationale competitie. Ook Club Brugge neemt jaarlijks deel aan de Belgian Homeless Cup. Een jury beoordeeld de ploegen op hun integratietraject. Dit tornooi bepaalt welk team België mag vertegenwoordigen op de internationale Homeless World Cup.

 

Facts & Figures

  • 20 dak -en thuislozen uit Brugge
  • Wekelijkse trainingen op maandagavond
  • Maandelijkse sociale activiteiten
  • Deelname aan de Belgian Homeless Cup
  • Samenwerking met Buurtsport Brugge, OCMW, CAW ‘t SAS (+26 jaar) & ‘t Salon (-26 jaar)