Bart Verhaeghe: “Successen dankzij collectief en structureel goed werk”

Naar jaarlijkse traditie kwamen de partners en pers samen om te klinken op het nieuwe jaar. Leo Van der Elst peilde bij voorzitter Bart Verhaeghe naar zijn mening over 2018 en zijn verwachtingen voor 2019.

Na een uitgebreid audiovisueel jaaroverzicht liet Leo Van der Elst voorzitter Bart Verhaeghe aan het woord over het voorbije kalenderjaar. Verhaeghe: “We hebben opnieuw alle redenen om bijzonder trots te zijn op het afgelopen jaar, met de tweede landstitel in 3 jaar tijd, de Supercup, en de individuele bekroningen voor onze trainer en spelers. Met Hans Vanaken kunnen we morgen mogelijks voor het eerst een derde Gouden Schoen op rij binnenhalen, da’s geen toeval meer.” De voorzitter toonde zich ook tevreden over de huidige situatie van Club. “Op sportief vlak waren we nooit zo sterk als vandaag, met een dubbele bezetting op elke positie. We zijn een te duchten Europese subtopper geworden die zich toonde in de Champions League en toch ook de jeugd een kans blijft geven.”

 

Naast de mooie prestaties in Europa en in de toppers, stonden ook enkele onverwachte nederlagen en een resem blessures. Op de winterstage kon vastgesteld worden dat er hard gewerkt werd om iedereen terug topfit te krijgen. “Er is enorm veel gezweet in Qatar, de goesting naar een prijs is duidelijk groot. We zijn ook blij dat we enkele pionnen terug op het veld konden zien, maar hebben nog een aanzienlijke ziekenboeg. De terugkeer van jongens als Mitrovic, Peres, Vlietinck, Danjuma en Vossen zal goed zijn voor ons. Met de Play-Offs en de aartsmoeilijke duels tegen Salzburg zullen we alleszins het beste Club nodig hebben in 2019.”

 

Ten slotte zijn er ook naast het veld heel wat activiteiten te noteren, met voorop de bouw van het Belfius Basecamp. “Een mijlpaal voor Club. Onze spelers gaan er in de beste omstandigheden kunnen trainen. En dat niveau hopen we ook zo snel mogelijk te bieden aan onze twaalfde man. Nooit zijn er in één seizoen zoveel mensen naar wedstrijden komen kijken als vorig seizoen in Club Brugge. Da’s een beloning voor onze sportieve prestaties en de schitterende werking, maar vooral voor onze fans. Zij verdienen meer dan ooit een nieuw stadion.”