Beloften verliezen van Gent met 1-2

De beloften beleefden een moeilijke avond tegen een goed georganiseerd Gent. Ondanks de aanwezigheid van vier A kernspelers, met het debuut van Diatta, verloren ze met 1-2 van Gent. Openda opende de score met een pareltje, maar in de tweede helft nam Gent de bovenhand en sleepte het de overwinning mee terug naar Oost-Vlaanderen.

Coach De Mil kon voor het eerst een beroep doen op enkele spelers uit de A-kern. Diatta debuteerde, Touba en Vlietinck speelden opnieuw na blessure en Masovic stond centraal in de verdediging.

 

Het was debutant Diatta die een eerste mooie actie opzette en vanop rechts een fraaie voorzet gaf aan Ngonge, die centraal op de keeper trapte. Ook Vlietinck probeerde het op vrijschop, maar zonder veel gevaar. Aan de overzijde kreeg keeper Gabriël niet veel werk op te knappen.

 

Openda opende de score na een rush vanop de eigen helft. Hij ontweek een hele resem spelers van Gent en trapte de bal laag over de grond net naast de paal binnen. Een schitterend doelpunt en een verdiende voorsprong. Van Oudenhove pikte wat later de bal uit de lucht en na twee controles probeerde hij tevergeefs de score te verdubbelen. Toen Cornette uitgleed, kwam Gent vanuit het niets dicht bij de gelijkmaker, maar Gabriël stond pal. Beide teams kregen nog een goede kans net voor rust, maar Diatta miste op voorzet van Vlietinck en Gent schoof de bal nipt voorlangs.

 

Coach De Mil verving bij aanvang van de tweede helft Ngonge door de creatieve Ugur. Tegen het goed georganiseerde Gent kon hij echter de bakens niet verzetten. De Buffalo’s kwamen steeds meer in de wedstrijd en maakten gelijk op hoekschop. Na mistasten kon Gent alleen voor doel binnen schieten. Een domper van jewelste. Gent geloofde steeds meer in zijn kansen, terwijl Club er minder uit kwam.

 

In de slotfase gingen onze youngsters dan toch nog ten onder toen Gent opnieuw met heel wat spelers druk zette. Op rechts stormde een Gentse speler vrijstaand op doel af en legde de eindstand vast op 1-2. Spits De Kuyffer werd nog ingebracht voor Van Oudenhove, maar het scorebord wijzigde niet meer. Vrijdag kunnen de beloften revanche nemen in de bekerwedstrijd tegen Lokeren. Alle supporters op post in Torhout om 19u30.

 

Club Brugge

Gabriël, Cornette, Masovic, Schoonbaert, Touba (61’ Fadiga), Baiye, Vlietinck, Van Oudenhove (87’ De Kuyffer), Openda, Diatta, Ngonge (46’ Ugur).

Doelpunten
23’ Openda (1-0), 54’ X (1-1), 82’ X (1-2)

Beloften Club Brugge - AA Gent Beloften

Related articles