Visual menu

VOETBALKRAKS

Wat zijn de Voetbalkraks?

De Voetbalkraks van Club Brugge geven kinderen met autisme en gedragsproblemen van 6 tot en met 18 jaar de kans om te voetballen bij hun favoriete Club. Iedere zaterdagvoormiddag komen de kinderen in contact met voetbal onder begeleiding van een gediplomeerd trainersteam. Deze groep kinderen, die bij andere reguliere voetbalclubs vaak niet de nodige omkadering kan krijgen, worden als deel van de blauw-zwarte Clubfamilie opgenomen binnen Club Brugge.

 

Selectief samengestelde trainersstaf

Club Brugge biedt de kinderen een aangepast sportkader aan waaruit ze ten volle van voetbal kunnen genieten. Dankzij onze selectief samengestelde trainersstaff, bestaande uit pedagogen, voetbaltrainers, begeleiders, opvoeders en leerkrachten kunnen we deze kinderen de aangepaste begeleiding aanbieden die ze nodig hebben om optimaal te genieten van het voetbal.

Extra-sportieve activiteiten

Naast de wekelijke voetbaltrainingen worden de de Voetbalkraks via maandelijkse activiteiten nog eens extra ondersteund op communicatief en pedagogisch vlak. Zo is er een uitgebreid gamma aan extra-sportieve activiteiten rond diverse maatschappelijke thema's zoals diversiteit, wereldvrede, integratie, gezonde voeding,… De activiteiten helpen de kinderen om beter te communiceren, op te komen voor zichzelf en zich op hún eigen manier te ontwikkelen.

 

Facts & Figures

  • 65 kinderen met autisme van 6-18 jaar in 5 niveaugroepen
  • Wekelijkse trainingen op zaterdagvoormiddag
  • Maandelijkse pedagogische thema-activiteiten
  • Trainersstaf van 15 gediplomeerde coaches
  • Samenwerking met MPI het Anker & MPI Spermalie
  • Mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van Sport Vlaanderen.

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in