Wie zijn de Voetbalkraks?

De voetbalkraks van Club Brugge geven kinderen met autisme en gedragsproblemen van 6 tot en met 18 jaar de kans om te voetballen bij hun favoriete club. Iedere zaterdagvoormiddag komen de spelers in contact met voetbal onder begeleiding van een gediplomeerd trainersteam. Deze groep sportievelingen, één voor één gebeten door het mooie spel dat voetbal is, zijn een belangrijk deel van onze Blauw-Zwarte Clubfamilie.

 

Naast de wekelijke voetbaltrainingen worden onze voetbalkraks via maandelijkse activiteiten nog eens extra ondersteund op communicatief en pedagogisch vlak. Het uitgebreide gamma aan extra-sportieve activiteiten rond diverse maatschappelijke thema's, zoals diversiteit, wereldvrede, integratie en gezonde voeding, zorgen ervoor dat alle spelers zich elk op hun eigen manier kunnen ontwikkelen. De activiteiten helpen hen om beter te communiceren, op te komen voor zichzelf, zelfvertrouwen te ontwikkelen en stappen te zetten in sociale vaardigheden. Bovenal is het een manier om samen, in clubverband, bergen plezier te beleven aan het voetbalspel, want spelplezier komt altijd op de eerste plaats!

 

  

SELECTIEF SAMENGESTELDE TRAINERSSTAF

Club Brugge biedt de kinderen een aangepast sportkader aan waardoor ze onvoorwaardelijk van voetbal kunnen genieten. Dankzij onze selectief samengestelde trainersstaff, bestaande uit pedagogen, voetbaltrainers, begeleiders, opvoeders en leerkrachten, kunnen we alle spelers de aangepaste begeleiding aanbieden die ze nodig hebben om optimaal te genieten van het voetbal. Hun belangeloze inzet en motivatie zorgen ervoor dat alle kinderen de kans krijgen hun favoriete sport te beoefenen als volwaardige spelers van Club Brugge.

Facts & Figures

  • 75 kinderen met autisme van 6 tot 18 jaar in 5 niveaugroepen
  • Wekelijkse trainingen op zaterdagvoormiddag
  • Maandelijkse pedagogische thema-activiteiten
  • Trainersstaf van 18 gediplomeerde coaches
  • Samenwerking met MPI het Anker & MPI Spermalie
  • Mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Sport Vlaanderen

Voor meer informatie hierover kan je terecht bij askclub.be

Meer over de Voetbalkraks

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in