Visual menu

CLUB BRUGGE YOUNITED

Wekelijkse voetbaltrainingen

Club Brugge gelooft in de kracht van het voetbal om dak- en thuislozen een betere toekomst te geven. Club Brugge Younited brengt daklozen, mensen in thuislozenzorg en personen met een drugs- en of alcoholverslaving wekelijks samen om te voetballen. Ook personen in asielprocedure uit de diverse asielcentra in de buurt kunnen deelnemen aan deze trainingen.

 

De wekelijkse voetbaltrainingen en teambuildingsactiviteiten geven de spelers een structuur waarop ze kunnen bouwen. Club Brugge tracht op die manier hun re-integratie te bevorderen. Daarnaast is het ook een sportieve uitlaatklep voor deze doelgroep.

Facts & Figures

  • 20 dak -en thuislozen uit Brugge
  • Wekelijkse trainingen op maandagavond
  • Maandelijkse sociale activiteiten
  • Deelname aan Younited Belgium
  • Samenwerking met Buurtsport Brugge, OCMW, CAW ‘t SAS (+26 jaar) & ‘t Salon (-26 jaar)

YOUNITED BELGIUM

De sociale partner van de Pro League is sinds kort van naam veranderd. In plaats van de Belgian Homeless Team, spreken we vanaf het seizoen 2019-2020 over Younited Belgium. Dit zijn 28 Younited-teams die geloven in de kracht van voetbal en de kracht van mensen.

Onze spelers en supporters zijn experten in het dagelijkse overleven. Zij strijden tegen kwetsbaarheid op verschillende vlakken zoals huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede of verslaving. Ze vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis

Voetbal is maar een middel, maar wat een middel. Geen enkele sport heeft zo’n breed draagvlak. Younited Belgium bestaat elf jaar en heeft in die tijdspanne veel ervaring opgebouwd. Ons netwerk van sociale organisaties, voetbalclubs en stedelijke diensten kan getuigen van de procesmatige manier waarop zowel lokaal als nationaal gewerkt wordt, steeds met één oog op de sociale doelstellingen en het andere op het voetbalspelletje. 

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in