Alle nieuws

Club verslaat Aarhus met 3-0

UEFA Conference League

Club Brugge heeft de eerste officiële opdracht van het seizoen met glans doorstaan. Blauw-Zwart won op eigen veld met 3-0 tegen het Deense Aarhus en dwong zo een uitstekende uitgangspositie af in de tweede voorronde van de Conference League. Buchanan, Rits en debutant Vetlesen scoorden de Brugse goals.

Ronny Deila voerde één wijziging door in vergelijking met het team dat zaterdag de Brugse Metten verloor tegen AZ: Antonio Nusa kreeg links vooraan de voorkeur op Michal Skoras. Igor Thiago was daardoor de enige nieuwkomer die aan de aftrap verscheen. Blauw-Zwart greep de Denen meteen bij de keel en kreeg na een dikke minuut spelen al een dot van een kans. Na een voorzet van Buchanan verscheen Vanaken plots alleen voor Hansen, maar de doelman bracht redding. Daarna knalde Onyedika de rebound recht op de Deense keeper. Even later ging Buchanan opnieuw als een sneltrein voorbij zijn tegenstander, maar deze keer werd zijn voorzet nog net weggewerkt.

Club en met name Tajon Buchanan begonnen sterk aan de partij en na tien minuten kreeg de Canadees ook loon naar werken. Na een actie van Skov Olsen rolde de bal voor de voeten van Buchanan en die knalde de 1-0 heerlijk in het dak van het doel. De Denen zagen sterretjes tegen de Brugse rechterflank, want ook Skov Olsen zette geregeld zijn man in de wind. Na een kleine twintig minuten sneed de Deen goed naar binnen, maar zijn pegel werd in twee tijden gered door Hansen.

Ondanks de achterstand bleven de bezoekers goed georganiseerd spelen, maar zelf kansen creëren zat er niet in. Aarhus kwam in de eerste helft niet verder dan een afgeblokt schot van de Zuid-Afrikaan Links. De Bruggelingen konden zelf nog twee keer voor gevaar zorgen: na een voorzet van Skov Olsen kon Thiago er net niet bij en even later redde Hansen een schot van Nusa.

Na de pauze schakelde Club meteen een versnelling hoger en dat leverde al vlug resultaat op. Na enkele minuten legde Thiago het leer terug tot bij Mats Rits en die knalde de 2-0 in doel. Direct daarna volgde een prachtige aanval over vele stationnetjes: na een voorzet van Buchanan knalde Thiago het leer in één tijd tegen de lat en daarna werd de rebound van Vanaken op de lijn weggewerkt. Amper een minuut later ging een poging van Skov Olsen via een bezoekend been naast.

Bezoekend coach Rösler voerde daarop een driedubbele wissel door, maar dat veranderde niets aan het spelbeeld. Club bleef duidelijk baas en ging op zoek naar meer goals. Zo sneed Nusa goed naar binnen, maar zijn schot richting verste hoek werd gered door Hansen. De Deense doelman pakte daarna ook een kopbal van Vanaken, die zelf even later De Cuyper vrijspeelde. De linksachter kon echter net niet afdrukken.

Een kwartier voor tijd mochten ook Hugo Vetlesen en Michal Skóras debuteren voor Blauw-Zwart. Voor de Noor werd het een debuut in stijl, want twee minuten na zijn invalbeurt kon hij al scoren. Een voorzet van Odoi rolde voor de voeten van Vetlesen en die nam het leer in één tijd heerlijk op de slof. In de slotfase verwaterde de partij letterlijk en figuurlijk. Net voor aanvang van de blessuretijd kreeg Thiago nog een kopkans, maar doelman Hansen bracht redding. In de rebound ging de poging van Skov Olsen over doel. Het bleef dus 3-0 waardoor Blauw-Zwart volgende week met een goede uitgangspositie kan afreizen naar Denemarken.

UEFA Europa Conference League – Tweede voorronde (heen)
Toeschouwers:
18.925 – Jan Breydelstadion
Scheidsrechter:
Goga Kikacheishvili (Geo)
Club Brugge:
Simon Mignolet - Tajon Buchanan (74’ Denis Odoi), Brandon Mechele, Jorne Spileers, Maxim De Cuyper (74’ Bjorn Meijer) - Mats Rits (74’ Hugo Vetlesen), Raphael Onyedika, Hans Vanaken - Andreas Skov Olsen (90’ Casper Nielsen), Igor Thiago, Antonio Nusa (74’ Michal Skóras). Bank: Nick Shinton, Joel Ordóñez, Kyriani Sabbe, Romeo Vermant en Shion Homma. Coach: Ronny Deila.
AGF Aarhus:
Jesper Hansen - Tobias Mølgaard, Frederik Tingager, Thomas Kristensen - Felix Beijmo (72’ Michael Akoto), Nicolai Poulsen, Mads Emil Madsen (55’ Mikael Andersson), Gift Links (55’ Eric Kahl) - Tobias Bech (55’ Mikkel Duelund), Patrick Mortensen, Magnus Knudsen (79’ Frederik Bandhof). Coach: Uwe Rösler.
Gele kaarten:
Mechele, Mølgaard, Kristensen.
Rode kaarten:
geen
Doelpunten:
10’ Buchanan (1-0), 48’ Rits (2-0), 76’ Vetlesen (3-0).