WIE ZIJN DE YOUNITED SPELERS VAN CLUB BRUGGE

Bij Club Brugge geloven we in de kracht van het voetbal, het draagvlak van de voetbalsport en het doorzettingsvermogen van al onze spelers. Die kracht gebruiken we om dak- en thuislozen een betere en warmere  toekomst te geven. Club Brugge Younited brengt daklozen, mensen in thuislozenzorg en personen met een drugs- en of alcoholverslaving wekelijks (op maandagavond) samen om te voetballen, zich te amuseren en te genieten. Ongeacht hun leeftijd, afkomst of thuissituatie vinden de spelers van het Club Brugge Younited team vriendschap, geborgenheid en securiteit bij elkaar. Ze zijn niet alleen ploeggenoten, ze zijn een familie. Samen zetten ze wekelijks stappen richting een betere toekomst!

De wekelijkse voetbaltrainingen, teambuildingsactiviteiten en coaching geven onze Younited spelers structuur en een routine waarop ze kunnen bouwen. Op die manier willen we hun re-integratie helpen  bevorderen. 

 

 

YOUNITED BELGIUM

De sociale partner van de Pro League is sinds kort van naam veranderd. In plaats van de Belgian Homeless Team, spreken we vanaf het seizoen 2019-2020 over Younited Belgium.

Dit zijn 28 Younited-teams die geloven in de kracht van voetbal en de kracht van mensen. Onze spelers en supporters zijn experten in het dagelijkse overleven. Zij strijden tegen kwetsbaarheid op verschillende vlakken zoals huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede of verslaving. Voetbal is maar een middel, maar wat een middel. Younited Belgium bestaat elf jaar en heeft in die tijdspanne veel ervaring opgebouwd. Hun netwerk van sociale organisaties, voetbalclubs en stedelijke diensten kan getuigen van de procesmatige manier waarop er zowel lokaal als nationaal gewerkt wordt, steeds met één oog op de sociale doelstellingen en het andere op het voetbalspelletje.

FACTS & FIGURES

  • 20 dak -en thuislozen uit Brugge
  • Wekelijkse trainingen op maandagavond
  • Maandelijkse sociale activiteiten
  • Deelname aan Younited Belgium
  • Samenwerking met Buurtsport Brugge, OCMW, CAW ‘t SAS (+26 jaar) & ‘t Salon (-26 jaar)

Voor meer informatie hierover kan je terecht bij askclub.be

Meer over het Younited team

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in